reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

Powiem Ci szczerze, że myślałam nad tym i myśłałam... aż doszłam do wniosku, .... wybrałam XQ :-)

Aza, tez długo sie nad tym zastanawiałam,masz racje porównując spacerówke kubełkową do fotelika samochodowego, ALE z drugiej strony tez NIE WOLNO dlugo wozic dziecka z foteliku sam.,bo to wlasnie niezdrowe na kregoslup ,pozycja ciagle wymuszona-caly ciezar ciala oparty na dolnej czesci kregoslupa-na pupci.
Wozimy dziecko w foteliku, jak jedziemy autem.
Nie wozimy dziecka z foteliku przypietym do stelarza na dlugie spacery- tylko na chwilke jesli musimy i nie mamy jak gondoli zabrac- nie miesci sie.
Wozimy dziecko z foteliku sam. dlugo, tylko gdy MUSIMY-dluga podroz autem.
A spacerowka to wozek a ktorym dziecko spedza same czasu.....

reklama
Witam.
gosiaczek firma Jedo ma fajne wózeczki, ale w wersji głębokiej, spacerowa już nie wypada tak fajnie. Nie wiem dlaczego odradzono ci Tako, ale ma większą spacerówkę i ciekawsze rozwiązanie jeśli chodzi o budkę, a Jedo jak próbowałam rozłożyć oparcie na płasko to miałam wrażenie, że materiał za chwilę pęknie i to w kilku wózeczkach, więc chyba wszystkie tak mają. Jak dla mnie Tako jest bardziej funkcjonalny w wersji spacerowej,a paski są super, ale tylko na początku, kiedy dziecko robi się cięższe to już się tak fajnie nie sprawdzają. I jeszcze jedno. W Jedo są wózki na paskach, ale wtedy nie mają skrętnych kół.
Może Ci namieszam, ale w podobnej cenie co Tako są wózeczki Quenne firmy Nestor. Jedyny minus, który znalazłam to brak regulacji oparcia w gondoli, ale po za tym jak dla mnie super. Dobre wykonanie, świetne w prowadzeniu.
Nie wiem, czy pomogłam, czy zamieszałam. Mam nadzieję, że to pierwsze.

dziękuje Ci Haniu za Twoją opinie, masz racje, cos nie tak jest ze spacerówkami w Jedo. Szukalam info na necie, nawet na stronie |Jedo i jakos pomijają opisy i zdjecia spacerowki- widac nie maja sie czym pochwalic.
A fakt ze nie maja skretnych kół- to tez minus.
Choc siostra starala sie mnie przekonac, ze skretne kola sa niewygodne, ze w swoim wozku miala te funkcje, ale zablokowala na stale kola, bo podbno na kazdej nierownosci-same skrecaly- hm...
A te wozki quinny, to te buzzy? to ta sama firma ? z tego co pamietam to one są droższe......

Gosiaczek to faktycznie prawda z tymi skrętnymi kołami że na każdej nierówności jadą jak chcą, ale to tylko w wózkach z małymi kółkami. Osobiście to przetestowałam:) w przypadku gdy mieszkasz na wsi wózki z małymi skrętnymi kółami całkowicie się nie sprawdzają, a jeszcze jeśli nie są pompowane to już całkiem odpadają. Ja mam x landera xa, mieszkam na wsi, koła duże pompowane, skrętne i zobaczymy jak będzie się sprawował:)

Aza, tez długo sie nad tym zastanawiałam,masz racje porównując spacerówke kubełkową do fotelika samochodowego, ALE z drugiej strony tez NIE WOLNO dlugo wozic dziecka z foteliku sam.,bo to wlasnie niezdrowe na kregoslup ,pozycja ciagle wymuszona-caly ciezar ciala oparty na dolnej czesci kregoslupa-na pupci.
Wozimy dziecko w foteliku, jak jedziemy autem.
Nie wozimy dziecka z foteliku przypietym do stelarza na dlugie spacery- tylko na chwilke jesli musimy i nie mamy jak gondoli zabrac- nie miesci sie.
Wozimy dziecko z foteliku sam. dlugo, tylko gdy MUSIMY-dluga podroz autem.
A spacerowka to wozek a ktorym dziecko spedza same czasu.....

Masz racje, że długo nie wolno w foteliku samochodowowym ale tym w wózku to przechylasz go sobie jak chcesz. To tak jak w zwykłej spacerówce: dziecko oglada świat to sobie siedzi pionowo, usypia to przechylamy cały fotelik do przodu. Siedzisko kubełkowe tym tylko się różni, że przechylasz cały fotelik a nie tylko plecki. Ale najlepiej zobacz sobie wjakimś sklepie jak to funkcjonuje. Dla mnie ok ale ma przyjść mi wózek za 2 dni wiec jakby co jeszcze sie nim pobawię :)))

attachment.php

Mój zakup dla synka. Dałam za wózek + fotelik do samochodu i nosidełko 695zł.

Załączniki

• DSC04903.jpg
    DSC04903.jpg
    50,6 KB · Wyświetleń: 92
reklama
super kolorek i motyw w kwiaty :) mi sie podobaja takie wozki "inne" :) temu tez jak sie uparłanm na swoj to juz nie popuściłam musialam go miec :)

No tak to jest z kobietami... jak coś im wpadnie w oko to już koniec... Choć jeśli chodzi o wózek to trudno przyszła decyzja. Gdyby nie mój mąż to pewnie dalej bym się zastanawiała...

Do góry