reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wokół naszych maluchów - zdrowie, pielęgnacja, karmienie itd.

a ja zjem paczkow jak sobie nasmaze :szok: moj sobie zazyczyl w tym roku paczki wlasnie a ja zawsze sie chrustami wymigalam bo szybciej :-D, nic jade na zakupy i trza bedzie robic

reklama
Ja tez póki co jem wszystko i mała nie jest wysypana. Nie wiem czy cierpi przez to ale pielęgniarki nic nie zgłaszały. Mówiły że mała ładne kupy strzela więc chyba nic się nie dzieje. A mleko i przetwory tez jecie ? Bo ser jem ale mleko jakoś się boje. Chyba wyprobuje dopiero jak będzie zdrowa juz w domku.

Ja jem jogurty, pije mleko i dzis jadlam ser zolty. Kypilam drozdze i bede robic paczki:-) wymyslilam, ze skoro maly spi nawet po 4 godziny to go najlpierw nakarmie a pozniej najem sie slodkosci:-)

Ja myślę, że wiele zależy od dziecka. U niektórych przewód pokarmy jest dojrzalszy niż u innych, są dzieci bardziej wrażliwe, są dzieci z tendencją alergiczną . . . Ja zamierzałam jeść wszystko, ale Janka męczą gazy więc z pewnych rzeczy muszę zrezygnować. Myślę, że to czasowe, "dojrzeje" chłopak i wtedy będę sobie mogła więcej pozwalać. Pączka wciągnę, a jakże :-D Całą ciążę na pączkach byłam to chyba młody przyzwyczajony :-D

A ja z tym nabialem to ostroznie..raz najadlam sie bialego sera, wypilam mleko, jadlam serki waniliowe i od nastepnego dnia maly robil zielone kupy...teraz od kilku dni nie jem nabialu, co najwyzej do herbaty troche mleka wleje i dzis zaczal robic zolte kupki jak na poczatku..pączka pewnie jednego zjem, albo faworki..tylko nie za duzo...:/

ja też sie z jedzeniem nie ograniczałam do dzisiaj bo za dużo jem dobroci ( czekolady a ostatnio i kawałek pizzy wtryniłam) niby małej nic nie jest skóra super kupki też ale ja się źle czuję z tym moim obżarstwem :zawstydzona/y: nabiał też jem jedynie co staram się ograniczyć smażone no i wiadomo gazowanego też nie tykam

Dziewczyny mam maly problem, a moze wlasnie duzy :/ Karmie piersia na zmiane i staram sie po rowno, a jedna piers jest znacznie wieksza od drugiej:szok: wiecie jak to "wyrownac"?

Jak Verita mowi tak niestety jest, ale po zakonczeniu karmienia zazwyczaj nie widac roznicy:) Chodz wiadomo piersi nie sa tak jedrne... Ja pol roku regularni cwiczylam, w celu ujedrnienia gornej partii i zdecydowanie polecam, bo warto.

reklama
Do góry