reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Moje dziecię dostało zapalenia oskrzeli niestety. Lekarz przepisał Ceroxim (antybiotyk), Mucosolvan w dzień na odkrztuszenie i Diphergan na noc żeby spokojnie spał. I kazał postawić bańki. Pierwszy raz to robiłam ale od czegoś trzeba zacząć ;)

reklama
I jak Szymek?
Jak nie ma stanu zapalnego,to pewnie po tym Mucosolvanie mu przejdzie.
Czasem dzieci po infekcjach nawet 2 tygodnie kaszla.Kuba miał zapalenie oskrzeli,ma czyste płuca,a dalej kaszle i odkrztusza flegme...

Moje dzieciaki od listopada nie chorowały,niestety w tygodniu byłam ze starszakami u pediatry.Bartus poczatki zapalenia oskrzeli.Kondzio sie trzymał do dzis. Obudził sie z temp. 37,2 i nieładnie kaszle. Na szczescie nie marudzacy.
Zdrówka dla chorowitków !

Tyciu, zdrówka dla dzieciaczków. Oli jutro już idzie do żłobka. Trochę się zmartwiłam, bo w nocy miała taki napad kaszlu, że chyba z godzinę ci chwilę kaszlała, ale w dzień pokasłuje tylko z rzadka. Lekarka mnie uprzedzała, że po ospie kaszel utrzymuje się długo, ale i tak mam mieszane uczucia. Mam nadzieję, że Oli się nie rozłoży, bo Patryk też kaszle i ja też - i to tak dziwnie, że nie mogę odkasłać, coś mi ciągle rzęzi na oskrzelach. No, ale gorączki nie mam ani źle się nie czuję, to chyba zapalenia oskrzeli nie mam :confused:

I jak Szymek?
Jak nie ma stanu zapalnego,to pewnie po tym Mucosolvanie mu przejdzie.
Czasem dzieci po infekcjach nawet 2 tygodnie kaszla.Kuba miał zapalenie oskrzeli,ma czyste płuca,a dalej kaszle i odkrztusza flegme...
no dziś zakasłał może 4 razy w ciągu dnia.choć jak słyszałam taki warkot to on nie kasłał musiałam go poprosić ale i wtedy nie kasłał tak mokro ale warkot znikał. w nocy nie kaszle może faktycznie ten mucosolvan- i chyba jutro zadzwonię do pani doktor i poczekamy do środy.wieczorem go oklepałam spirytucem.

a dziś moja sąsiadk powiedział bym mu dała 2 razy łyżeczkę EURESPALU no i nie wiem czy to dobry pomysł. owszem mam to w domu ale jakoś nigdy małemu nie dawałam.

no dziś zakasłał może 4 razy w ciągu dnia.choć jak słyszałam taki warkot to on nie kasłał musiałam go poprosić ale i wtedy nie kasłał tak mokro ale warkot znikał. w nocy nie kaszle może faktycznie ten mucosolvan- i chyba jutro zadzwonię do pani doktor i poczekamy do środy.wieczorem go oklepałam spirytucem.

a dziś moja sąsiadk powiedział bym mu dała 2 razy łyżeczkę EURESPALU no i nie wiem czy to dobry pomysł. owszem mam to w domu ale jakoś nigdy małemu nie dawałam.