reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Dzięki, właśnie się wybieram za pól godziny do apteki to dokupie wapno. Na 18. będę też miała Fridę, w aptece nie mieli, ale sciągną z hurtowni.

reklama
Jenni tez ma od paru dni katar i tylko mam krople te co mi kiedys przepisali za nim do szpitala poszla
Powiedzcie mi prosze co to jest CEBION bo u nas na katar to tylko krople daja a mojej malej kropelki sie juz koncza a katar nie
:baffled: :zawstydzona/y:

Irtasia, Cebion to wit C w kroplach. Ja akurat dostałam inny preparat - Cevikap, ale to to samo tylko innej firmy. W ogóle to w aptece zostawiłam 70 zł na głupią wit C dla małej, Cerutin dla starszych, wapń dla małej i dla siebie, wodę morską do nosa, krople Oldbas do inhalacji :szok: Koszmar jakiś, a jeszcze frida będzie kosztować koło 30 zł.

Oliwieczka, jak Ty podawałaś ten wapń :confused: Dałam Oliwce na łyżeczce, ale ona chyba wszystko wypluła, w ogóle nie chciała tego połknąc, chociaż smak ma naprawdę dobry. A ten Oldbas wyczytałam, że jest od 3 lat :confused:

Agusia, a czy oprócz Cebionu podawałaś też Cebion Multi w czasie kataru? Jeśli tak to ile?

nic nie kazali mi podawc oprócz Cebionu
Jesli masz taka mozliwosc to zrób Oliwce inhalacje z samej soli fizjologicznej(3 razy dziennie minimum) tak dla rozluznienia wydzieliny i potem sciagaj Frida.
Ajesli nie posiadasz inhalatora to zanim sciagniesz Frida wpusc po 1 kropli soli fizjologicznej przed i po sciaganiu . Pomoze jej to w odychaniu
aaaaaa jeszcze jest WICK tym mozna nasmarowac plecki i kletke jest rewelka dla dzieci

Dałam Oliwce wapń, wszystkie witaminy i od godziny mi ulewa i to dość sporo. Chyba nie toleruje jakiegoś leku, ale czego wapnia czy wit C :confused: Bo MultiCebion już brała wcześniej i nic jej nie było. Stan małej się nie pogarsza, ma tylko drobny katarek, bez zapchanego nosa, dlatego chyba odpuszczę sobie ten wapń.

Ale niestety mnie też bierze choróbsko, zaczyna mi się katar i boli mnie gardło. A więc cała nasza rodzina poległa, bez wyjatków. A za tydzień i za dwa mamy wyjazdy zaplanowane :baffled:

Kasiad mi lekarka mowila w szpitalu ze przy tak malych dzieciach nie uzywa sie zadnych preparatow typu VIK lub tego olejku dziala zle na oskszela u tak malych dzieci i czesto powoduje alergie dlatego uzywa sie najczesciej od 1 roku zycia

Nigdy moim dzieciom zaden lekarz nieprzepisal witaminy C niewiem czemu:confused: :baffled:

Kasiad mnie tez dopadlo chorobsko juz od ponad tygodnia a w czwartek jak byla na kontroli to sie okazalo ze mam oskrzela chore :baffled: i ponownie antybiotyk:baffled: bo pierwszy nieposkutkowal

Właśnie jestem po pierwszym użyciu Fridy i jestem pod wrażeniem. Gruszką nic nie wychodziło, a Fridą wyszło elegancko. naprawdę super rzecz.

reklama
u nas też był katerek, dostaliśmy cebion, wode morska, i maść na zwilżenie noska...o fridzie tez myślałam, ale wydawało mi się,ze nie spisze sie lepiej od gruszki i nie kupiłam...a katar sie już skończył, mam nadzieje,że sie nie pojawi znowu..:no::no:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry