reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki foteliki etc. dla naszych pociech :)

Przyszła nam dzisiaj nasza nowa fura dla malutkiej!!!:-) Dla przypomnienia zdecydowalismy się na włoską firmę CAM model wózka DINAMICO, kolor granatowy :-) Wózka nigdy nie widzieliśmy na żywo, wybór i decyzja moje, na podstawie opinii i filmików na youtube:cool2:
Mąż zdążył mi jeszcze pomóc rozpakować wielkie pudło, sprawdzić czy wszystko przyszło (bo zamawialiśmy zestaw 3w1), rozłożył bazę, zdążył się przymierzyć do gondoli i musiał iść do pracy. A ja oczywiście nie wytrzymałam i już naumiałam się wszystko montować i ściągać i muszę powiedzieć, że już uwielbiam ten wózek!!! Wszystko działa na jednego "click"a", i ja z moim brzuchem bez problemu zakładam i ściagam poszczególne elementy.
Gondola jest obszerna, myślę że starczy na ładnych parę miesięcy, potem przejście na spacerówkę, której oparcie reguluje się do pozycji leżącej.
Wszystkie trzy elementy można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Wózek po postawieniu daszka i założeniu pokrowca na gondolę (ten sam pokrowiec montuje się też na fotelik samochodowy co jest niezwykle poręczne), bądź w wersji spacerowej po założeniu śpiworka na nogi jest bardzo mocno osłonięty, co ma dla mnie ogromne znaczenie, biorąc pod uwagę, że w Irlandi pada baardzo dużo a wieje w zasadzie codziennie:baffled:
Wózkiem pojeździłam po kuchni i salonie i super się prowadzi. Ma duuże tylne pompowane koła i przednie, skrętne 360stopni z możliwością blokady do jazdy na wprost. Powinien dać radę w lesie na spacerach z piesiem:-)
Rączka jest regulowana. Mąż (188cm) sie przymierzył i mówi że super dla niego. Da się ją na tyle obniżyć, że powinno i teściowej (jakieś 160cm w wysokim kapeluszu;-)) być wygodnie jak przyjedzie i ją wyślę na spacerek:-)
W zestawie była jeszcze folia przeciwdeszczowa, i torba z podręczną matą do przewijania w środku.
Ogólnie jak włoska fura okaże się trwalsza niż Alfa Romeo to powinniśmy być baardzo zadowoleni:tak:

Zrobiłam trochę zdjęć ale muszę pozmniejszać.

Ostatnia edycja:
reklama
Przyszła nam dzisiaj nasza nowa fura dla malutkiej!!!:-) Dla przypomnienia zdecydowalismy się na włoską firmę CAM model wózka DINAMICO, kolor granatowy :-) Wózka nigdy nie widzieliśmy na żywo, wybór i decyzja moje, na podstawie opinii i filmików na youtube:cool2:
Mąż zdążył mi jeszcze pomóc rozpakować wielkie pudło, sprawdzić czy wszystko przyszło (bo zamawialiśmy zestaw 3w1), rozłożył bazę, zdążył się przymierzyć do gondoli i musiał iść do pracy. A ja oczywiście nie wytrzymałam i już naumiałam się wszystko montować i ściągać i muszę powiedzieć, że już uwielbiam ten wózek!!! Wszystko działa na jednego "click"a", i ja z moim brzuchem bez problemu zakładam i ściagam poszczególne elementy.
Gondola jest obszerna, myślę że starczy na ładnych parę miesięcy, potem przejście na spacerówkę, której oparcie reguluje się do pozycji leżącej.
Wszystkie trzy elementy można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Wózek po postawieniu daszka i założeniu pokrowca na gondolę (ten sam pokrowiec montuje się też na fotelik samochodowy co jest niezwykle poręczne), bądź w wersji spacerowej po założeniu śpiworka na nogi jest bardzo mocno osłonięty, co ma dla mnie ogromne znaczenie, biorąc pod uwagę, że w Irlandi pada baardzo dużo a wieje w zasadzie codziennie:baffled:
Wózkiem pojeździłam po kuchni i salonie i super się prowadzi. Ma duuże tylne pompowane koła i przednie, skrętne 360stopni z możliwością blokady do jazdy na wprost. Powinien dać radę w lesie na spacerach z piesiem:-)
Rączka jest regulowana. Mąż (188cm) sie przymierzył i mówi że super dla niego. Da się ją na tyle obniżyć, że powinno i teściowej (jakieś 160cm w wysokim kapeluszu;-)) być wygodnie jak przyjedzie i ją wyślę na spacerek:-)
W zestawie była jeszcze folia przeciwdeszczowa, i torba z podręczną matą do przewijania w środku.
Ogólnie jak włoska fura okaże się trwalsza niż Alfa Romeo to powinniśmy być baardzo zadowoleni:tak:

