reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

Martula, u nas zmiany skórne trzymały ponad 3 tygodnie. A Tosia może się okazać uczulona też na coś innego :baffled:

reklama
Kasiad, ale na co??:confused:Ona juz jest tylko na butelce..
O, to nawet taniej niż pepti, za który płacę 11zł- na receptę oczywiście

Hej, jutro się wybiorę do pediatry ustalić termin szczepienia. Marta dostawła na pierwszym szczepieniu płatną szczepionkę (5w1). Jak to jest, że dostajecie za darmo HIB? coś nowego weszlo o czym ja nie wiem? Czy to jakieś regionalne wybryki (fajne, ale przecież składkę NFZ płacą wszyscy po równo??)

Joasiek, super, że Milenka nie musi nosić szyny.

Co do pieluchowania to mi ortopeda tak nadagała o tym szerokim pieluchowaniu,

Fajnie, że obędzie się bez szyny:)

Czytałam ciekawy artykuł na ten temat - poszukam i wrzucę.

W każdym razie mnie nikt nie przekona ani do potrzeby kupowania chodzika, ani do szerokiego pieluszkowania.

Własnie o to chodzi, że je tylko mleczko. Nic jej nie podaję nowego. Proszek ten sam od urodzenia...Kosmetyki też
Jedynie co to może rumianek w herbatce Hippa:confused:Wczesniej miała koperkową a teraz ma ułatwiająca trawienie i tam jest rumianek:confused:Kurcze. teraz na to wpadłam. Jest to możliwe??

Własnie o to chodzi, że je tylko mleczko. Nic jej nie podaję nowego. Proszek ten sam od urodzenia...Kosmetyki też
Jedynie co to może rumianek w herbatce Hippa:confused:Wczesniej miała koperkową a teraz ma ułatwiająca trawienie i tam jest rumianek:confused:Kurcze. teraz na to wpadłam. Jest to możliwe??

Tak, jest to możliwe, a nawet bardzo prawdopodobne.Czytałam, że sporo dzieci uczula rumianek. Poza tym teraz pylą różne rośliny alergizujące, więc może Tosia jest uczulona na inne rośliny też? A o ile pamiętam to Ty Martula jesteś alergiczką, więc jest duże prawdopodobieństwo, że Tosia też jest. Tylko nie wiem, czy alergia wziewna może się uaktywnic u tak małego dziecka, czy narazie tylko pokarmowa.

reklama
No moja lekarka potwierdziła, że może ten rumianek ja tez uczulac. więc od dzisiaj poszła w odstawkę herbatka. O tych pyłkach fruwających tez mi powiedziała, że moga ją podrażniać- pyłki osiadają na ubrankach a z ubrane wcieraja się w skórę.
Dobrze kasia pamiętasz- jestem alergiczką- na trawy. Właśnie mi się zaczyna katar, kichanie, a nawet dzisiaj powieka mi spuchła:szok:
Przepisała Tosi Nutramigen, maść robioną na te zmiany skórne i musze odstawić mydło.Musze ja kąpać w jakiejś specjalnej emulsji- albo Emolium, albo Oilatum...Jest jeszcze Linomag. Jutro kupię własnie ten Linomag bo kosztuje tylko 8 zł. Nie mam teraz kasy na Oilatum bo jestem przed wypłatą:-)
Ogólnie skóra Tosi wygląda tragicznie:-(Załamana jestem, bo alergicy naprawdę maja ciężko w życiu- nie chcę żeby Tosia musiała tak cierpieć...

Do góry