reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Joasiek 3-mam kciukasy i oby bylo wszystko wpozadku i wrucicie razem do domciu:tak:
Ciekawe czy jej nie beda chcieli zostawic na obserwacji:confused:

Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteśmy już razem w domku :tak: Nasza pediatra badając małą stwierdziła, że chyba słyszy jakieś szmery w płuckach i sugerowała zrobić to rtg płuc. W szpitalu zbadał ją (trzeci już z kolei) lekarz i stwierdził, że niczego niepokojącego nie widzi, płuca są wg niego ok i nie ma sensu na razie męczyć jej rentgenem. Jego diagnoza to albo 1. trzydniówka, 2. ogólna infekcja wirusowa, 3. odczyn alergiczny na piątkowa szczepionkę na pneumokoki. I powiedział (zupełnie sprzecznie do tego co nam powiedziały babki z rejonu!) że gorączka może wystąpić później, nawet po kilku dniach od szczepienia :dry: I zalecił skonsultować to w innym szpitalu gdzie mają jakąś specjalistyczną poradnie od Szczepień. Bo jeśli taka jest reakcja na ten Prevenar, to trzeba się skonsultować z kimś kto się na tym zna, czy ją dalej szczepić następnymi dawkami, czy nie.
Osiwieć można, co lekarz to inne zdanie :dry:
Chyba zrobię sobie drugi fakultet z pediatrii :-p

No a nasz Milutek ma się jakby lepiej od paru godzin! :laugh2: Apetyt wrócił, gorączka znacznie spadła i siły też jej powoli wracają.. mam nadzieję że to już na stałe, a nie tylko na chwilkę. Jakby jednak gorączka utrzymała się do piątku bez żadnych innych objawów, to w piątek biorą ją na oddział do obserwacji.

Joasiek z tego co mi lekarka mowila o goraczka po szczepieniu moze wystapic do trzech dni po.
Mam tez nadzieje ze Jenni katarek szybko minie i niebedzie znowu takich powiklan:-(

JOASIEK, IRTASIA zdrowko dla Waszych coreczek!!!

Katarek czy obrzekniecie sluzowki nosa Lailusi po tygodniu mniejsze, ale jeszcze nie idealnie. MAz twierdzi ze powiazane jest to z faktem,ze LAili brak wody. potwierdzila to kolezanka ktora ma rocznego synka. moze to i racja bo ten katarek zaczal sie wraz z goracymi dniami. i dzis po raz pierwszy dalam Laili troszke wody z butli, nawet chetnie wychleptala troszke..
ale ja zastanawiam sie ile wody moge jej ewentualnie w te cieple dni dawac, bo boje sie ze straci apetyt jak wode bedzie pila, no i ze butle polubi za bardzo....
doswiadczone mamy- jak to jest?

susumali wode mozesz malej podawac nic jej zlego sie niestanie a przynajmniej sie apije w te upalne dni np. taki jak dzisiaj:baffled: TRAGEDIA

Upały??? A ile tam na tym Dzikim Zachodzie u Was jest stopni :confused: ;-) :happy: U nas jeszcze nie ma takich upałów... dziś było około 18 w Krakowie.

reklama
Do góry