reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki i inne...

Widze Ataata że teraz każa z nas zaczyna mieć pełno dylematów wątpliwości itp Bo to trzeba wózek wybrać , łóżeczko i materac i 100 tysiecy innych rzeczy;-) Mój się ze mnie śmieje że mi musi zablokować jakoś strone allegro bo zrobiłam nałogowcem:-);-) . A co do wzrostu masz racjie było by mi pewnie nie wygodnie bo ja należe do tych "z metra ciętych":-D:rofl2:;-)

Ja się jeszcze poważnie zastanawiam nad kupnem monitora odechu (używanego) ponieważ podobno jak mama wcześniak czyli ja (urodziłam się w 7 miesiącu) spodziewa się chłopczyka jest wieksze ryzyko a pozatym maluszek bedzie miał łóżeczko w innym pokoju niż my śpimy i chyba byłabym spokojniejsza, no ale znowu nie chce wyjść na panikare i sama nie wiem co robić.... Co o tym myślicie

reklama
Doticzka jeśli monitor oddechu ma Cię uspokoić to kup. Ale nie wiem czy wbrew pozorom nie będziesz bardziej wyczulona (jeśli wg. Ciebie coś usłyszysz niepokojącego, albo nie) i co chwilę będziesz zrywała się i wpadała do pokoju małego. A nie lepiej na początek łóżeczko małego wstawić do Waszej sypialni? Będziecie mieli bliżej i bardziej się wyśpisz, bo się tak nie nalatacie ;-) w nocy.
No ale i tak sami zdecydujecie.
To moja skromna opinia ;-)

Ja osobiscie tez mysle, ze na poczatek to dobry pomysl, zeby maluszek byl blizej mamy, bo i sama bedzie spokojniej spala i jak Ewa napisala, nie nabiega sie do karmienia:-)
Fakt, ze tym samym pracujacy tatus moze miec problemy ze spaniem, ale i tak pewnie bedzie slyszal placzacego malucha (bez wzgledu, czy dzidzia spi w sypialni rodzicow, czy osobno), wiec uwazam, ze takie rozwiazanie, przynajmniej na te poczatkowe miesiace, to czysta wygoda:-)

Roni ja napisałam o wóziach na pasach bo zrobiłam rajd po sklepach i mi odradzali... z resztą koleżanka miała na pasach i sama mi to wcześniej mówiła...
Prawda jest taka, że każdemu pasuje coś innego, ja sie nie znam więc spytałam o porady sprzedawców i znajomych no i usłyszałam ze paski sie naciągają, co powoduje że wózek jest po jakimś czasie jeszcze bardziej rozbujany niż na początku (gdy jest nowy)
Fakt do usypiania sa rewelacyjne, bo mięciutkie straszliwie ale naprawde na boki sie strasznie bujają i bała bym sie malucha zostawic zeby nie wypadł z niego

Co do tych paskow, to o ile sie nie myle, to te stare modele wozkow w ktorych kiedys same jezdzilysmy tez byly na paskach prawda? Moze to czysty przypadek, ale zarowno moj brat mnie, jak i ja mlosdza siostre z takiego wozia podobno bez problemu wywalilismy (a miedzy mna i siostra jest tylko rok roznicy wieku i nie bylo to jakies zlosliwe, ot chciala siostra, siostre pobujac:tak:)
Pewnie teraz sa inne technologie i w ogole, ale z tymi paskami, to chyba tez jednak bylabym ostrozna i wziela pod uwage rozne opinie przy wyborze:)

dokładnie pryzybelka gość w sklepie tez mowił ze kiedys tylko wozki na pasch były i żyjemy (mimo że niejedno z nas z niego wypadło), no ale skoro mamy możliwośc wyboru to paski odradził... a i technologia pasów też sie niewiele zmieniła, no może materiał z którego taki pasek jak zrobiony jest mocniejszy ale itak sie naciąga po jakimś czasie

No Ataata jesli chodzi o wage wozka to wiele nie doradze bo nie mieszkam na pietrze ale szczerze wspolczuje bo dzidzia tylko na poczatku wazy 4kg a potem juz tylko coraz wiecej.Jak kupujesz wielofunkcyjny to potem mozesz do wagi wozka doliczyc spokojnie 10kg.Tyle wazy teraz Witek:dry:Nie wiem jakie sa zwyczaje u Ciebie w bloku ale moze bedziesz mogla zaniesc dziecko a potem wozek bo to koszmarny ciezar a nieraz ma sie przy tym jeszcze jakies zakupy czy cos.

To prawda...trzeba zwracać uwagę na wage wózka...dzieci szybko rosną i przybierają na wdze...

U nas na szczęście jest winda, inaczej w życiu bym nie dała sobie rady:tak:

No niestety ale ważą sobie te wóżeczki... Niema mowy żebym sama takiego wytargała do góry na 3 pietro, czy na dół z dzieckiem w srodku, jedynie najpierw wózek potem dziecko i z powrotem to samo... a w lecie lekka spacerówka, no albo wózek na parterze w wózkoni trzymac, no zobaczymy... W sumie mniej jak 15kg to nie znajde z wielofunkcyjnych, tzn no są ale gówniane bo na malutkich piankowych kołach a takiego niechce wogóle.
Więc dziewczyny wyrobie sobie bicepsy nieźle:-D

reklama
Do góry