reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

to pewnie działa na takiej zasadzie jak NAN HA

Cena: 26.19 zł
Producent: Nestle
hypoalergiczne modyfikowane mleko początkowe
zawiera białko serwatkowe częściowo zhydrolizowane - o obniżonych właściwościach alergizujących
wzbogacone w żelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi
wzbogacone w jod, który wspomaga prawidłowy rozwój fizyczny i psychiczny niemowlęcia
wzbogacone w wapń i witaminę D, które wspomagają prawidłową budowę kości i zębów
wzbogacone w mikroelementy i w 13 witamin niezbędnych do prawidłowego rozwoju niemowlęcia
zawiera NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), które zapewniają prawidłowy rozwój mózgu i siatkówki oka
bezglutenowe
nie wymaga gotowania
dostępny także w formie gotowej do spożycia (płyn w buteleczkach 90 ml; dostępny w niektórych aptekach)

stanowi płynny składnik diety
stosowany przy zapobieganiu alergii na białko mleka krowiego

U NAS SIE NIE SPRAWDZIł I DLATEGO MUSIELISMY PRZEJSC NA NUTRAMIGEN
ALE ZA JAKIS CZAS BEDZIEMY PROBOWLI PRZEJSC NA NORMALNE MLECZKO I ZANIM CAłKOWICIE PRZEJDZIEMY TO NAJPIERW BEDZIE NAN HA ALBO ENFAMIL A DOPIERO POTEM HENHEN NAN 2

reklama
Joasiek, moja Milenka tez jest w ten sposób rehabilitowana, tylko bez przyciagania nózki.

za to troche ostatnio sie martwie bo Milence zaczeło strzelac w kosciach - najpierw w kolankach, a teraz to juz we wszystkich stawach. tak wiec w poniedzialek znow ide z nia do lekarza.

U nas jeżeli skaza będzie ustępować,to droga "mleczna" będzie taka:Bebilon Amino(czyli mieszanka elementarna)-Nutramigen lub Bebilon Pepti-NAN HA.(lub inne hipoalergiczne)

Agusia wg.alergologów NAN HA stosuje się tylko w profilaktyce alergii,a przy alergii stwierdzonej przez lekarza,stosuje się tzw. hydrolizatory serwatkowe,czyli Nutramigen lub Bebilon Pepti.Zaś w ciężkich postaciach alergii Bebilon Amino.
Są jeszcze te wszystkie sojowe preparaty,ale jakoś się ich boję,poza tym to sprawa kontrowersyjna wśród lekarzy z tą soją.

dziewczyny, czy pojedyncze krostki moga swiadczyc o alergii pokarmowej? albo zielone kupki? mala ma takie od urodzenia (wlasciwie szarozielone) ale pediatra twierdzi ze to dlatego ze robi kupe raz na dwa dni. :confused:

no wlasnie martyna ma na buzi takie 3 czerwone krostki. zastanawiam sie czyto nie po jogurcie:confused: ale jak smaruje je mascia nagietkowa to bledna.

Jak zjem chocby łyzeczke czegos truskawkowego,to Kondziowi wyskakuja na buzi i nieraz we wloskach intensywnie czerwone nieduze krostki(około 3 sztuk,ale naprawde kolor dosc intensywny).Gina po okolo 2 dniach.Sprawdzilam kilka razy,ze to wlasnie po truskawkach:baffled:

Kasiad miałaś jakiś opatentowany sposób na to nielubiane ćwiczenie Vojty? Sama nie daję sobie z nią rady, nie ma nawet mowy :no: We dwójkę z Jackiem jakoś w miarę jeszcze nam się udaje, ale oboje musimy ją mocno trzymać. Nie wiem czy przerywać jak zaczyna płakać? Czy takie ćwiczenie gdy dziecko kwęka i płacze, jest równie skuteczne jak wtedy, gdy jest rozluźnione? Wiesz coś może o tym :confused:

reklama
A ja dzisiaj poleciałam do ortopedy, bo jak sadzam Majkę,, a siedzi pewnie już sama, to lewa nóżkę ma wyprostowaną, a prawą zgiętą. Wystraszono mnie, ze to może byc dysplastycznośc stawów. Niby miałą już dwa razy robione USG ale i tak się wystraszyłam. Przecież ludzie są omylni. Jednak na szczęście jest wszystko ok. Ortopeda stwierdził, ze to jej "nawyk". A chyba dlatego, z jest taka drobniutka, to łatwiej jej się ruszac i lekarz stwierdził, ze już właściwie jest gotowa do stania. Oczywiście nie będę jej stawiac. Ale kamień spadł mi z serca.

Do góry