reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

Panie moderatorki to nas tu przechrzczą za tematykę ;) ale żeby wrócić do tematu - cieżko z dwójką małych, ja nie mam aż takiej małej różnicy wieku ale i jeszcze Karol mało samodzielny był jak się Bartek urodził więc wiem o co kaman i polecam za jednym zamachem :)

reklama
tylko, że u ciebie baska są 3 lata różnicy ;-)
ja chcę 2-3 lata różnicy, bo nie wyobrażam sobie dziecka w wózku a drugie pod pachą ;-) teraz trochę za szybko, ale jak by sie trafiła to też bym się cieszyła :-)
teściu też ma rodzeństwo bliźniaki, także zawsze może być ;-):-D

sorrki moderatorki za ten temat :laugh2::laugh2::laugh2:

My też poważnie rozważamy rodzeństwo dla Martyny, ale ponieważ umowa w pracy kończy mi się w grudniu tego roku, musze poczekać aż mi ją przedłuża, zebym miała do czego wracać.
Wtedy też Martyna wyrośnie z wózka i łóżeczka odstępując sprzęt kolejnemu dzidziusiowi :-)

Jeśli wyjdzie tak jak planuje, Martyna będzie miała 2 lata jak pojawi się druga dzidzia. Myśle, że będzie już na tyle duża żeby spać w "dorosłym łóżeczku". Ale że to moje pierwsze dziecko mogę się mylić :sorry:

moja starsza na 1,5 roczku spała juz w swoim dużym łózku,a młodsza jak miała roczek spała w łóżeczku tez normalnym,u nas szybko poszło łóżeczko ze szczebelkami w odstawke

U nas też ciasno, ale na kojec musiało znaleść się miejsce, bo odkąd Martyna śmiga po całym domku boje się nawet do wc iść. I nie chodzi o to, że w tym czasie zrobi sobie krzywde (choć troche pewnie też), bo dom postarałam sie dobrze pozabezpieczać, ale jaką mam pewnośc, że wychodząć z wc po drugiej stronie drzwi nie będzie małej??

a my z powodu kojca mamy zablokowane drzwi na balkon :-) ale i tak tymi drzwami z pokoju Zosi nie wychodzimy na balkon tylko z dużego pokoju (wyjście na mój balkon jest z dwóch pokojów)

reklama
Do góry