reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

Marciątko, to chyba zależy od dziecka. Ola od małego przekręcała się w rózne strony i jest wierciochą po tatusiu. Tu masz zdjęcie z kwietnia tego roku, z ochraniaczem do polowy łóżeczka :D
Ja sobie nie wyobrażam bez ochraniacza w dalszym ciągu, a mamy dwa, jeden dookoła łóżeczka, a drugi do połowy :)
Zobacz załącznik 623867

reklama
w takim razie zakładać czy nie zakładać? jeśli tak to kiedy? no i przecież jak dziecko się rusza to i nawet w kołderkę może się zaplątać, prawda? ale wtedy to chyba śpiworek jest rozwiązaniem? ale czy zimą to wystarczy?

wg mnie graco jest zawsze dobrą opcją dla kogoś kto szuka wózka z na prawdę niewygórowaną ceną w stosunku do jakości :) bardzo dobrze się tym wózkiem jeździ, jest prządnie wykonany i nie wymaga częstych serwisów... przy tym jest strasznie leciutki co jest baaaardzo przydatne dla takich ludzi jak my tj. 1) mieszkamy na 3 piętrze bez windy, 2) bardzo dużo jeździmy samochodem - często jeżdzę też sama - więc potrzebowaliśmy czegoś co nie dość że łatwo się składa i rozkłada do niewielkich rozmiarów to jeszcze jest lekkie i można łatwo "wmanewrować" w auto ;)

Ann, moja Ola urodzila sie 28 lutego i njapierw spala opatulona w taki polarowy rozek i jeszcze przykryta kocykiem, bo byla zmarzluchem. A potem juz bylo cieplutko w miare wiec spala pod kocem. Jakos jesienia zaczelam przykrywac ja koldra. W spirowrku spala raz, ale co chwile sie budzila i rano miala strasznie zimne stopki.

Ochraniacz mialam od poczatku, na poczatku mniejszy potem kupilismy wiekszy. Dla nas byl to staly element w jej lozeczku, wiec jak nocowalismy poza domem, spala w lozeczku turystycznym to zawsze miala ten ochraniacz zeby jej sie kojarzylo z domem i nie mielismy problemow ze spaniem. No a dwa jak pisalam wyzej, jest strasznym wierciochem po tatusiu.

wesolutka a teraz jak urodzisz we wrześniu to też byś tak postąpiła. Wiadomo, że zależy w czym dziecku wygodnie, ale czy dla takich wrześniaków, co to w październiku za ciepło już nie jest wystarczy np rożek lub śpiworek z kocykiem czy lepiej kołdrę.

wesolutka a teraz jak urodzisz we wrześniu to też byś tak postąpiła. Wiadomo, że zależy w czym dziecku wygodnie, ale czy dla takich wrześniaków, co to w październiku za ciepło już nie jest wystarczy np rożek lub śpiworek z kocykiem czy lepiej kołdrę.

mnie się wydaję że teraz do spania wystarczy lekki kocyk i to wszystko..:) zależy też od dziecka bo jedno dziecko chce być w śpiworku drugie nie :) moja nati to nawet rożka nie lubiła więc śpiworek wg nie wchodził w rachubę :)..

zazdroszczę macie już tyle rzeczy po wcześniejszych dzieciach a tu wszystko od zera trzeba kompletować, niby przyjemność ale trochę mnie to przeraża :sorry:

reklama
Ann moi chlopcy zawsze spali w spiworkach i juz niczym ich nie przykrywalam. Wszystko zalezy od grubosci spiworkow ale te takie najgrubsze (chyba) to sa od 20 do 16 stopni celsjusza. Wiec jak nie masz w domu zimniej to wystarcza tylko spiworek. To jest informacja ze strony internetowej pewnych spiworkow i jeszcze tam pisza ze wtedy pod ten spiworek naklada sie tylko body z dlugim rekawem wiec jak bedzie zimniej to cieplejsze spiochy chyba starcza.

Do góry