reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

tez go oglądałam ładny ........ale powiem Ci ze tapicerki podobaja mi sie bardziej w tych co wymieniłam a jeszcze zaznaczyć muszę ze bertoni faktycznie szerokość siedziska ma 33 cm ale głębokość jedynie 18.... z tego co oglądałam na allegro chyba z milion tych modeli to standardowo mają od 20 do bodajże 25 cm albo i wiecej....pony ma 21 cm wiec taki średniak.

reklama
a wiesz że nie zwróciłam uwagi a on faktycznie ma płytkie siedzisko ,mojemu to by się ciągle pas wrzynał w krocze bo on na "luzaka" siedzi ;) , jeśli chodzi o wózki Baby Design to mi się źle kojarzy , miałam Vektora i jak mi ułamali kółko na lotnisku to się okazało że stelaż wcale nie jest aluminiowy no i miałam duży problem żeby go naprawić ,oczywiście jeśli bym mieszkała w Polsce to odesłałabym go na gwarancje i by mi naprawili (ale najpewniej bym za to zapłaciła) a tak to musiałam sobie radzić ,
moim zdaniem coneco ładniejszy ale decyzja i tak należy do ciebie ;)

hej hej dzieki za pomoc kobity wiecie :pP
no ale byłam w skepie wózkowym ,młodego poprzymierzałam i szooook!!!!
wszystkie te wózki miniaturki to ładnie na foto tylko wyglądają, np w coneco elf ltóry jest podobny do traffic który chciałam..... młody siedzi fatalnie.........bardzo siedzisko płytkie. W kurtce wyglądał jakby końcem dupki siedział tak na pół stojąco ;/ ja nie wiem jak 2 lub 2,5 letnie dzieci maja sie w te miniaturki zmieścić tyłeczkami [te typu bertoni czy baby design czy niektóre coneco] - potem są takie śledzie pościskane a dwulatek wygląda jak przerośnięty dwulatek w takiej spacerówce. Do tego dochodzi kolejna sprawa ten pałąk jest bardzo wysuniety do przodu i nisko osadzony!! U Marcela zaczynał sie na wysokości kolan i w łuku wystawał dalej wiec jak on miał by sie tego trzymać?? toż gdyby nie bylo pasów to przy pierwszym lepszym wychyleniu by wyleciał do tego bardzo nisko osadzony pałąk.....wiekszemu dzieciakowi szurałby po nogach ;/;/;/ juz nie mówiac o starszym dziecku w kombinezonie które w takim wózku wyglądałoby jak maskotka michelin wciśnięta w jeżdzące coś [mówie tu o coneco traper lub elf np]. Jestem zaszokowana tymi wózkami. Połowa wygląda na tak liche, wydawać by sie mogło ze pod wiekszym dzieckiem sie po prostu poskładają chodzi mi o te bertoni lub baby design]. Dobrze ze pojechałam do tego sklepu!!!!
Natomiast inna sprawa jak posadziłam go do coneco saturn. Szerokie i głębokie siedzisko..... do tego podłokietniki - czyli jakies zabezpieczenie boków i normalnie osadzony pałąk!!! Marcel od razu nawet w zimowych ciuchach prezentował sie ładnie, swobodnie i z zapasem miejsca. Tylko ze ta spacerówka ma siedzisko głębokie na 24 cm!! i 34 szerokie wiec jest luz a nie tak jak w wyżej wspominanym przeze mnie i AnieSn bertoni - 18 cm to porazka to zamało juz dla Marcela, potem beda siedziec jak śledzie bo sie poruszyc nie bedzie szło aby nie spasc.
Także reasumując.......nie zależy mi na extra lekkiej i małej parasolce, chciałam aby po prostu była mniejsza, zwrotniejsza i lżejsza od 17 kg traktora wielofunkcyjnego jaki teraz posiadamy. Sądze ze 8,5 kg saturn spełnia moje oczekiwania co do wielkości, wagi, ceny i przede wszystkim wygody dziecka :) aaaa i wystepuje w moim wybranym kolorze :) slicznym turkusowo-czarno-szarym:) akurat marcel siedział w nim i prezentował sie supcio :)
To tyle z moich rozważań i przemyśleń :p

masakrycznie mi sie podoba tez coneco traffic..........i teraz porównujac zdjecia z traperem widze ze pałąk jest wyzej osadzony wiec nie bedzie szurał po nogach starszakowi......no i nie wiem co wybrac bo niestety w sklepie nie było traffica alby marcela przymierzyc :(i teraz saturn czy traffic, ogólnie waga itp to samo roznia sie pałakami i obudowaniem boków-zdrugiej strony starszakowi obudowane boki mogą krępować potem ruchy wiec moze traffic który ma normalny nie za nisko poadzony pałąk...kurde juz zgłupiałam :( tapicerka i kolor traffica mi sie lepiej podoba ale boje sie o ten pałąk :(:(:(:(
extra_saturn.jpgtraffic.jpg

Ostatnia edycja:
mama dzięki za te przemyślenia , jakoś nie zwracałam uwagi na długość siedziska ,no i zmierzyłam dzisiaj mojego quiniaka i się okazało że w najszerszym miejscu na oparciu ma 27cm więc to chyba trochę mało , no i znalazłam wózek nad którym się zaczełam zastanawiać bo ma Wymiary wózka:
- po złożeniu: 52/28/82cm
- głębokość siedziska: 27cm
- szerokość siedziska: 34cm[FONT=times new roman, times, serif]
- wyskokość oparcia: 44cm

Waga: 8kg
[/FONT]CHICCO WOZEK SPACEROWY SIMPLICITY COMPLETE PROMOCJ (1450051082) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy no i fajnie bo ma regulowaną wysokość rączki

reklama
;)
tez z ciekawosci wpisalam w google wozek ora i...zdjecie Marcela mama tez jest heh;)
jest kilkanascie stron jak dalam images:) dobre, jeszcze jest zdjecie jednego dzieciaczka listopadowego ale jego mama sie rzadko udziela i nie pamietam kogo to syn ale ma na imie Patryczek:)

Do góry