reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

Dziś wybiorę sie na zakupy to zakupie coś na to słoneczko.Podobno niektóre te kremy zostawiają taką powłoczkę...czy to prawda?Są jakieś, które nie zostawiają?

Muszę sie też zaopatrzyć sie w coś przeciw ukąszeniom i w coś na ewentualne pogryzienia dla Filipka..Możecie coś cioteczki polecić?

reklama
To mleczko Lierene 69, które kupiłam dla Oliwki też jest do stosowania po 6 miesiącu życia, ale zrobiłam małej test i nie ma żadnych uczuleń, więc spokojnie stosuję.

ja mam nivejke z filtrem 30 bo dostalam od tesciowej. zostawia na skorze film ale to o to wlasniechodzi w filtrach mineralnych :tak:

a martyna juz opalona jak murzyn bo poza spacerkami, marchwiowe soczki pije od 2 tygodni :tak:

No i jesteśmy po rehabilitacji i po wizycie u pediatry. Ale od początku. Najpierw poszłyśmy do Poradni Rehabilitacyjnej na okład z parafiny. Pani zapytała, czy Oliwka lubi ciepło, a ja na to, że nie bardzo. No więc nieco się wkurzała, gdy okład ją grzał w szyję, ale jak ją wzięłam na ręce i zaczęłam pokazywać pokój to zapomniała o okladzie i jakoś zniosła te 15 minut. Potem poszłyśmy na ćwiczenia. Jak rozebrałam Oliwkę to pani wykrzyknęła: - Co jej pani daje, że ona jest taka gruba??!!
Zrobiło mi się nieprzyjemnie. Mówię jej, że karmię piersią na żądanie, a ona do Oliwki: To mama Ci musi ograniczyć trochę to jedzenie.
Zrobiła babka ćwiczenia z Oliwką, więc ja w te pędy do pediatry. Lekarka zbadała małą, gardło i jama ustna czyste, więc pewnie Oliwka jest wrażliwa na ból i bolą ją dziąsła choć zęby jeszcze daleko. Mogą ją boleć nawet kilka miesięcy zanim zęby się wybiją :baffled: Ale zęby mogą tez wyjsc niepostrzezenie, bo mała ma bardzo widoczną okostną i mało tkanki miękkiej na dziąśle, więc jak juz się wydostaną z okostnej to pójdzie im szybko. No i jeszcze mam obserwowac czy nie ma kłopotów ze strony układu moczowego, tzn czy sie nie upokojaja po oddaniu moczu.
Oczywiscie powiedziałam lekarce o tym, co mi powiedziała rehabilitantka o wadze Oliwki. Lekarka zwazyła ją, okazało się, że Oliwka wazy 7600g, czyli przez 3 tygodnie przybrała równo pół kg, więc w normie. Oczywiście mam karmić nadal na żądanie i nie przyjmować się gadaniem pami rehabilitantki, bo nie ma w ogóle racji. Waga Oliwki i przyrost tej wagi mieści się w idealnie w normach wiekowych więc mogę być spokojna.

No ładnie już sobie Oliwka waży :tak: Ale przecież jest najstarsza, od niektórych dzieciaczków o cały miesiąc, więc nie ma się co dziwić :happy:

A tą mało sympatyczną babą się Kasiad nie przejmuj.. niektóre już tak mają... ani taktu, ani uprzejmości za grosz :no: Skoro lekarz mówi że waga jest w normie, to absolutnie wszystko jest OK! :tak:

Kasiad! Az sie dziwie ze Ty własnie przejęłaś sie gadaniem jakiejs rehabilitantki na temat wagi Oliwki.Przeciez nawet porównując dzieciaczki z naszego forum widac , ze Oliwka jest akurat-ani z niej zaden grubasek nie jest, ani chuderlaczek:tak:- po prostu w sam raz-sliczna dziewczynka:-D

No Madzix, trochę wałeczków to ona ma - właśnie w naszym albumie wkleiłam jej zdjęcia ma golosa. Ale nie az tyle, zebym jej miała jedzenia odmawiac.

reklama
Oliwka wyglada pieknie, z faldeczkami jej do twarzy!!!! i nie moge sie nadziwic jak slicznie przybywa na mleczku mamusi!!!! super!!!!
a glupia baba sie nie martw....wkurzaja mnie takie tez ale co zrobic z taka?

Do góry