reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki foteliki etc. dla naszych pociech :)

Agata fajny ten bujaczek tylko w życiu bym nie używała tego przez 3 miesiące do spania dziecka zamiast łóżeczka czy choćby kosza. Przecież w tym dziecko można trzymać krótko bo ma nienaturalną pozycję dla kręgosłupa!!!!!

reklama
Ja to wiem, Ty to wiesz :) Ta znajoma to Irlandka, już od 3go miesiąca zupki dziecku dawała...
A ta kołyska u mnie to świetna sprawa, bo mój mąż na problemy z chodzeniem i jak będę chciała wyskoczyć chociażby do lekarza, to mały może spokojnie przebujać się godzinkę :)

faktycznie fajna sprawa taki bujaczek ale zamiast lozeczka???? nie no troche przegiecie :baffled: ale co tu duzo mowic Irlandkii podejscie do dzieci maja dosc "dziwne"

Wózki wózkami, ale to to jest dopiero wypas podobno :D Dostałam w gratisie taką kołyskę/gondolkę od znajomej razem z ciuszkami i wózkiem :) Mówiła, że trzymała w tym syna do 3go miesiąca i dopiero wtedy gdy już wyrósł, to kupili łóżeczko. To się buja, obraca, gra...Zobacz załącznik 612887
A wózeczek mamy firmy Silver Cross. Zdjęcie mam z internetu, bo nie umiem go rozłożyć :p Też fajna sprawa z tym wózkiem, użyty był może z 3-4 razy po czym znajoma stwierdziła, że źle się jej go rozkłada i kupiła inny :)
Zobacz załącznik 612888Identyczny tylko czerwony jak ferrari :)

Bujaczek i wózek ekstra, ale trzymanie dziecka w takiej huśtawce przez 3 miesiące to ewidentna głupota i nieodpowiedzialność. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego... Normalnie strach myśleć co ma w głowie kobieta która nie widziała w tym nic złego... :angry::no:

biała dama ja tak jak magda8805 mam besafe izi go i Pani w sklepie mówiła, że jest lepszy i bezpieczniejszy niż maxi cosi ale jak to jest to nie wie nikt zapewne :p

agata super leżaczek :) ale też w głowie mi się nie mieści jak można go było używać zamiast łóżeczka, ale nie mnie oceniać. w każdym razie super, że Ci się taki prezent trafił :)

co do fotelika - rozwazalam be safe i maxi cosi cabrio. Obydwa super, ale maxi cosi nieco wiekszy, stad moj wybór padł na niego. Poczytalam w necie i wiele osob skarzylo sie na be safe ze szybciutko dzieci wyrastaja i trzeba kupowac kolejny fotelik ale w tej samej klasie wagowej. Poczytaj opinie, prztmierz sobie foteliki do auta i sama zdecyduj. Mysle ze w tej klasie cenowej to podobne beda te foteliki.

Co do bujaczka - no zamiast łózeczka to ja bym tez nie stosowała, ale kazda matka ma swój rozum :) a tak od czasu do czasu to tez kupilam bujaczek dla Malucha i tez zamierzam tam go sadzac, choc slyszlaam ze to zalezy od dziecka bo moze sie nie spodobac i zapomnij zeby siedzial w nim dluzej niz 10 minut :)

Ad fotelika to mieliśmy i mamy zamiar ponownie wykorzystac maxicosi city. Tak jak już gdzieś pisałam - Młoda jeździła w nim 13-14miesięcy, a gdyby nie zima to pewnie moglby służyć jeszcze dłużej :-)
A co do bujaczków - my dostaliśmy w prezencie huśtawkę (coś jak na zdjęciu tylko na stelażu), ogólnie super sprawa, tyle że nazze dziecie w ogóle nie było zainteresowane. A samo ustrojstwo mnóstwo miejsca zajmuje. Może jednak tym razem się nada :-)

Te hustawki to chyba jakies nie ciekawe sa dla dzieci, jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos powiedzial ze dziecko chcialo w tym siedziec

reklama
My mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą :-)

A bujaczek dostaliśmy i nawet jeszcze go nie złożyliśmy bo nie mamy miejsca :/ już nie mogę się doczekać jak szwagierka się wyprowadzi a wtedy wszystko po swojemu poukładamy porozkładamy porobimy zdjęcia i wstawimy :-)

Do góry