reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

U mnie ważą na golasa :tak: i przed wyjściem zakładam czysty pampers przychodnie mam na początku bloku a mieszkam na końcu a jest 6 klatek więc mała nie zdąży nic narobic i narazie nie miałam problemu że jak ją rozbierałam czeka mnie niespodzianka :-D bo jestem w 2 minuty na miejscu :tak:

reklama
raz moja córcia była w pampersie a raz bez to zależy czy pani doktor się śpieszy;-);-);-), wtedy odejmują 200g jak pampers jest pusty
ib4kp2.png

Niestety musielismy dziś odwiedzić lekarza,Kuba miał od 2 dni chrypkę,a dziś lekki kaszelek.Okazało się,że ma zaczerwienione gardełko,no idostał cały stos lekarstw.Obyło się bez antybiotyku,mam nadzieję,że mu przejdzie.Stracił całkiem apetyt przez to chore gardło,zdołałam go przekonać jedynie do herbatki z lipą.Niezle musiałam się nagimnastykować,by przełknoł syrop na gardło.Ach to moje maleństwo,tak marudził.

jesli temperatura nie zejdzie do czwartku to mamy zrobic badanie moczu i w piatek do lekarza
narazie
eurespal+ paracetemol+ wit c
I SZUKAC ZEBOW ;-)

Eurespal-
  • Zawarty w preparacie fenspiryd jest antagonistą receptorów histaminowych H1.
  • Ma właściwości przeciwzapalne (zmniejszenie wytwarzania mediatorów procesów zapalnych) i rokurczające oskrzela.
  • powiedzial nam pediatra ze pomoze przy obnizeniu goraczki

agusia9915: dzięki za wyjaśnienie ;-)
A co to są: fenspiryd, receptory histaminowe H1 i mediatory procesów zapalnych?
Żartowałam :-p

reklama
Eurespal dostalismy na zapalenie gardła,ile musiałam się nakombinować,by mały przełknoł to gorzkie świństwo.
Huraaa!A Kubie już lepiej,Dziś byliśmy u lekarza,pani osłuchała płuca,no i jest zdecydowana poprawa.Ufff.Mam podawać jeszcze antybiotyk,flegaminę i Cebion do końca tygodnia.

Do góry