reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Ja też jestem w stresie bo dziś moja pediatra potwierdziła, że z nóżkami nie jest u nas dobrze :no: Lewa faktycznie wygląda na krótszą i koniecznie mamy iść do ortopedy :-(
Ale zapisanie się gdzieś graniczy z cudem, wszędzie trzeba czekać minimum miesiąc, takie terminy :wściekła/y: Do jednej już jestem zapisana, wcześniej na trzecie już USG ale ta babka podobno nie specjalizuje się w bioderkach, a do takiej od bioderek nie ma zapisów do września, niby takie duze miasto a ze specjalistami problem :sorry:

reklama
juz nawet nie pisze zebys szła prywatnie bo my od maja czekamy na wizyte kolejna na USG bioderek a termin mamy na 4 wrzesnia :-(
i tez prywatnie:confused2:

Dziewczyny, a to macie zmartwienia :-(
Joasiek, ja mam nadzieję mimo wszystko, że jednak się okaże, że z nóżką wszystko w porządku. Jeśli jednak ortopeda potwierdzi faktycznie różnicę, to całe szczęście, że wypatrzyłaś to tak szybko, napewno coś zaradzi, bo różnica jest malutka.
Agusia, przypomniało mi się, że mój Damian jak miał 4 miesiące, to też na jego ciele powychodziły ropnie, co prawda nie takie zaognione, ale były spore (głównie wychodziły na rękach). Jak znikał jeden to pojawiał się nowy. W końcu zaniepokoiłam się (po jakimś miesiącu) i poszłam do lekarza. Akurat ropień był w stadium zasychania, więc nie mogli pobrać materiału do badania. Umówiłam się z lekarzem, że jak się pojawi nowy to mam przyjść. I nie wiedzieć czemu nie pojawił się już żaden. Do dziś nie wiem co to było. Mam nadzieję, że u Twojej małej zniknie ten wrzód bezpowrotnie.

a wiec bylismy
pani doktor ani nie potwirdziła ani nie zaprzeczyła moim obawą:sorry2: tylko odrazu dała skierowanie na posiew
zrobili nam odrazu w zabiegowym tylko nie wiem czy cos wyjdzie- nie znam sie:confused:
one nie mogły jej tego zrobic bo zaschło i nie miły jak bobrac:dry:
wiec wzieły igłe i przebiły ale jakies pare milimetrow od miejsca w ktorym był strup i moim zdaniem ropa
poleciała tylko krew z tego i to pobrały?
powiedziały ze jak ma wyjsc to wyjdzie????
czy miały racje ?
a w domu sama sprobowałam koło strupka zrobic dziurke i wyszła jednak ropa a nie tylko krew:baffled:

dostałysmy masc na krostke BACTROBAN(mupirocinum)

w poniedziałek wynik
zobaczymy:dry:

Równoczesnie ze skierowaniem do ortopedy ostatnio dostałyśmy też skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, bo Milutek od urodzenia jest krzywy.
Byłyśmy dzisiaj. I jestem mega zadowolona z tej wizyty :-) :-):-)
Panie rehabilitantka i fizjoterapeutka bardzo miłe, bardzo chwaliły Milenkę że jest ruchliwa i żywa ponad normę i że ładnie się rozwija :-) No ale niestety potwierdziły że jest baaaardzo powykrzywiana :crazy: Jak leży na pleckach to wykrzywia się w literkę S. Pani doktor zbadała też bioderka i stwierdziła, że ta krótsza nóżka wynika z tej krzywizny własnie i że bioderko prawdopodobnie jest w porządku, bo ładnie odwodzi.
Ale za 2 tygodnie mamy kontrolne USg bioderek a potem jeszcze wizytę u ortopedy.
W każdym razie dzisiaj zostałyśmy poinstruowane jakie ćwiczenie mamy robić aby Milutka wyprostować. 4 razy dziennie po 3 minuty. Trochę ciężko będzie, bo mała nie chce leżeć na pleckach i od razu na brzuch fika, a to ćwiczenie wymaga bezruchu przez 1,5 minuty na każdą stronę, ale jakoś sobie poradzimy :tak:
Powinno pomóc na tyle, że może za 1,5-2 miesiące skorygujemy tą krzywiznę.

W tej poradni były jeszcze 2 inne dzieciaczki... oba 5 miesięcy, czyli tylko 2 tygodnie młodsze, ale byłam w szoku jaka była różnica między Mileną a tymi dwoma dzidziolkami :szok: Milena od razu zaczęła się rozglądać, gaworzyć i śmiać się do wszystkich wkoło, wyciągała rączki do obrazków na ścianach i tych innych dzieci. A tamte dzieciaczki dosłownie nic......... zachowywały się jak 2 miesięczne dzieci które nie bardzo jeszcze kontaktują z rzeczywistością............. :szok: A na pewno były zdrowe, bo rozmawiałam z ich mamusiami. Tyle że mają tą samą wadę co Milenka i dostały podobne cwiczenia.
Przyznam że podbudowała mnie ta dzisiejsza wizyta i jestem dumna z mojego roześmianego i wszędobylskiego wiercipiętka!!! :-D:-D:-D

Joasiek, ze zdjęć w Waszej galerii widać, że Milenka to bardzo ruchliwa i ciekawa świata osóbka :-):-D. Rewelacja!
No a jeśli chodzi o dzisiejsza wizytę to musiał kamień spać Ci z serduszka. Trzymamy kciuki za Wasze postepy w ćwiczeniach. :-)

reklama
Do góry