reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Hej

spokojnie dotrwałam te 2 godziny po glukozie, zero jakichkolwiek problemów. Mam już też wyniki, na czczo z palca 62, z żyły 71, po 2 godzinach od wypicia 61...wiem, ze mało, nie wiem tylko czy to dobrze czy źle. Ja zawsze miałam niski cukier ale żeby po takiej dawce jeszcze spadł? dziwne... reszty wyników nie mam bo im się nie chciało wrzucić do neta, może po nie podjade w przyszłym tygodniu.
Sylwi, trzymam kciuki. Jeszcze kilka tygodni wytrzymasz, a potem to już można rodzić...
Emilchen- ja podzielam zdanie DOggi, lekarz też człowiek, też ma prawo do gorszego humoru, na wizycie pewnie nie będzie pamiętać.

Unita dieta cukrzycowa nie jest taka zła:-) przy pierwszej ciąży miałam a na koniec jeszcze insulina mi doszła w minimalnej dawce, bo trafiłam ma bardzo ostroznego diabetologa. .poza tym jak nawet zjesz coś słodkiego i pójdziesz od razu po na spacer nic wam nie będzie :-) kontroluj często glukometrem

Powoli się wdrażam w tę dietę ;-) Jedyny mój problem to za długa głodówka od nocy do rana, muszę nad tym popracować, bo mam takie paseczki do mierzenia ketonów i glukozy w moczu do 8 rano muszę to zrobić. Glukozy nie ma, ale te ketony są, co oznacza, że przerwa między posiłkami jest za długa :confused2: Jakoś się ogarnę...

Te paseczki też miałam, ale nigdy mi nic złego nie wyszło szczerze mówiąc. Będzie dobrze, dasz radę! Jedz w miarę często i małe porcje :-) ja dałam radę , a uwielbiam słodkości to ty też dasz ;-)

reklama
Unita ja też stosuję dietę cukrzycową i też miałam na początku problemy z ketonami w moczu. Ale teraz już mi się to nie zdarza. To zależy od tego o ktorej jesz ostatni posiłek i co jesz. Powodzenia :)

Do góry