reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Fajnie Tycia, już nie musisz się martwić.

A no własnie - ile odejmują Waszym dzieciom na ciuszki i pieluchę? Bo u mnie w przychodni 40 dkg a czasem nawet pół kg. Np ostatnio Oliwkę ważyła i na wadze wyświetliło się 8010g a w książeczkę wpisali mi 7600g.

Kasiad: u nas rozbiera się dziecko do zera, jeszcze na ostatnim ważeniu nawet pampersa zdejmowałam. Dzisiaj była już ważona w samym pampku.

Tycia, super!!!Zdrówka dla dzieciaczków!!!
U nas na ważenie rozbiera sie nawet pampersa. I dzieciaki na wadze sikają przeważnie:-)Tak pielęgniarka mi powiedziała ostatnio, bo Tosia też standardowo to zrobiła.
Na wadze kładzie sie swoja pieluszke tetrową a na niej dziecko...

U nas ważą w Pampersie ale ostatnio mała miała też body, bo podeszłam do zważenia prosto od lekarza, babka musiała otworzyć pokój więc nie było czasu na zciąganie bodziaka.
Najbardziej miarodajne jest ważenie bez Pampka, bo wiadomo, raz jest on pusty a raz napompowany i trochę waży.

U mnie odejmuja 200 g standardowo.A ja w przychodni jestem zawsze z pusciutkim pampersem,bo zawsze zmieniam przed wyjsciem.
Kasiad,sporo u Was odejmuja.normalnie zwaze dzis malego body:-).

No mi się też wydaje, że sporo, body raczej tyle nie waży. Ja też zmieniam pampersa przed wyjściem, ale nieraz Oliwka zdąży przez pół godziny zanim dorzemy do lekarza napompować go.

reklama
Body dokladnie wazyly 64 g.Jak pampers pusty,to tez malutko wazy:tak:.Kasiad zdecydowanie za duzo odejmuja.To znaczy ,ze Oliwka w sumie wiecej wazy:tak:.

Do góry