reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki foteliki etc. dla naszych pociech :)

Agata fajny ten bujaczek tylko w życiu bym nie używała tego przez 3 miesiące do spania dziecka zamiast łóżeczka czy choćby kosza. Przecież w tym dziecko można trzymać krótko bo ma nienaturalną pozycję dla kręgosłupa!!!!!

reklama
Ja to wiem, Ty to wiesz :) Ta znajoma to Irlandka, już od 3go miesiąca zupki dziecku dawała...
A ta kołyska u mnie to świetna sprawa, bo mój mąż na problemy z chodzeniem i jak będę chciała wyskoczyć chociażby do lekarza, to mały może spokojnie przebujać się godzinkę :)

faktycznie fajna sprawa taki bujaczek ale zamiast lozeczka???? nie no troche przegiecie :baffled: ale co tu duzo mowic Irlandkii podejscie do dzieci maja dosc "dziwne"

Wózki wózkami, ale to to jest dopiero wypas podobno :D Dostałam w gratisie taką kołyskę/gondolkę od znajomej razem z ciuszkami i wózkiem :) Mówiła, że trzymała w tym syna do 3go miesiąca i dopiero wtedy gdy już wyrósł, to kupili łóżeczko. To się buja, obraca, gra...Zobacz załącznik 612887
A wózeczek mamy firmy Silver Cross. Zdjęcie mam z internetu, bo nie umiem go rozłożyć :p Też fajna sprawa z tym wózkiem, użyty był może z 3-4 razy po czym znajoma stwierdziła, że źle się jej go rozkłada i kupiła inny :)
Zobacz załącznik 612888Identyczny tylko czerwony jak ferrari :)

Bujaczek i wózek ekstra, ale trzymanie dziecka w takiej huśtawce przez 3 miesiące to ewidentna głupota i nieodpowiedzialność. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego... Normalnie strach myśleć co ma w głowie kobieta która nie widziała w tym nic złego... :angry::no:

biała dama ja tak jak magda8805 mam besafe izi go i Pani w sklepie mówiła, że jest lepszy i bezpieczniejszy niż maxi cosi ale jak to jest to nie wie nikt zapewne :p

agata super leżaczek :) ale też w głowie mi się nie mieści jak można go było używać zamiast łóżeczka, ale nie mnie oceniać. w każdym razie super, że Ci się taki prezent trafił :)

co do fotelika - rozwazalam be safe i maxi cosi cabrio. Obydwa super, ale maxi cosi nieco wiekszy, stad moj wybór padł na niego. Poczytalam w necie i wiele osob skarzylo sie na be safe ze szybciutko dzieci wyrastaja i trzeba kupowac kolejny fotelik ale w tej samej klasie wagowej. Poczytaj opinie, prztmierz sobie foteliki do auta i sama zdecyduj. Mysle ze w tej klasie cenowej to podobne beda te foteliki.

Co do bujaczka - no zamiast łózeczka to ja bym tez nie stosowała, ale kazda matka ma swój rozum :) a tak od czasu do czasu to tez kupilam bujaczek dla Malucha i tez zamierzam tam go sadzac, choc slyszlaam ze to zalezy od dziecka bo moze sie nie spodobac i zapomnij zeby siedzial w nim dluzej niz 10 minut :)

Ad fotelika to mieliśmy i mamy zamiar ponownie wykorzystac maxicosi city. Tak jak już gdzieś pisałam - Młoda jeździła w nim 13-14miesięcy, a gdyby nie zima to pewnie moglby służyć jeszcze dłużej :-)
A co do bujaczków - my dostaliśmy w prezencie huśtawkę (coś jak na zdjęciu tylko na stelażu), ogólnie super sprawa, tyle że nazze dziecie w ogóle nie było zainteresowane. A samo ustrojstwo mnóstwo miejsca zajmuje. Może jednak tym razem się nada :-)

Te hustawki to chyba jakies nie ciekawe sa dla dzieci, jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos powiedzial ze dziecko chcialo w tym siedziec

reklama
My mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą :-)

A bujaczek dostaliśmy i nawet jeszcze go nie złożyliśmy bo nie mamy miejsca :/ już nie mogę się doczekać jak szwagierka się wyprowadzi a wtedy wszystko po swojemu poukładamy porozkładamy porobimy zdjęcia i wstawimy :-)

Do góry