reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

No właśnie u nas z sylwestrem lipa, bo tesciowie jsk zwykle idą na sylwestra w górach, moi rodzice też imprezuja ale oni i tak są 250km ode mnie, moja sis i brat T (sylwester w poznaniu) nasze dwie opiekunki też kłopot bo jedna 2 miesiące temu po 10latach starań jej syna została babcią więc wiadomo ze wnuk wygrywa ;) i ta druga tez z wnukiem i siedzę i zaciskam kciuki zeny to nie był sylwester ani 1.01 bo będę musiała na porodowke Ole wziąć :/

reklama
Ja to mam nadzieję że na początku lutego będę rodzic...

U mnie nie ma problemu z opieką koleżanek full pod ręką i mama ;-)

No w sylwestra jedynie lipa :p

Ja sobie tak to wymarzyłam. Drugi poród, lepszy lekarz, prywatny szpital, luz blues, mąż może ze mną być cały czas, nie ma problemów z synkiem itd. No i jak na złość, prywatną porodówkę zamknęli, lekarz niby lepszy, ale nie pracuje w żadnym z lubelskich szpitali, termin w środku okresu świątecznego, znowu, bo Fifi w weekend majowy się urodził, teściowie w międzyczasie się na nas wypięli i nie możemy na nich liczyć. Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność. Także ten bezpieczny termin mnie bardzo uspokaja, a jak coś się zacznie wcześniej, to też fajnie, damy radę;)

Femme, nie stresuj się na zapas, idź przede wszystkim do innego lekarza. Moja mała też na wizycie i mojego gina w 30 tc ważyła 1060 gram, raptem 400 więcej niż miesiąc wcześniej. A on powiedział, że bardzo dobrze i tak ma być. A jak po 9 dniach poszłam na USG prenatalne to ważyła już 1540 gram, i to było na super sprzęcie. Wiec ten mój gin albo zrobił to niedokładnie albo miał taki kiepski sprzęt. Prócz tego co radzą dziewczyny to mogę Ci też zasugerować jedzenie miodu- moja koleżanka tak miała że dziecko było małe bo ona całą ciążę była na lekach podtrzymujących i kazali jej jeść miód i mały ładnie dociągnął. Głowa do góry:-)

reklama
Do góry