reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Sprite ja tez posluchalabym ordynatora. Jak on nie widzi sensu to po co jak zaraz 34tc. I wez anty jak radzi. A noz trafi sie taki co dziada wybije chociaz na czas porodu!

Ewi magnez na skurcze. Ja mam zbyt czeste i tez dostalam magnez i luteine. Tani tez jest Aspargin. Biore 3x2tabletki.

Emilchen:/ Trzymam kciukasy zeby do porodu jednak sie podniosly. Mi podskoczyly do gory w miesiac jak oprocz witamin ciazowych zaczelam brac wg polecenia gina zelazo to na recepte. Kurde...muszą ci sie utrzymac te plytki. A leukocyty masz podniesione pewnie przez przeziebienie.

Ja mam wizyty co 2tyg.ale u mnie wiecznie cos wiec mam takie wskazania.

reklama
sprite ciężko coś doradzić... ja bym chyba do niej poszła i powiedziała o swoich wątpliwościach... chociaż nie wiem.

agulqa dzisiaj mam dodatkowe usg z przepływami u innej gin, która jest nie w temacie więc nic nie poradzi na te problemy...

Najgorsze, że na niskie płytki nie ma lekarstwa! Daje się sterydy i koniec, a co jeśli sterydy nie pomagają??
Mam wrażenie, że wszystkie wyniki idą nie w tę stronę w którą powinny. Sterydy większa dawka a płytki zamiast rosnąć spadają, komórki NK zamiast spadać rosną :sad: boję się o dziecko...

kasiek załamuje mnie moja bezsilność, nic nie mogę zrobić :((( żelazo biorę cały czas, kwas foliowy w mega dawkach na receptę, B12 w mega dawkach, no wszystko co mogłoby je podnieść a one spadają :((
Masz rację z tymi leukocytami, może być przez to gardło.

Ostatnia edycja:
Elutka, witajcie w domu!!!

emilchen, strasznie Ci współczuję tych ciągłych nerwów :-( Tulę!

sprite,
powiem Ci tak - na ostatniej wizycie gadałam z ginem i tak właśnie zagaiłam, że na forum dużo dziewczyn ma problemy z szyjkami i że dwie mają mieć krążek (mając na myśli m.in. Ciebie), na co gin wybałuszył oczy i stwierdził, że jak tyle lat pracuje, tak krążki na palcach ręki policzy i każdy przypadek pamięta, bo tak rzadko to robi... Więc ja bym chyba też ordynatora posłuchała i wypięła się na krążek, skoro szyja w porządku...

reklama
Ja mam jeszcze pytanie. Ile razy bierzecie dopochwowo tą luteinę przy skracającej się szyjce? Ja mam Luteina 100mg, młoda mi zamazała kartkę od gina i nie wiem czy raz czy dwa razy dziennie mam to aplikować.

Do góry