reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki foteliki etc. dla naszych pociech :)

reklama
Ja tez jestem szczesliwa posiadaczka BeSafe izi sleep i bardzo mi sie ten foteli podoba, zgadzam sie z opinia ze wyglada na porzadnie wykonany. Jest wprawdzie dosc ciezki, ale wydaje mi sie ze przez to bezpieczniejszy niz te latwiejsze do noszenia ;) Mam takie pytanie - przypinacie foteliki pasami, czy kupujecie baze do isofix?

Jeśli chodzi o bazę to muszą być w aucie specjalne zaczepy do niej bo inaczej nie zamontujesz. U mnie w jednym aucie tym na dłuższe podróże mamy takie zaczepy, ale w tym co korzystamy na miasto to już nie, więc nie kupujemy i mocujemy tylko pasami.

Ja mam fotelik bez bazy. Nie przekonała mnie ta konstrukcja. W testach podobne wyniki, cena znacznie wyższa, a baza do wykorzystania z reguły tylko dla tego jednego fotelika. Poza tym mialam sytuację taką jak Magda - isofix tylko w jednym samochodzie.
A agólnie mój fotelik jest chyba jednym z lżejszych i raczej wygodniejszych do noszenia. Często jak Młoda zasypiala w samochodzie to bralismy ja w foteliku do mieszkania i pod koniec to już był naprawdę duży ciężar. A jeździlysmy może nie tyle dużo co często, bo od 6m-ca pracowalam i jeździlam z Młodą do pracy i tam dopiero zamieniałam sie autem z Mężem, więc wygoda była bardzo ważna.

my również uzywamy dwoch aut, z czego w jednym jest tylko isofix. Ale i tak pewnie nie kupilibysmy bazy - bezpieczenstwo takie samo, tylko pewnie łatwiej i szybciej zalozyc fotelik. Ale jajkos sie pomeczymy :)

Przy czwórce dzieci używałam fotelika z bazą, amtko jaka wygoda, szczególnie jak często się jeżdzi: kli klik i juz po wszystkim. Przy piątym było bez bazy. Rany jak mnie wkurzał ten fotelik, ale dawałam radę, bo nabrałam wprawy. Za to mój małz to sie wsciekał strasznie. Z ulgą przesadziliśmy dziecko do większego fotelika. Nasze dzieci szybko rosną więc nie było problemu. Po 6 miesiacach musiałam zmieniać foteliki bo mam naprawdę klocki!!!! A jak dzieicak waży 10,5 kg do tego fotelik to weź to nieś!

Co do fotelików to niewiele mam do powiedzenia bo chyba trzeba go dobrać do auta a my nie kupiliśmy jeszcze auta :-D

W sobotę przy okazji wycieczki do Ikei odwiedziłam Baby-Maxx i miałam ochotę obejrzeć "na żywca" wózek Bugaboo Cameleon 3 - pomyślałam, że Wrocław - Bielany no to będzie ;-) ale Pani sprzedająca na moje pytanie odpowiedziała: Bugaboo? Taka firma? No nie mamy...
No i wózka nie mamy :-p Nie mam ciśnienia, może będzie tak, że moje Kochanie pojedzie po wózek jak ja będę w szpitalu...
Muszę mieć coś lekkiego bo będę wnosić...

reklama
An fotografia tutaj wózki bugaboo są bardzo popularne i powiem Ci, że wózki są bardzo dobrze wykonane, sprawdzają się w każdych warunkach pogodowych (tutaj to konieczność :p) , gondola jest przestrzenna i bardzo fajne jest to, że można sobie zmieniać te kolorowe daszki. to co mi się nie podoba to to że są bardzo niskie a ja jestem wysoka i dla mnie to po prostu niepraktyczne, z tego samego powodu u nas z resztą odpadły emmajungi. i jeszcze mam wątpliwości co do tego że spacerówka wymusza pozycje siedzącą albo półsiedzącą u malucha bo nawet jak się rozłoży to siedzisko to i tak pupka zgięta. ale faktycznie są lekkie i zwrotne. No to powiedziałam co wiedziałam chociaż nie pytałaś :p

Do góry