reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Za tę cenę( tzn za 1700) polecam X- landera Xa

A ja dzisiaj na taniej odzieży naszperałam fajne bodziaki. Własnie kotłują się w pralce jak się wysuszą i zostaną uprasowane to wam zaprezentuję. A - no i miałam niezłą przygodę dzisiaj. Wpadłam do sklepu z materacami i gadam czy na wymiar robią, z czego i tak z 20 minut wypytuję o rózne takie tam..w końcu Pan pyta: a jaki rozmiar Panią interesuje( myslał, że ja do jakiejś sypialni potzrebuję materaca bo tak się dopytywałam) to ja mówię, że 116 na 66 cm. A Pan oooo do takiego starego łóżeczka. Ja zdziwiona , że tak ...i że mi zależy bo łóżeczko wielopokoleniowe. A pan..: mamy w naszym drugim sklepie w centrum taki jeden - ktoś zamówił na wymiar i nie odebrał.Huraaaaaa!!!!!!!!!!!!!Pojechałam kupiłam. Materacyk jest kokosowy za 66 zł.No mówię Wam taki fart!;-):-)

reklama
Też mi wpadł w oko, ale kurcze ta cena - na początku myślałam, że zmieszczę się w 1200 zł góra, ale widać, będzie ciężko, a jeszcze fotelik muszę dokupić :baffled:

1700 za x-landera to juz za komplet. Na allegro można kupić używany za ok 1300-1500.
250oymw.jpg

Niedrogi jest też chicco trio enoy - 1250 za komplet gondola, spacerówka i fotelik ale ma małe kółka. Ładnie wygląda niektórzy mówią, że jest za plastikowy nie wiem nie oglądałam. Ale czasem warto się dowiedzieć, czy kół nie da się zmienić.:
33w6qo6.jpg

A my dzisiaj z mężem i moją mama pojechaliśmy do sklepu KRASNAL W-wa Wesoła i kupiliśmy wózek IMPLAST BOLDER 4 (2008) za 1600 zł plus fotelik za 350 zł, łóżeczko, materac, pościel + druga na zmianę, kołdrę, podusię dla niemowlaków, przewijak. Jestem taka szczęśliwa bo grubsze zakupy już za nami teraz tylko drobiazgi i ciuszki, polecam ten sklep.
Wózek z gondolą waży tylko 11 kg

Już 2 razy prułam :-D ale to u mnie norma. Poza tym na drutach coś wczesniej robiłam, ale były to tylko szaliki, torby i czapki więc sweterek to trochę taki ambitny plan, byle by tylko sweterk przypominał :-D

Dziękuję Dziewczynki za profesjonalny odzew w sprawie proszków :-)
magdziarka;
bardzo się cieszę, że dostalaś ten materacyk :-)
Aniknulka
gratuluję pierwszego poważnego zakupu dla Dzidziusia :-)

mata-a jak przechodzisz na rekawki w sweterku?Trzeba nalozyc po prostu dodatkowe oczka po bokach?Tak jak na samym poczatku?
Pytam,bo moja pomocna znajoma jednak nie miala teraz czasu mi wyjasnic,a ja w ten poniedzialek lece na 4 tygodnie do Polski,a tam to juz nie wiem,czy bedzie mial mi kto to wyjasnic:-(

reklama
Jak tam czytam co juz macie dla swoich pociech, to tak sie miło robi.... ja niestety jeszcze nic nie mam:zawstydzona/y: tylko 7 śliniaczkow które dostałam na wieczorze panieńskim :-D Na razie mam w domu remont no i jak latam na zakupy to po płytki do łazienki czy szafkę do kuchni :no: Juz sie nie moge doczekac kiedy zacznie sie tak u mnie, że będę biegała z mężem po wózek i inne rzeczy:-):-):-)

Do góry