reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

reklama
dzisiaj byłysmy na szczepieniu i zadałam w końcu lekarzowi dręczące mnie od jakiegoś czasu pytanie- czy to normalne że Tosi często tak strzela w kościach- przewaznie wtedy jak ją podnoszę. Pani doktor stwierdziła, że to może oznaczać niedobó wapnia i kazała zakupic calcium w syropie i dodawac raz dziennie pół łyżeczki do mleka. Wiedziałam, że to nie jest normalne....

a moja Milenka miala ostatnio pobierana krew z obu dloni :sick::sick::sick:, bo cos pani doktor niespodobalo sie to ze mala jest niespokojna i poci sie. wizyte mamy dopiero we wtorek wiec zobaczymy co dalej. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Martula mojej Zosi tez strzela w kosciach jak ja podnosze, bralysmy wapno ale teraz nie musimy.A co do pocenia to gdzie sie poci na calym ciele? Bojej Zosi poca sie bardzo nóżki i rączki szczególnie jak je

dziewczyny, a glosno maluchom strzlaja te kosci:confused: bo ja czasem slysze takie ciche kruchniecie, ale chyba w mleku modyfikowanym jest wystarczajaco wapnia, nie:confused:

a ja idę dzisiaj z moją Alą do lekarza,bo chyba się katarku nabawiła i lekko mi pokasłuje;(.w czwartek mamy mieć szczepienia i nie wiem jak to będzie.a co do bioderek,to pani rehabilitantka , do której chodzę z małą(na szyjkę)miesiąc temu powiedziała,że z prawym bioderkiem jest coś nie tak,to samo powiedział pediatra,a na usg wyszło wszystko ok(robił je ortopeda).mimo to ja sama po fałdkach widziałam,że jest nierówno i zakładałam druga pieluchę i teraz jest chyba wszystko ok,zresztą zpytam dzis lekarza.

jestesmy po USG bioderek i diazgnoza taka:
Brak jadra kostnienia kosci biodra prawego
wizyta za 12 czerwca ponowna
a na 12.00 mamy szczepienie , wazenie i mierzenie ...
i bilans szesciolatka:-D(Konrada)

agusia, te jadra pojawiaja sie u maluchow nawet do 12 miesiaca, wiec sie nie denerwuj. to calkiem normalne :tak:

reklama
Do góry