To chyba rzeczywiście jest tak że zależy na jakiego lekarza się trafi. Moja diabetolog np po ostatniej wizycie stwierdziła że mam cukry w normie i w sumie mam już do niej nie przychodzić do porodu. Fakt że norm po posilkach nie przekraczam. Ale mam dalej mierzyć cukry i jakby było gorzej to ewentualnie się zgłosić.
reklama
Stokrotka34
Fanka BB :)
Aob gratuluje zdrowego synusia:-) i mam nadzieje ze lekarz nie ma racji!
Unita nie martw sie tylko rob zastrzyk:-) przeciez i tak sie klujesz po posilkach:-) Ja ostatni opanowalam temat cukrow jedzac 7-8 razy dziennie:-) jem mniejsze porcje ale bardzo czesto, zreszta najwiekszy problem to u mnie byl chleb.
Jenn mi lekarz powiedzial ze na poranne cukry to nie bardzo mamy wplyw to kwestia hormonow, ja mam je tez najgorsze max do 9 5 ale raczej ponizej 90 i lekarz sie nie czepial. ale fakt co lekarz to zdanie.
Unita nie martw sie tylko rob zastrzyk:-) przeciez i tak sie klujesz po posilkach:-) Ja ostatni opanowalam temat cukrow jedzac 7-8 razy dziennie:-) jem mniejsze porcje ale bardzo czesto, zreszta najwiekszy problem to u mnie byl chleb.
Jenn mi lekarz powiedzial ze na poranne cukry to nie bardzo mamy wplyw to kwestia hormonow, ja mam je tez najgorsze max do 9 5 ale raczej ponizej 90 i lekarz sie nie czepial. ale fakt co lekarz to zdanie.
jenn200818
To jakie są w tej chwili normy? Na czczo do 90? Czy coś w tej kwestii się zmieniło?
Wiem, że nie można się martwić na zapas, ale jakoś tak to wszystko samo z siebie się bierze..
Wiem, że nie można się martwić na zapas, ale jakoś tak to wszystko samo z siebie się bierze..
Nie emilchen ! Ja piszę o normach cukru jak badam się po każdym posiłku i na czczo glukometrem.
Wyniki krzywej cukrowej po obciążeniu 75 g powinny być do 90 na czczo, po 1 h do 180 i po 2 h do 140. Więc Twoje wyniki krzywej cukrowej są idealne :-)
Tym nie musisz się martwić. Ja miałam wyniki krzywej 88/181/164 i to było trochę za wysoko.
Wyniki krzywej cukrowej po obciążeniu 75 g powinny być do 90 na czczo, po 1 h do 180 i po 2 h do 140. Więc Twoje wyniki krzywej cukrowej są idealne :-)
Tym nie musisz się martwić. Ja miałam wyniki krzywej 88/181/164 i to było trochę za wysoko.
kasiekz
Aob to moja Pola miala 50jak sie urodzila! Wielkoludek u ciebie siedzi Powodzenia na badaniach &&&
Unita wspolczuje tego dzgania 3xdziennie!
Yggam i tobie wspolczuje przebojow z cukrem.
Laski jeszcze dwa miechy (wiadome ze u kazdej + - ale kurde czas zlecial!).
Unita wspolczuje tego dzgania 3xdziennie!
Yggam i tobie wspolczuje przebojow z cukrem.
Laski jeszcze dwa miechy (wiadome ze u kazdej + - ale kurde czas zlecial!).
reklama
Ja juz po wizycie. Szyjka poki co trzyma i przez tydzien sie nie skrocila. Mam dalej lezec no ale na razie obejdzie sie bez szpitala. Dostalam antybiotyk bo mam wysokie leukocyty, zreszta obudzilam sie z okropnym bolem gardla i katarem wiec moze szybko przejdzie.