reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

:-D
zawsze znajdzie się wyjście...
choć muszę powiedzieć, że znalazłam fajny wózek takiej hiszpańskiej firmy (oczywiście nie pamiętam nazwy) i był czarno- grafitowy- i był na prawdę kozacki!!

reklama
:-D
zawsze znajdzie się wyjście...
choć muszę powiedzieć, że znalazłam fajny wózek takiej hiszpańskiej firmy (oczywiście nie pamiętam nazwy) i był czarno- grafitowy- i był na prawdę kozacki!!

Mój też niby na żywo w czarnym kolorze dobrze wygląda ale dla dziecka to chyba mało twarzowy kolor... ;-)

Dziękie wielkie za pomoc....rzeczywiście to co napisałaś jest zachęcające do XQ jednakże dla nas w tym momencie ważniejsze są jednak pompowane koła :D ale tak jak wspominałyście ideału nie ma :)

Dziękie wielkie za pomoc....rzeczywiście to co napisałaś jest zachęcające do XQ jednakże dla nas w tym momencie ważniejsze są jednak pompowane koła :D ale tak jak wspominałyście ideału nie ma :)

Jeszcze jeden plus dla modelu xa- te pompowane przednie koła są większe niż w xq co jest duuuzooo wygodniejsze!!

wreszcie dowiozlam wozek do domu :-) kupilam ze dwa mies temu,ale nie mialam gdzie go trzymac. na szczescie wyglada tak samo dobrze jak na zdjeciu. mamas and papas, gondola, spacerowka i fotelik do samochodu, ktory jadac na zakupy mozesz takze przepiac do kolek i nie ciagnac spacerowki ze soba, plus torba i spiworek do spacerowki na chlodne dni, pokrowiec od deszczu i drugi od much ;-) grafitowy w jasna krate, ze sliczna, koronkowa biala poduszka i takim zabotem koronkowym wykladanym na gondole. moze dziwnie brzmi,ale wyglada super. nie chce mi sie robic zdjecia :rofl2:
nowy kosztowal £1000, ja za niego dalam £130, ale wozek jest idealny, tylko po foteliku i torbie mozna poznac,ze juz byl uzywany.chetnie juz bym nim wyjechala na ulice :-)

witam, teraz ja mam problem.
W końcu udalo mi sie zaciagnac meza do sklepu aby porownac wozki.
Ja bylam juz na 100% zdecydowana na Tako Jumper X, wczesniej wahalam sie nad X-Landerem XA. Poprosilsmy sprzedawce o rade i on zdecydowanie ODRADZIL TAKO, polecil X-Landera ( takze z uwagi na fotelik-mozna wpiac fotelik maxi cosi- ktory jest nieporownywanie lepszy i bezpieczniejszy dla dziecka niz z firmy TAKO.
Po ogledzinach padlo na X-Landera, choc dla mnie minusem jest to, ze w spacerowce nie mozna zmienic ustawienia-aby bylo tylem do kierunku jazdy
Kiedy juz przyszlo tylko liczyc fundusze na wozek - kolezanka polecila kolejny, wg niej rewelacyjny i w dobrej cenie- firmy JEDO.
jego ogromnym plusem jest to, ze jest miekki bo na paskach.
Slyszalyiscie cos o tych wozkach,mozecie cos doradzic, bo zglupialam,:szok:

Witam.
gosiaczek firma Jedo ma fajne wózeczki, ale w wersji głębokiej, spacerowa już nie wypada tak fajnie. Nie wiem dlaczego odradzono ci Tako, ale ma większą spacerówkę i ciekawsze rozwiązanie jeśli chodzi o budkę, a Jedo jak próbowałam rozłożyć oparcie na płasko to miałam wrażenie, że materiał za chwilę pęknie i to w kilku wózeczkach, więc chyba wszystkie tak mają. Jak dla mnie Tako jest bardziej funkcjonalny w wersji spacerowej,a paski są super, ale tylko na początku, kiedy dziecko robi się cięższe to już się tak fajnie nie sprawdzają. I jeszcze jedno. W Jedo są wózki na paskach, ale wtedy nie mają skrętnych kół.
Może Ci namieszam, ale w podobnej cenie co Tako są wózeczki Quenne firmy Nestor. Jedyny minus, który znalazłam to brak regulacji oparcia w gondoli, ale po za tym jak dla mnie super. Dobre wykonanie, świetne w prowadzeniu.
Nie wiem, czy pomogłam, czy zamieszałam. Mam nadzieję, że to pierwsze.

reklama
mam pytanie !
Przeciez podczas spania zmienia sie pozycję...w takim wózku to chyba niemozliwe...pozatym co jesli dziecko bedzie wolało spać na boku ?

Powiem Ci szczerze, że myślałam nad tym i myśłałam... aż doszłam do wniosku, że po pierwsze dziecku wygodnie się śpi w tej pozycji na plecakach i nie ma potrzeby odwracania się na bok. To siedzisko jest takie jak foteliku samochodowym a nie słyszałam żeby ktoś narzekał na niewygodę dla dziecka... Poza tym plusem jest łatwa regulacja siedziska, w sumie jedną ręką i tak jak pisałam nie budzisz maleństwa. Oprócz tego przy ładowaniu wózka do samochodu nie trzeba przy sciąganiu spacerówki odpinać z boków tapicerkę... Jednak każdy musi sam przemysleć wszystkie za i przeciw... Ja patzryłam i patrzyłam no i wybrałam XQ :-)

Do góry