reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Kubulek chyba lepiej,na szczęście nie ma gorączki i nie wymiotuje,tylko biegunka pozostała.
Boszszsz...jak ja nienawidzę tej bezradności jak choruje dziecko,a leki działają z opóznieniem,a by sie chciało małemu ulżyc juz teraz ,natychmiast:confused:
Trzymaj się ,wszystko bedzie dobrze,ja ostatnio też to przeżywałam strasznie szkoda byłomi córeczki jak tak tylko leżała i spała.Tak chora to nigdy jeszcze nie była,pomijając oczywiscie ataki astmy.

reklama
To dobrze ze z Kubula juz lepiej. Niech biegunka tez szybko minie bo takze potrafi wymeczyc. Rozalka, trzymaj sie.

Trzymaj się ,wszystko bedzie dobrze,ja ostatnio też to przeżywałam strasznie szkoda byłomi córeczki jak tak tylko leżała i spała.Tak chora to nigdy jeszcze nie była,pomijając oczywiscie ataki astmy.
Dzieki.
No nas niestety często anginy nękają,wtedy bidulek leży przez 2-3 dni z gorączką,a mi serce pęka i tęskno za brojem wszędobylskim.
To dobrze ze z Kubula juz lepiej. Niech biegunka tez szybko minie bo takze potrafi wymeczyc. Rozalka, trzymaj sie.
Dzięki.Mam nadzieje,że teraz ja tego wirusa nie złapie,bo wczoraj wieczorem wielki "paw" do toalety i juz czarne myśli.No ale dzisiaj spoko-loko.Kuba sie stęsknił za zabawkami,bo uczy Teletubisie "dobrych manier",he,he i juz pół godziny tak do nich nadaje jak radyjko.

Dzięki.Mam nadzieje,że teraz ja tego wirusa nie złapie,bo wczoraj wieczorem wielki "paw" do toalety i juz czarne myśli.No ale dzisiaj spoko-loko.Kuba sie stęsknił za zabawkami,bo uczy Teletubisie "dobrych manier",he,he i juz pół godziny tak do nich nadaje jak radyjko.

No to Kubula rzeczywiscie duzo lepiej sie czuje i wraca do zdrowia. A Tobie tez zycze zdrowia. Moze wczorajszy pawik to przypadek.

Wiki oprócz augmentinu, witaminy c, dicofloru i clemastinu dostała syrop na kaszel prospan, bierze to już od piątku 3 razy dziennie i kaszel mam wrażenie jeszcze gorszy, zastanawiam się czy nie dać jakiegoś innego syropu, wczoraj zaczęłam jej podawać taki domowy robiony przeze mnie z mniszka, pewnie nie zaszkodzi. a może macie jakiś wypróbowany syrop przeciwkaszlowy?

Dzieki dziewczyny.
Kuba wsunoł śniadanie.

No to Kubula rzeczywiscie duzo lepiej sie czuje i wraca do zdrowia. A Tobie tez zycze zdrowia. Moze wczorajszy pawik to przypadek.
Albo przejedzenie...dziś spoko.
Wiki oprócz augmentinu, witaminy c, dicofloru i clemastinu dostała syrop na kaszel prospan, bierze to już od piątku 3 razy dziennie i kaszel mam wrażenie jeszcze gorszy, zastanawiam się czy nie dać jakiegoś innego syropu, wczoraj zaczęłam jej podawać taki domowy robiony przeze mnie z mniszka, pewnie nie zaszkodzi. a może macie jakiś wypróbowany syrop przeciwkaszlowy?

Nie znam tego syropu Prospan.
Na mokry kaszek ja podaję syrop z cebuli(pół cebuli zasypuje cukrem,odstawiam na parę godzin i daję po łyżeczce 3-4 razy dziennie)
Na suchy psikam Tantum Verde,bo u nas to znaczy,że podrażnione gardło poprostu.

SZymek też dostał ten syrop ostatnio jak miał chrypę i pokasływał i miałam dokładneitakie samo odczucie.Szymek miał mega mokry kaszel rano jak się budził no i ja go odstawiłam. zamieniłam drosetux-em on jakoś najbardziej na Szymka działa.

ale ten syrop ma być wykrztuśny- pewnie to czytałaś na ulotce więc może tak ma działać ale każdy reaguje inaczej.no i robiłąm też inhalacje rano z mucosolvanem i wieczorem łycha od zupy drosetuxu i 2 dni kaszel znikł.

a wracają do tego syropu to jakaś nowośc na rynku.

reklama
zdrowka dla KUBULI i Ciebie Rozalka!
MISKA my zawsze urzywamy prospan i super dla Lusi dziala , kazde dziecko inaczej reaguje widac

Do góry