reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wokół naszych maluchów - zdrowie, pielęgnacja, karmienie itd.

Dzien dobry:)
Ja sie próbuje jakos ogarnac w tym wszystkim :-) Ciagle mam ochote na slodkie i jak se pomysle o tlustym czwartku to mnie w gardle sciska na te pyszne paczki, ktorych nie moge :/
Dzis zauwazylam, ze Olek bardziej zolty sie zrobil, ciesze sie , ze duzo na ccu wici ale tez duzo spi i nie wiem czy mleko dobre czy zoltaczka :/

reklama
a mozna przy karmieniu?:-) samo z siebie, ze sa na glebokim oleju i boje sie, ze maly zle to zniesie

Wszystko mozna, karmienie piersia to nie choroba przeciez ;-), jak zauwazysz ze np po soku jabklowym za bardzo kupka to zastopuj ale przeciez nie mozna sie az tak ograniczac, ja juz po raz 3 jem wszystko i dobrze jest.:tak::tak:

staram sie jesc wszystko oprócz smazonego, Wczoraj nie moglam sie powstrzymac i zeżarlam prince polo mmmmm.. jakie to pyszne. Malemu nic nie jest wiec pomalutku maz mi urozmaica jadlospis :)

No Verita ja wczoraj zjadłam kilka faworkow a dziś Kacper wysypany noc z bolem brzuszka dziś też go męczy coś ale brak mi pomysłu co takigo mogłam zjeść jedni mogą nawet fasole jeść a inni chleb z wodą

Ja też mam fazę na słodkie, czasem uda się powstrzymać, czasem nie. Ale wiem, że szaleć nie mogę. Za 2 tygodnie idę do gina i będę robiła obciążenie glukozą.
A i małemu te moje słodkie grzeszki ne służą. Ale pączka wciągnę:-) i popiję koperkiem:-)

Ja wole troche dluzej pojesc gotowane i bez atrakcji niz latac z malym na rekach. jak na razie odpukac nic mu nie jest czyli to co jem mu nie szkodzi. Ale powiem wam, ze takie jedzenie jest zarabiste. 5dni od porodu a ja sie czuje taka lekka:-) tzn nie liczac bólu tu i tam hehe
Ale jak ja sie pozniej dopadne do paczkow to zjem chyba z 5:-):-D

U nas spokojnie... Mała wieczorem dostała 15ml przegotowanej wody z cukrem i walneła taką kupe jak kup pięć :-p I wkońcu zasneła o normalnej porze bo przed 21 co się jej nie zdarzało. W dzień znowu dstanie 15ml i znowu wieczorem, mam nadzieję że bąki będą ładnie wychodzić. Ja już jadłam pączka pare dni temu z marmoladą różaną-małej nic nie było więc myśle że w tłusty czwartek zaszaleje i zjem aż dwa:-D Ma to swoje plusy-waga idzie w dół :tak:

reklama
Ja podzielam zdanie Verity jem wszystko oczywiście z głową, bo nie chodzi żeby zjeść np kilo pomarańczy :tak: Nie mogę się doczekać tłustego czwartku i pączków zjem tyle ile pomieszczę :-D

Do góry