reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozek 3w1 ??????

Witam wszystkie mamy i nie tylko :) Jako ze zostane tatusiem spadl na mnie wybor wozka . Moja partnerka uparla sie i chce wozek 3w1 . Wiec zaczalem poszukiwania od allegro przez google opinie forum itp trafilem tutaj . Mam nadzieje ze ktos pomoze i doradzi cos dobrego od 1 do 2 tys . Jako ze moja ukochana bedzie sama przez 1 rok (ja niestety za granica) poszukuje cos lekkiego i prostego w uzyciu . Licze na was na wasze dobre rady i przede wszytkim wyprobowane wozki
ps
http://allegro.pl/hit-nowy-wielofunkcyjny-wozek-3w1-primo-riko-i4489262921.html
moze cos takiego ?? ?? ?? probowal ktos ?? ?? ?? ?? ?? ?

reklama
My mamy Tako Warrior Race, podobny do tego z linka. Ogólnie wózki ze skrętnymi kołami są bardzo do siebie podobne. Koleżanka obecnie używa bardzo podobnego do tego z linka.
Ogólnie ja jestem średnio zadowolona z wózka, który obecnie użytkujemy, teraz już trochę mniej (córka ciężka to i wózek i zakupy to pcham obecnie ok 30kg..), ale do ok roku jest ok.
Wózki typu 3w1 są ciężkie, i rzadko można znaleźć coś lekkiego.
Jak dla mnie najważniejsze w wózkach jest:
- łatwość prowadzenia
- skrętność kółek
- duża pojemność torby pod wózkiem (w Warrior jest mała - tu minus)
- wielkość gondoli (jeśli maluch ma się urodzić ok jesieni lepiej aby gondola była duża aby pomieściła kocyk, lub śpiworek, warstwy w które jest opatulone dziecko)
- regulacja rączki (można ją złożyć np w autobusie będzie więcej miejsca lub dla wyższego/niższego rodzica można wyregulować)
- koła (najlepsze pompowane - i to jazdy po chodnikach, jak i po innym terenie, ścieżkach)
- hamulec (najlepiej przed zakupem sprawdzić czy dobrze chodzi - my kupiliśmy akurat używkę a hamulec ciężko chodził, po roku czyli aktualnie teraz muszę odblokowywać go ręcznie bo nogą już ciężko a nawet czasem nie ma takiej możliwości)
- amortyzacja wózka (przy kołysaniu dziecka super opcja, lub chociaż przy samej jeździe jest lepiej)

To chyba najważniejsze wg mnie co mogłoby być w dobrym wózku. Co do firmy nie będę polecać, jak pisałam mamy Warriora i średnio z niego jesteśmy zadowoleni... ja wiem że przy kolejnym dziecku wybiorę inny...

Ostatnia edycja:
Hej, ja kupiłam wózek 3w1 ale szybko z niego zrezygnowałam bo był zbyt ciężki, a przy mieszkaniu na trzecim piętrze w budynku bez windy było to max uciążliwe:sad: Tylko czekałam na to, aż dziecko podrośnie, żeby mogło ze mną jeździć na rowerze w foteliku. Teraz zastanawiam się nad kupieniem fotelika Weeride Kangaroo Link do: WeeRide Cangaroo Safe Front Deluxe (EUR) . Co sądzicie o tym modelu?
Powiem szczerze ciekawy pomysł, sama bym go kupila:)a dziecko ile ma ?

Do góry