reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wokół naszych maluchów - zdrowie, pielęgnacja, karmienie itd.

Dzięki dziewczyny wsparcie od was jest nie ocenione.
Ale mam pytnie czy jak dziecko spi to znaczy ze sie najada?
Wczoraj o 15 mój synek zjadł ostatnią butelkę. Od kolejnego karmienia jest na cycu.
Przez noc nie było żadnej kolki. Fakt karmienie trwa nawet do półtora godziny z przewijaniem i odkladaniem do lozeczka i braniem spowrotem.
Martwie sie tylko że sie nie najada. Teraz nie dawno tylko trochę marudzil juz myslalam ze moze kolka. Ale kied w końcu sie uspokoił i trochę pocyckal cyca to wkońcu usnoł.
Póki co to tylko tyle ze karmienie jest dłuuuugie. Ale przynajmniej narazie jestem cierpliwa. Może przyjdzie więcej pokarmu. Ale muszę chociaż sprubowac :-)

reklama
Paula, masz 2 opcje, wybierz sobie tą, która bardziej ci odpowiada:-)
1. Nie lubi jeść i dlatego nie marudzi, ale za to lubi przytulać się do cyca:-)
2. Najada się i dlatego nie marudzi, ale również lubi przytulać się do cyca:-)

Jest też 3 opcja, ale o tej akurat nie zamierzam pisać:-)

Głowa do góry, cyce na wierzch, alleluja i do przodu:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Blindwillow, z tym obsikiwaniem kaftanika to myślę, że Kesti ma rację, zwróć uwagę, by siusiak ZAWSZE był w dół :-D

Co do kupek zielonych to ja też chciałam podpytać, mój dwie ostatnie miał zielonkawe. Wiem, że to coś oznacza ale nie pamiętam co :-D

Jestem na pierwszym etapie cycowania i nie wiem co boli berdziej. Tylek czy nawal pokarmu:/ Na szczescie synek dobrze ciagnie cyca wiec nie mam poranionych brodawek i boli tylko w srodku, pomagam laktatorem bo maly sie najada i spi po 3-4godz a ja mam donice zamiast moich miseczek b sprzed ciazy hheeh

Z tego co pamiętam-przyczyną może być np żółtaczka, ale także nadwrażliwość na nabiał. Pomyślcie, czy nie zjadłyście za dużo nabiału:-) bo żółtaczka to już chyba nie, prawda?
Jasiek nie jest na modyfikowanym? Bo też może być od mm wzbogqconego żelazem.
Tyle pamiętam:-)

Żółtaczka odpada, bo nie miał dużej i już schodzi.
Mleka modyfikowanego nie podaję.
Nabiał? Najstarszy przywiózł mi wczoraj oscypka z Zakopanego . . . Może to to?

No i po cycowaniu :-( mały tak mocno płakał w nieboglosy. Był głodny.
Wrabal 60- tke i po godzinie jeszcze 40.
Moje cyce tyle nie daja. :-/ a juz sie tak ludzilam. Teraz mam ochote wyć
Do księżyca.
Strasznie zazdroszczę mamą które karmią.
Eh....

Ty Paula nie wyj tylko częściej przystawiaj do cyca. I dużo pij- wody, herbatek na laktację, soku jabłkowego. I będzie dobrze:-)
A butla i modyfikowane to nie przestępstwo:-)

Paula moje też nie dają piję herbatki i felmaltiker a teraz jeszcze zamowilam jakieś granulki homeopatyczne zobaczy czy zadziałają . Piję dużo wody a ten sok jabłkowy to działa a jabłka same też tak będą działać?

reklama
Do góry