reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja już tę listę zweryfikowałam...w zasadzie do minimum..resztę kupimy na bieżaco.
Ale i tak zostało sporo do kupienia...mąż mówi, że najlepiej wszystko za jednym razem. Tylko u nas nie ma za bardzo gdzie(nie ma jednego super sklepu ) i trzeba będzie pojeździc po kilku...to normalne w jednym jest to w innym tamto. Ale muszę to zrobić niebawem bo zaczynam sięszyko męczyć inie wiem, czy wytrzymam taki maraton zakupowy. :tak:;-)

reklama
Magdziara ja też już szybko podczas zwykłych zakupów się męczę i aż boję się pomyśleć jak dam radę wyprawkę skompletować :tak: ale coś mi się wydaje, że w większości maluszkowe zakupy to czysta przyjemność :-D

Aleś sie Limba zjeżyła - akurat co do paru rzeczy nie masz racji ale nie chce mi się już dyskutować. mata chciała dobrze a ty na nią naskoczyłaś :no:, no nieładnie. Przecież nikt ci nie każe korzystac z tej listy. Ponadto co spzital to obyczaj. ja akurat miałam w szpitalu zarówno SMOCZEK jak i PAPIER TOALETOWY.
PS. A pazurów to nie wolno w większości spzitali obcinać moja droga ze względu na coś tam, chyba ryzyko zakażenia, chociaz dla mnie to bzdura. Ale tak jest - dlatego dzieci maja te łapki.

Ja myślę o wózku Tako choć jak pisała Mata-kow jest dosyć ciężki, podoba mi się solidny stelaż i sprężynowe zawieszenie. Może znacie jeszcze jakieś rodzaje wózków z solidnym stelażem. Doradźcie:-D

PS. A pazurów to nie wolno w większości spzitali obcinać moja droga ze względu na coś tam, chyba ryzyko zakażenia, chociaz dla mnie to bzdura. Ale tak jest - dlatego dzieci maja te łapki.

akurat to nie jest tak do końca bzdura - płytka nie przylega całkowicie do paluszka - dlatego radzą aby odczekać ok 2 tygodni zanim obetnie się maluchowi pazurki - tak nam mówiła pediatra :-)

Masz Głuszku rację co do Limby. Bo nikt nikomu nie powiedział że ta lista jest żelazna i tak ma być. Każda z nas ma swój rozum..każda wie, co wolno w jej szpitalu i nie trzeba się od razu tak denerwować....JA ciągle biorę pod uwagę wasze sugestie. Pamiętacie jak zastanawiałyśmy się nad apteczką dla maluszka i milkaaa zweryfikowała listę i ograniczyła ją do minimum i napisała, żeby resztę kupic potem to nawet nikt się nie denerwował. Po co od razu takie insynuacje ..no ale cóz...

Dziewczyny nie ma co sie irytowac lista jest lista na wyrost.. kazdy szpital ma swoje zasady co wolno co nie i co trzeba zabrac.. ja wiem ze u mnie nie trzeba brac ubran dla dziecka tylko pampersy ale kolezanka bedzie rodzila w szpitalu obok i juz musi zabrac ubranka dla dziecka na to kilka dni ktore beda p[zrebywac.. w jednym daja to w innym co innego..kazda nas musi isc do szpitala w ktorym ebdzie rodzila i sie dowiedziec jakie tam zwyczaje panuja i tyle.,..

A ja w sobotę byłam u nas w największym sklepie z wózkami i okazało się ze nie sprzedają połowy wózków. Byłam w szoku!!! Chyba będe zmuszona do warszawy sie wybrać żeby coś oberzeć.
Cały czas sie miotam z tym wózkiem. Nie mogę podjąć decyzji czy kupować , czy stary odnowić.
Jestem rozdarda , bo w starym wózku prowadzi sie dziecko tyłem i mnie to denerwuje, A nowe takie ceny:-(!!!!
Mężowi spodobał się x lander, a mojego Jedo nie sprzedają i co teraz?

Limba, spokojnie, to lista taka maxi ;-) każda z nas może wybrać z niej co wg niej wydaje się potrzebne ;-)
a co do apteczki, to nie jest ona do szpitala, tylko do domu :)

AHA.........ja myslalam,ze Ty to MUSISZ miec-i doszłam do wniosku,ze no chyba powalilo tych ludzi ze szpitala.Dziewczyny sie na mnie wydarły,ze niby Cie napadłam.:szok:Nic podobnego!!!!!!!Nie wiem gdziescie doczytały ze ja do MATA-KOW mam jakies pretensje-zszokowalo mnie ze takie wymagania sa w szpitalu jakby kobita miala zagwarantowane łózko i tyle.Zla byłam na szpital a nie na MATA-KOW.Sorki jeżeli wyraziłam sie jakoś niedokładnie-:baffled::baffled:

reklama
Do góry