reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki itp.

Marciątko, to chyba zależy od dziecka. Ola od małego przekręcała się w rózne strony i jest wierciochą po tatusiu. Tu masz zdjęcie z kwietnia tego roku, z ochraniaczem do polowy łóżeczka :D
Ja sobie nie wyobrażam bez ochraniacza w dalszym ciągu, a mamy dwa, jeden dookoła łóżeczka, a drugi do połowy :)
Zobacz załącznik 623867

reklama
w takim razie zakładać czy nie zakładać? jeśli tak to kiedy? no i przecież jak dziecko się rusza to i nawet w kołderkę może się zaplątać, prawda? ale wtedy to chyba śpiworek jest rozwiązaniem? ale czy zimą to wystarczy?

wg mnie graco jest zawsze dobrą opcją dla kogoś kto szuka wózka z na prawdę niewygórowaną ceną w stosunku do jakości :) bardzo dobrze się tym wózkiem jeździ, jest prządnie wykonany i nie wymaga częstych serwisów... przy tym jest strasznie leciutki co jest baaaardzo przydatne dla takich ludzi jak my tj. 1) mieszkamy na 3 piętrze bez windy, 2) bardzo dużo jeździmy samochodem - często jeżdzę też sama - więc potrzebowaliśmy czegoś co nie dość że łatwo się składa i rozkłada do niewielkich rozmiarów to jeszcze jest lekkie i można łatwo "wmanewrować" w auto ;)

Ann, moja Ola urodzila sie 28 lutego i njapierw spala opatulona w taki polarowy rozek i jeszcze przykryta kocykiem, bo byla zmarzluchem. A potem juz bylo cieplutko w miare wiec spala pod kocem. Jakos jesienia zaczelam przykrywac ja koldra. W spirowrku spala raz, ale co chwile sie budzila i rano miala strasznie zimne stopki.

Ochraniacz mialam od poczatku, na poczatku mniejszy potem kupilismy wiekszy. Dla nas byl to staly element w jej lozeczku, wiec jak nocowalismy poza domem, spala w lozeczku turystycznym to zawsze miala ten ochraniacz zeby jej sie kojarzylo z domem i nie mielismy problemow ze spaniem. No a dwa jak pisalam wyzej, jest strasznym wierciochem po tatusiu.

wesolutka a teraz jak urodzisz we wrześniu to też byś tak postąpiła. Wiadomo, że zależy w czym dziecku wygodnie, ale czy dla takich wrześniaków, co to w październiku za ciepło już nie jest wystarczy np rożek lub śpiworek z kocykiem czy lepiej kołdrę.

wesolutka a teraz jak urodzisz we wrześniu to też byś tak postąpiła. Wiadomo, że zależy w czym dziecku wygodnie, ale czy dla takich wrześniaków, co to w październiku za ciepło już nie jest wystarczy np rożek lub śpiworek z kocykiem czy lepiej kołdrę.

mnie się wydaję że teraz do spania wystarczy lekki kocyk i to wszystko..:) zależy też od dziecka bo jedno dziecko chce być w śpiworku drugie nie :) moja nati to nawet rożka nie lubiła więc śpiworek wg nie wchodził w rachubę :)..

zazdroszczę macie już tyle rzeczy po wcześniejszych dzieciach a tu wszystko od zera trzeba kompletować, niby przyjemność ale trochę mnie to przeraża :sorry:

reklama
Ann moi chlopcy zawsze spali w spiworkach i juz niczym ich nie przykrywalam. Wszystko zalezy od grubosci spiworkow ale te takie najgrubsze (chyba) to sa od 20 do 16 stopni celsjusza. Wiec jak nie masz w domu zimniej to wystarcza tylko spiworek. To jest informacja ze strony internetowej pewnych spiworkow i jeszcze tam pisza ze wtedy pod ten spiworek naklada sie tylko body z dlugim rekawem wiec jak bedzie zimniej to cieplejsze spiochy chyba starcza.

Do góry