reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

hi hi widzę, że nie tylko mi sie myli i na wode morską mówię sól morska :rofl2: a różnica ogromna :-p;-):-D

niewątpliwie! :zawstydzona/y::-D:-D

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja stosuje zasadę im mniej tym lepiej.
Dla Stasia używam tylko mydło. Chusteczki sa tylko na wyjścia, a tak pupę myje mu pod wodą. I smaruję linomagiem tylko na noc. Szamponu nie używam, bo mydło na razie wystarcza. Z kremów to tylko dermobaza na buźkę na wiatr i mróz.
A Wojciaszek oprócz mydła ma szampon. I to wszystko.

reklama
Ja mialam ze szpitala szampon i zel do kapieli z Nivea i uzywalam,potem 2w1 tez Nivei,a teraz dostalam tez do kapieli Johnson&Johnson z lawenda,wiec dolewam troche do wody.
Kiedys smarowalam tez Maje balsamem,bo miala bardziej sucha skore,ale teraz juz baaardzo rzadko.
A do buzi Cold Cream z Musteli.Jak sie zrobi jeszcze cieplej to kupie taki lzejszy kremik,bo ten jest tlusty.

Dziś dostałam skarpetki z abs-em, które polecała kiedyś Mamoot...rewelacja:tak:. Zamówiłam wersję wiosenną z frotką tylko na podeszwie. Monika, dzięki za super pomysł:tak:

Lilianko, ja jeszcze nie kupuję bucików dla małego. Skarpetki kupiłam na długość stopy 11,5 cm.

No tak wiem, że naszym dzieciakom jeszcze nie są potrzebne śmigacze:-D:-D ale Nadina ma Chrzest i chcialam cos extra kupic i okazuje sie ze ma 12,5 cm. Wydaje mi sie, że spora ma giczałke :-D:-)

No tak wiem, że naszym dzieciakom jeszcze nie są potrzebne śmigacze:-D:-D ale Nadina ma Chrzest i chcialam cos extra kupic i okazuje sie ze ma 12,5 cm. Wydaje mi sie, że spora ma giczałke :-D:-)
Mój tez ma duże stopki. Jak się urodził, to byłam w szoku jak je zobaczyłam. A najlepsza byla moja mama. Oglądała jedno z pierwszych USG, gdzie nie było jeszcze widać płci dziecka i stwierdziła, że na 100% będzie chłopak, bo na USG widać duże stopy;-):sorry2:. Krzyś ma takie po moim M, obydwaj mają tak samo...strasznie długaśne palce u stóp:tak:.

Mam pytanie, jaki rozmiar bucików kupujecie swoim dzieciaszkom~?:confused:

Ja mam takie szczęście, że Wojtek ma mnóstwo ubranek i bucików (również ) po siostrzeńcu, który hurtowo dostaje ciuszki od dziadków ze Stanów. :-):-D
Tam jest rozmiarówka od 1 - (nie wiem jak u nas).
Wojtuś teraz wchodzi w trampeczki nr.3, a na dwórek ma ocieplane nr.4 ciut za duże.
Zmierzyłam podeszwę "trójeczek" - 12 cm. Mam nadzieję, że Ci się uda coś kupić.

Idę do łózia! Pa

reklama
Mała ma 11,5 cm długość stopy to jaki rozmiar wziąć? O długości 12 cm? To jest coś 18/19 chyba w rozmiarówce... Trochę luzu powinno być? My będziemy kupować buty profilaktyczno-orotpedyczne i one trochę kosztują, a chciałabym żeby optymalnie długo służyły :sorry2:

Do góry