reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

To chyba rzeczywiście jest tak że zależy na jakiego lekarza się trafi. Moja diabetolog np po ostatniej wizycie stwierdziła że mam cukry w normie i w sumie mam już do niej nie przychodzić do porodu. Fakt że norm po posilkach nie przekraczam. Ale mam dalej mierzyć cukry i jakby było gorzej to ewentualnie się zgłosić.

reklama
Yggam zazdroszczę, też na to liczyłam, ale się nie udało :sorry:
O tych zmienionych normach słyszałam, już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć...

Aob gratuluje zdrowego synusia:-) i mam nadzieje ze lekarz nie ma racji!

Unita nie martw sie tylko rob zastrzyk:-) przeciez i tak sie klujesz po posilkach:-) Ja ostatni opanowalam temat cukrow jedzac 7-8 razy dziennie:-) jem mniejsze porcje ale bardzo czesto, zreszta najwiekszy problem to u mnie byl chleb.
Jenn mi lekarz powiedzial ze na poranne cukry to nie bardzo mamy wplyw to kwestia hormonow, ja mam je tez najgorsze max do 9 5 ale raczej ponizej 90 i lekarz sie nie czepial. ale fakt co lekarz to zdanie.

To jakie są w tej chwili normy? Na czczo do 90? Czy coś w tej kwestii się zmieniło?
Wiem, że nie można się martwić na zapas, ale jakoś tak to wszystko samo z siebie się bierze..

Tak Jenn na czczo do 90 i godzinę po posiłku do 120. Ale moja diabetolog mówiła że u ciężarnych jak jest na czczo do 92 i po jedzeniu do 130 to ona się nie czepia i to jest jeszcze OK.

yggam Ty piszesz o normach po glukozie? Bo ja na czczo miałam 79 ale po godzinie (75 mg glukozy) 164 :baffled:, potem po 2 h spadło do 119, to w takim razie wysoko?

Nie emilchen ! Ja piszę o normach cukru jak badam się po każdym posiłku i na czczo glukometrem.
Wyniki krzywej cukrowej po obciążeniu 75 g powinny być do 90 na czczo, po 1 h do 180 i po 2 h do 140. Więc Twoje wyniki krzywej cukrowej są idealne :-)
Tym nie musisz się martwić. Ja miałam wyniki krzywej 88/181/164 i to było trochę za wysoko.

Aob to moja Pola miala 50jak sie urodzila! Wielkoludek u ciebie siedzi:) Powodzenia na badaniach &&&

Unita wspolczuje tego dzgania 3xdziennie!

Yggam i tobie wspolczuje przebojow z cukrem.

Laski jeszcze dwa miechy (wiadome ze u kazdej + - ale kurde czas zlecial!).

Aob- duży synuś rośnie. Trzymam kciuki żeby to nie była cholestaza.

Elutka- super!!! Odpoczelas, mały ok, szyjka ok. A jak sobie radzą chłopaki w domu? ;)

reklama
Ja juz po wizycie. Szyjka poki co trzyma i przez tydzien sie nie skrocila. Mam dalej lezec no ale na razie obejdzie sie bez szpitala. Dostalam antybiotyk bo mam wysokie leukocyty, zreszta obudzilam sie z okropnym bolem gardla i katarem wiec moze szybko przejdzie.

Do góry