reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u pediatry

Juz po wizycie, a wiec
waga w14 tygodniu 6320
długosc w centylach 42(od głowy do pupy)
obwód główki 39,5
klatka piersiowa 42
dieta piers + nutramigen i dostalismy recepte
masc posladkowa (bo taniej) i chłodzaca do nawilzania

reklama
no i przezyłam szoka bo moje dziecie dostało dzis szczepionke (pierwsza dawke) HIPPA :szok:
tak wiec my sie szczepimy NFZ + HIPP= NFZ:-D:-D

ja kiedy szczepilam Milenke w 6 tyg. życia to juz wtedy mialam darmowego hib'a. Szczepionki byly panstwowe.

Lilkate, to strzelanie w kościach jest takie ciche. Ja dodaję to wapno do mleka modyfikowanego, bo teraz tylko takim karmię. tak mi ta lekarka kazała.

dzis bylam na szczepieniu badal maluszka pediatra i nic nie wykryl a ja z tego wszystkiego zapomnialam mu powiedziec ze maluszek ma chrypke i to jaka zna ktoras jakies dobre sposoby na cos takiego jutro rano ide do lekarza moze jakis syropek lub cos do nacierania sama nie wiem.:szok::-(

po wizycie u pediatry dowiedziałam się,że mała nie jest zaziębiona,mam tylko kupić wodę morską do noska,a jutro idziemy na szczepienie,to jeszcze raz ją zbada.poza tym z prawym bioderkiem jednak nadal nie jest ok.musimy iśc ponownie na usg,a to przy okazji usg szyjki zrobimy.no ale jak ja pójdę znów do tego samego lekarza na usg ,to on mi powie ,żee jest ok(jak ostatnio),i komu ja mam wierzyć????????ciekawe czy dostanę tą kolejną dawkę HiB darmowo...

musze sie przysluchac kosciom Makrelki:baffled:

Na chrypke mozna podac 2 ml syropu prawoslazowego w strzykawce (bardzo powolutku). bo on dziala nawilzajaco i przeciwbakteryjnie:tak: bez zbednych ulepszaczy.

Mi tez sie czcionka zmienila:dry:

ta chrypka to tak od niedzieli sie zaczela i dzis dostal iyzeczke syropku prawoslazowego :) mam mu dawac 3 razy na dobe zobaczymy oby bylo lepiej.

reklama
Jutro idę z Tosia do lekarza. wysypka nie mija i pomimo tego że jemy juz bebilon pepti dwa tyg. to nawet te zmiany skórne sie nasilają:-(
Agusia, ile płacisz za Nutramigen???

Do góry