reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteśmy już razem w domku Nasza pediatra badając małą stwierdziła, że chyba słyszy jakieś szmery w płuckach i sugerowała zrobić to rtg płuc. W szpitalu zbadał ją (trzeci już z kolei) lekarz i stwierdził, że niczego niepokojącego nie widzi, płuca są wg niego ok i nie ma sensu na razie męczyć jej rentgenem. Jego diagnoza to albo 1. trzydniówka, 2. ogólna infekcja wirusowa, 3. odczyn alergiczny na piątkowa szczepionkę na pneumokoki. I powiedział (zupełnie sprzecznie do tego co nam powiedziały babki z rejonu!) że gorączka może wystąpić później, nawet po kilku dniach od szczepienia I zalecił skonsultować to w innym szpitalu gdzie mają jakąś specjalistyczną poradnie od Szczepień. Bo jeśli taka jest reakcja na ten Prevenar, to trzeba się skonsultować z kimś kto się na tym zna, czy ją dalej szczepić następnymi dawkami, czy nie.
Osiwieć można, co lekarz to inne zdanie
Chyba zrobię sobie drugi fakultet z pediatrii
No a nasz Milutek ma się jakby lepiej od paru godzin! Apetyt wrócił, gorączka znacznie spadła i siły też jej powoli wracają.. mam nadzieję że to już na stałe, a nie tylko na chwilkę. Jakby jednak gorączka utrzymała się do piątku bez żadnych innych objawów, to w piątek biorą ją na oddział do obserwacji.
Osiwieć można, co lekarz to inne zdanie
Chyba zrobię sobie drugi fakultet z pediatrii
No a nasz Milutek ma się jakby lepiej od paru godzin! Apetyt wrócił, gorączka znacznie spadła i siły też jej powoli wracają.. mam nadzieję że to już na stałe, a nie tylko na chwilkę. Jakby jednak gorączka utrzymała się do piątku bez żadnych innych objawów, to w piątek biorą ją na oddział do obserwacji.
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
JOASIEK, IRTASIA zdrowko dla Waszych coreczek!!!
Katarek czy obrzekniecie sluzowki nosa Lailusi po tygodniu mniejsze, ale jeszcze nie idealnie. MAz twierdzi ze powiazane jest to z faktem,ze LAili brak wody. potwierdzila to kolezanka ktora ma rocznego synka. moze to i racja bo ten katarek zaczal sie wraz z goracymi dniami. i dzis po raz pierwszy dalam Laili troszke wody z butli, nawet chetnie wychleptala troszke..
ale ja zastanawiam sie ile wody moge jej ewentualnie w te cieple dni dawac, bo boje sie ze straci apetyt jak wode bedzie pila, no i ze butle polubi za bardzo....
doswiadczone mamy- jak to jest?
Katarek czy obrzekniecie sluzowki nosa Lailusi po tygodniu mniejsze, ale jeszcze nie idealnie. MAz twierdzi ze powiazane jest to z faktem,ze LAili brak wody. potwierdzila to kolezanka ktora ma rocznego synka. moze to i racja bo ten katarek zaczal sie wraz z goracymi dniami. i dzis po raz pierwszy dalam Laili troszke wody z butli, nawet chetnie wychleptala troszke..
ale ja zastanawiam sie ile wody moge jej ewentualnie w te cieple dni dawac, bo boje sie ze straci apetyt jak wode bedzie pila, no i ze butle polubi za bardzo....
doswiadczone mamy- jak to jest?
reklama
Podziel się: