reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

daruuunia3 nas też czeka remont, a właściwie robienie kuchni od podstaw więc bardzo dobrze Ciebie rozumiem :tak: i też nie mogę się doczekać zakupów dzieciaczkowych, a nie domowych :-D

maajka są różne sposoby na robienie rękawków. Ja przez tydzień szukałam schematów w necie, ale dużo nie znalazłam i robię na oko ;-) a w tym sweterku rękaw będę robić po prostu przez dodawanie oczek ;-)
wrzucam schemat prostego sweterka, opis w jakimś dziwnym języku więc kieruję się wymiarami w cm, mam nadzieję, że się przyda :-)

reklama
Chyba zamówię taką wanienkę na wannę. PO co nosić ją do pokoju i z powrotem...atak na wannę..myju myju w ręczniczek i do pokoju...

Dokładnie taką wanienkę mieliśmy pożyczoną i taką teraz też kupimy - rewelacja. Tak jak piszesz - nie trzeba nic nosić, tylko się korek wyciąga.

Doświadczone Mamusie;
proszę o rady jaki proszek lub płyn do prania wybrać do prania maluchowych ubranek?

Ja jeszcze o proszkach. My praliśmy w Jelpie. A to dlatego, że położna nam powiedziała, że ten proszek najrzadziej uczula. Takie dmuchanie na zimne.

Julia!!! a ja myślałam że tylko moja córka zabiera ubranka od dzidzi dla lalek. Opiekuje się swoją lalką tak profesjonalnie, ze napewno wyrosła mi super pomoc!
Azile my to mamy fajnie z tymi córeczkami:-) Moja robi tak samo i jest bardzo zaangażowana:tak:

Magdziara gratuluję zakupu materaca:tak:
Asia dzięki i również gratuluję zakupów, a mebelki już masz?
Daruuunia jeszcze nacieszysz się "małymi" zakupami, a który to tydzień?

Mata,dzieki!Mam nadzieje,ze jakos mi ten sweterek wyjdzie-ja sie ucze dopiero od jakichs 2 tygodni;-)

Dzielne jesteście z tymi robótkami:)
A my jedziemy na obiad do teściowej i mamy wziąc listę naszą wyprawkową...Pewnie mama chce sobie coś z niej zaklepać. Ale jak zaczęliśmy z mężem odhaczać co mamy to okazało się, że mamy juz: łóżeczko, materacyk, kołderkę, jeden nowy komplet pościeli z ochraniaczem, dwa komplety pościeli po Olku, dwa prześcieradła w gumkę( jedno nowe,jedno po Olku), dwa kocyki( mały i duży tez po Olku). Mamy pieluszki tetrowe(5sztuk), flanelowe(2 sztuki), dwie czapeczki, 8 sztuk body krótki rękaw, 1 sweterek, 4 pary pół-śpioszków, kaftaniki sztuk trzy na długi rękaw, jedno body na długi rekaw. W sumie nie jest źle. Jeszcze wanienka, okrycie kąpielowe, poduszka do łóżeczka i do wózeczka, wózek i kosmetyki no i zakupy dla mnie..........
Jak wróce wrzucę Wam zdjęcie z tych zakupionych na ciuszkach bodziaków( już są uprane i uprasowane)

Magdziero masz niezłą wyprawkę!!!! Ja całyczas jestem skupiona na kupnie używanego wózka.
Troszkę myślę o remoncie pokoiku dla starszych dzieci, bo zaczynają szkołę. A tak wogóle ostatnio to jakoś nie mogę sobie wyobrazić że znowu będę miała maleństwo, jakieś te huśtawki emocji już mnie męczą.

Dziewczynki doradźcie jaką butelkę kupić, wiem, że pwnie będę karmić piersią ale chce mieć jedną tak na wszelki wypadek. Znalazłam strone internetową i są canpol, avent, dr brown, - mają dużo plusów antykoka, automatyczne odpowietrzanie, samosterylizacja itp nie wiem która lepsza:tak:

Moje wszystkie kolerzanko używają Avetu i są bardzo zadowolone. Ale z tego co wiem to jeszcze zależy od dzidzi, bo czasem nie mają ochoto na te same co rodzicom sie podobają;-)

reklama
Ja też zastanawiam się nad butelkami, koleżanka miała dr. browns i była zadowolona,a tommee tippee też jest fajna bo smoczki zachowuja się jak kobiece sutki.Tego jest tak dużo,że normalnie sama już nie wiem:baffled:

Ostatnio sprzątałam strych i wyciągnełam wszystkie rzeczy po mojej córce i okazało się,że dosyć dużo jest w kolorze uniweraslnym więc ja już więcej rzeczy nie kupuje,dodatkowo moja koleżanka mi troche dała i już sama nie wiem gdzie ja to wszystko zmieszcze:szok: Dostałam też przewijak,troche rozerwany ale już go zaszyłam(50 zł w kieszeni) i super torbe na wyjazdy.Zalicytowałam też taką fajną kołyske bee bee i wygrałam więc jeszcze wózek i fotelik,no i takie tam dodatki,kosmetyki,butelki,sterylizator i podgrzewacz itd...To niesamowite bo jeszcze tydzień temu się zamartwiałam,że nic nie mam dla dziecka:tak:

Do góry