reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozek 3w1 ??????

Hej mamosztaszko :) Juz powoli mamy dosc wybierania tego wozka . Moja kobieta sie podaje a ja sie nie dam i walcze dalej kolejne 3 godz spedzone na poszukiwaniach , przegladaniach forum czytania glupot ogladnia filmkiow na yt . I narazie stanelo ma wyborze 3w1 QUINNY MOODD +MAXI COSI CABRIO FIX WYPRZEDAŻ (4553175366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Co myslisz ???? Ten quinny speedi sx 2w1 super napalismy do poki nie widzialem na yt jak sie fotelik motuje na spacerowke :( . Maxi cosii spoko ale wydaje mi sie za ciezki . Moja ukochan nawet wczoraj widziala go w kosciele ktos mial i sie jej spodobal ale nie jestem do konca przekonany . AA oglandalismy jeszcze pania gadzet z tvn z tym quinny modd i on jest wlasnie 3 kolowiec i mowila ze bardzo wywrotny ( seozn 3 odcinek 15 ) . dzieki za radyyy pozdrawiam cieplo :)

reklama
He,he, wiem cos o tym jaka to męka( przypomonam sobie naszą) i dlatego pozwlam sobie pisać. jak widzisz finalnie wylądowalismy z 2 wózkami....
Co do starego quinny- a po kiego CI montowanie fotelika na spacerówkę?! Zaręczam ze rzaden szanujący się duzy dzidź który jeździ normalnie juz w spacerówce czyli (8-12 miesieczniak, w zalezności od umiejetnosci siedzenia) pozwoli Wam sie wozić w foteliku na spacerze. Po drugie wypinanie 9 kilowego bebe z fotelikiem - mnie ręka w odwiedzeniu odpadała.Fotelik i tak zostawał juz w aucie, chyba zeby wnieśc spiocha do domu.
Jesli wozic spacerowo w foteliku ( co nie jest polecane z uwagi na krzywizne plecków,i max do 2 godzin) to tylko noworodka lub b małego niemowlaka ( zwłaszcz z refluksem -taki z reguły protestuje w płaskiej gondoli chybaże podniesiesz materacyk od dna ). Montujesz wtedy wprost do stelaża po wypięciu gonoli,a ewent gondola do bagaznika, zwłaszca że zima będzie i sądząc z oznakow raczej sroga, so ..albo fotelik i mega spiworek, albo gondla i spiworek...
Ten modd- nie uzywałam więc realnie nie ocenię, ale; Kólka z przodu- okropnie wydaja sie małe i nie- pompowane?, wiec pewnie trudniej sie nimi jeździ niż jednym pompowany, ale może macie dobre chodniki .Dziwny mariaż sportowego tyłu z hamującego całośc ( bo kółka zwykłe?) i może destabilizującego zestawu dwukólki- bo srednica relatwnie mała do tylu. Musicie sie gdzieś przejechac takim modelem z cięzarem w środku żeby ocenic,i lepiej to sprawdzić!!. znajoma chyba tez marudziła, ze bubel, ale ..te baby...
Jasne że 4 koła w klasycznym rozstawie to podparcie w 4 punktach i jak wjedziesz w dziure to tylko przyblokuje, ale speedym mimo że 3 koła nie leżelismy, mimo wertepów i szalonej wtedy młodej bokserzycy:-). Modd ma 3 punky podparcia i koła hmm 3 czy 4 - sama nie wiem jak to z przodu potraktować. Po 1,5 roku mąz zaczął wybierać quinnego do wyjazdów do marketu, hehe... Faktycznie krece piruety jedna ręką ( 360 st w jednym miejscu), choc rozstaw tyłu jest spory i w mini szopie nie pojeżdżę , ale tam to tylko parasolke moznaby wcisnąć..
W modd budka wydaje się już całkiem fajna, mało który wózek ma totalnie pełną jak espiro modena, ale chyba Prezes to był wyjatkowy cieniolub do spania .Ta raczej przyzwoita, chociaz mnie smiech bierze w specyfikacji otym że "dziecko może bezpiecznie cieszyć się słońcem."- jak sie cieszy to cieszy , a jak spać to sie nie cieszy...i po to jest budka i już. Pałak niestety niepełny i niewypinany, wiec podobno młody sam nie wlezie ( to jeszce przed nami wiec nie wiem jak to w praktyce wygląda), zwłascza że quinny dośc wysoki żeby junior sam właził, ale po co takie ryzyko. Dobrze ze ustawienie przód tył. Czy spacerówka rozklada sie do plaska?- bo to że me milion pozycji nie znaczy że ma tą-tu chyba ten sam problem co w quinnym speedim, Spacerówka mało osłonieta po bokach, co czeste, wiec mały na poczatku może nie czuc sie komfortowo, chociaz to róznie bywa . Tyle mojego nosa...
Weźże babke do dziecięcego szopu niech popróbuje cokolwiekwózkowego- bo oglądanie to zupełnie co inngeo niż mieć w reku i używać.. To dotyczy chyba wszystkiego związnego z dziecmi, od początku...:sorry2:
a X- ladnder za cięzki?.
acha,jakby co mam gondole z quinnego, fotelik i śpiworek zbędny na strychu. spacerówke mozna zawsze luzem nabyć.
pojeździjcie gdzies tym moddem, koniecznie przed zakupem
A jak chusta?
pzdr ciekawa wieści z męczymy-sie-z-wózkiem.
ms

Hej :)
Bo dlugich meczarniach doszlismy do wniosku ze kupimy quinny moODD 3W1 mam nadzije ze jest warty swojej cenny :) POd konice roku postram sie cos napisac o nim jak sie sprawuje :)Aha kolo ma pomowane . Jeszcze przed zakupem w niedzile moja ukochan pojedzie do sklepy i zobaczy na zywo i przetstuje czy wszystko ok . A co do tej husty mi sie bardzo bardzo i bardzo fajne rozwiazanie ale moja ukochan stwierdzila ze teraz bedzie zima i nie bedzie z nim wcyhodzic tak na pole ;/ a ze jest w ciazy i ma swoje humorki wolalem sie nie wdawac w nia w dyskusje bo roznie by to sie moglo skonczyc ;;p
Takze mamo stasiu dziekuje ci bardzo za pomoc i twoje rady byly bardzo pomocne :) zycze tobie i calej rodzinie duzo zdrowia :)
pozdrawiam TS :-)

UH, gratulace końca męczarni wyboru.... Mam nadzieja ze test wypadnie pomyslnie... Chusta na chłody super, a co na siebie włożyć??? Hehe , skąd ja to znam... Mnie do śniegów wystarczał grubaśny polar bo młody grzeje, ale są też specjalne kurtki, nakładki itp. To tak dla pooglądania dla Lubej:
Pentelka BLUZA, POLAR dla dwojga M różne kolory! (4548091787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.,!!!
Pentelka OSŁONKA dla chuściaczka RÓŻNE KOLORY (4548088995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., była też kurtka
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ale są i inne firmy.
Eh Tato Sylwek, tak zyczeniowo jesli mogęto, ściagnij rodzinkę wcześniej do Gb niz po roku. Nie wyobrażam sobie zeby Stasiek nie okrecał taty wokół palca wczesniej,- tyyyle straciliby.:-D z miłościo razemi i nawiżania więzi. Trzymam kciuki i pzdr serdecznie rodziców.
ms

Hej, administratorzy, śpicie??
Nie za wielue tu reklamy jakiejś smykolandii???????? Mój stary quinny polecony przez przyjaciólkę, o tv nic nie wiem:crazy:, jedyny filmik jaki widzialam to youtube.i wydałam poniżej 1500... I sprawdza sie dobrze- dzisiaj w zoo np. A foteliki- cóz testy bezpieczenstwa sa miedzynarodowe i niespoonsorowane....

Hej tatosylwek i jak test? Modd sie spodobał, jak sie nim jeźdźi???. Oczekując na odpowiedź wyniuchałam jakąś babkę spamującą reklamą swojego sklepu w tym wątku..., stąd post powyżej... A chuste świetnie nosi sie w domu zwłaszcza na pocztku.Miesiąc po porodzie zaproponuj żonce znowu, jak juz ręce zaczną odczuwać trudy macierzyństwa. Dasz jej pod choinke..:-D
pzdr
ms

witam ponownie :)
uzytkowalem wozek 2 tyg moje wrazenie superrr . jedzi sie super jest zwrotnyy w kazdym sklepie nawet w waskich uliczkach sklepowym sprawdza sie super polecam 3 kolowce i wcalnie nie jest wywrotny , jedzilem po kazdym terenie i dawal rade :) sklada tez sie super miesci sie do sedana spokojnie z gndola . wszystko sie latwo wypina i wpina co moge wiecej napsiac jak na uzytkowanie 2 tyg to jest zadwolony i mysle ze udany zakupp . wady jak narzie niewidzieee ale to tylko 2 tygg
pozdrawiam

reklama
Do góry