reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

reklama
Ja słyszałam, że ochraniacze są tak naprawdę potrzebne ... rodzicom, a nie dzieciom. W takim sensie, że ładniej wygląda łóżeczko z ochroniaczami. Niemniej jednak ponoć dziecko nawet jak uderzy się w szczebelki, to nie z taką siłą, żeby krzywdę sobie zrobić, a istnieje ryzyko śmierci łóżeczkowej. A co do baldachimu - kurzy się strasznie.

Marciątko moja Maja potrafiła tak przyfasolić w łóżeczko ( jak już była ciut starsza), że siniaki zostawały i z płaczem się budziła. Fakt, że noworodek nie rzuca się po całym wnętrzu, więc ochraniacz można później założyć i przy wiercących się przydaje. Nie ogranicza on tak bardzo przestrzeni i nie utrudnia dostępu powietrza pod warunkiem, że nie pozwolimy na obłożenie każdego kącika w łóżeczku pluszakami, zabawkami itd, bo takie cuda też widziałam.

Co do kurzu - prać często trzeba i tyle ;)

Kurcze czytając opinie wasze różne i innych mam zauważyłam, że część nie inwestuje dużo w gondolę lub nowy wózek 2w 1, tylko później planuje wypasioną spacerówkę... i zaczęłam się zastanawiać.
Z finansami nie za ciekawie u mnie, a chciałam nowy Jedo Fyn plus fotelik maxi cosi to jakoś 2400 zł razem na pewno wyjdzie i teraz tak myślę, czy np nie kupić wózka używanego 2 w 1, a potem jakąś fajną spacerówę.... Kurcze głupieję już od tego myślenia...;/ pomóżcie

ja z uwagi na fakt, że ostatnie dwa miesiące ciąży będę mieć nakaz bezwzględnego leżenia intensywnie zwiedzałam sklepy w poszukiwaniu najlepszego moim zdaniem wózka. Kryteria miałam lekki, łatwo składalny, fajnie prowadzący się wraz z podbijaniem. No i chyba znalazłam. W zasadzie poza ceną i trochę za małym koszem nie mam żadnych uwag...

Inglesina Quad - Wózki dziecięce, wielofunkcyjne - sklepbobas.pl

Kara moja znajoma ma fyna i powiedziala, ze jak kocha gondole miloscia wielka tak nienawidzi spacerowki.

Ponoc jest ciezka, niezgrabna, dziecko u niej jest niezadowolone bo pasy maja niewielka regulacje co czasem potrafi byc naprawde problemem. Np gdy znajoma malego ciasno zapiela pasami to nie mogla go polozyc bez odpiecia pasow, a no i fatalny jest palak. Ale wiadomo kazdy ma swoje priorytety przy wyborze wozka i jezeli tobie odpowada to super :)

Ja nie mam doświadczenia i polegam tylko na tym co wyczytam w internecie i usłyszę od znajomych... Niby jestem zdecydowana na jedo ale jeszcze nie zamówiłam więc jest szansa na zmianę zdania...
W takim razie poszukam jeszcze info na temat tej spacerówki... I może podejdę do sklepu pop popatrzeć na te pasy

reklama
Kara mi poprostu chodzilo o to, ze nie chce Cie znechecac. Dopatrz dobrze kazdy detal bo wozek to nie male pieniazki a po co wpasc w wiadomo co :D
ja wiem tylko ze znajoma i pare innych dziewczyn narzekalo na spacerowki jedo ;)

Ps ale teraz widze, ze jakas nowa wersja ich wyszla, wiec moze ulepszyli spacerowki ;)

Do góry