My mamy Tako Warrior Race, podobny do tego z linka. Ogólnie wózki ze skrętnymi kołami są bardzo do siebie podobne. Koleżanka obecnie używa bardzo podobnego do tego z linka.
Ogólnie ja jestem średnio zadowolona z wózka, który obecnie użytkujemy, teraz już trochę mniej (córka ciężka to i wózek i zakupy to pcham obecnie ok 30kg..), ale do ok roku jest ok.
Wózki typu 3w1 są ciężkie, i rzadko można znaleźć coś lekkiego.
Jak dla mnie najważniejsze w wózkach jest:
- łatwość prowadzenia
- skrętność kółek
- duża pojemność torby pod wózkiem (w Warrior jest mała - tu minus)
- wielkość gondoli (jeśli maluch ma się urodzić ok jesieni lepiej aby gondola była duża aby pomieściła kocyk, lub śpiworek, warstwy w które jest opatulone dziecko)
- regulacja rączki (można ją złożyć np w autobusie będzie więcej miejsca lub dla wyższego/niższego rodzica można wyregulować)
- koła (najlepsze pompowane - i to jazdy po chodnikach, jak i po innym terenie, ścieżkach)
- hamulec (najlepiej przed zakupem sprawdzić czy dobrze chodzi - my kupiliśmy akurat używkę a hamulec ciężko chodził, po roku czyli aktualnie teraz muszę odblokowywać go ręcznie bo nogą już ciężko a nawet czasem nie ma takiej możliwości)
- amortyzacja wózka (przy kołysaniu dziecka super opcja, lub chociaż przy samej jeździe jest lepiej)
To chyba najważniejsze wg mnie co mogłoby być w dobrym wózku. Co do firmy nie będę polecać, jak pisałam mamy Warriora i średnio z niego jesteśmy zadowoleni... ja wiem że przy kolejnym dziecku wybiorę inny...