Zrobiłam trochę zdjęć ale muszę pozmniejszać.

Gratuluję zakupu :)
Noo i czekam na zdjęcia :)

Zdjęcia fury:-)

Spacerówka zamontowana przodem do kierunku jazdy
1.spacer przodem.jpg

Spacerówka od frontu
3.spacer przodem front.jpg

Spacerówka zamontowona tyłem do kierunku jazdy, bez daszka i spiworka na stopy, oraz w wersji rozłożonej na płasko
5.spacer tylem bez daszka i foot.jpg 6.spacer tylem lezaca.jpg

Zapomniałam w wersji spacerwoaj zamontować takiego pałąka gdzie dziecko może trzymać się rączkami, jest w zestawie ale dopiero teraz zauważyłam jego brak :cool2:

Fotelik samochodowy

11. sam fotelik.jpg

Fotelik zamontowany tyłem i przodem do kierunku jazdy, od frontu oraz z założonym śpiworkiem

9.fotelik tylem do kierunku jazdy.jpg 7.fotelik przodem do kierunku jazdy.jpg 8. fotelik przodem front.jpg 10.Fotelik z pokrowcem.jpg

Załączniki

• 1.spacer przodem.jpg
    1.spacer przodem.jpg
    121,5 KB · Wyświetleń: 116
  • 3.spacer przodem front.jpg
    3.spacer przodem front.jpg
    124,7 KB · Wyświetleń: 102
  • 5.spacer tylem bez daszka i foot.jpg
    5.spacer tylem bez daszka i foot.jpg
    126,4 KB · Wyświetleń: 133
  • 6.spacer tylem lezaca.jpg
    6.spacer tylem lezaca.jpg
    125,6 KB · Wyświetleń: 105
  • 11. sam fotelik.jpg
    11. sam fotelik.jpg
    121,2 KB · Wyświetleń: 100
  • 9.fotelik tylem do kierunku jazdy.jpg
    9.fotelik tylem do kierunku jazdy.jpg
    94,9 KB · Wyświetleń: 98
  • 7.fotelik przodem do kierunku jazdy.jpg
    7.fotelik przodem do kierunku jazdy.jpg
    112,9 KB · Wyświetleń: 132
  • 8. fotelik przodem front.jpg
    8. fotelik przodem front.jpg
    113,9 KB · Wyświetleń: 87
  • 8. fotelik przodem front.jpg
    8. fotelik przodem front.jpg
    113,1 KB · Wyświetleń: 96
  • 10.Fotelik z pokrowcem.jpg
    10.Fotelik z pokrowcem.jpg
    126,6 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Gondola zamontowana przodem i tyłem do kierunku jazdy, oraz zdjęcia ze środka i z podniesionym materacykiem.
W tym pokryciu gondoli jest to fajne, że tą część odwiniętą, można podwinąć do góry i podpiąć i zasłaniając dość mocno maluszka np przy silniejszym wietrze:tak:

17.gondola tylem do mnie.jpg 16.gondola z pokrowcem.jpg 12.gondola.jpg 15.gondola1.jpg 14.gondola z podniesionym materacem.jpg

Gondola z folią i okienko

18.gondola z folia.jpg 19.okienko.jpg

Torba i zdjęcie fury gotowej do spaceru z podpiętą torbą

20.torba.jpg 21. gotowi na spacer.jpg

Załączniki

• 17.gondola tylem do mnie.jpg
    17.gondola tylem do mnie.jpg
    90,8 KB · Wyświetleń: 104
  • 12.gondola.jpg
    12.gondola.jpg
    101,1 KB · Wyświetleń: 116
  • 15.gondola1.jpg