reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Nie wiem czemu Oliwke bola nozki:no:.Przy Anginie faktycznie wystepuje duza goraczka:baffled:.
Zdrówka dla dziewczynek:tak:

reklama
O kurde, co tu sie dzieje!! Az skora mi na plecach scierpla jak to wszystko przeczytalam. Dziewczyny duzo zdrowia dla Waszych dzieciaczkow - Oli, Sarci, Chrisa, mam nadzieje ze nie pominelam kogos. Bardzo Wam wspolczuje.
Mowiac szczerze sama troche sie obawiam, ze Milena cos podlapie jak wrocimy do Pl - ostatnie 2 razy tak bylo. Tylko przyjechalismy do Pl i Milena byla chora - albo to zmiana klimatu, albo cos ''z lotniska''.

Dzięki za życzenia zdrowia.
Oli od 23 jak wróciliśmy ze szpitala jak zasnęła to spała elegancko do 5tej. Ale jak się o tej 5tej obudziła to piec normalnie, znowu 40 stopni gorączki, plakała, że ją gardło boli, dałam jej szybko lek na zbicie, dałam picie (choć nie chciała za dużo niestety pić, bo wypiła tylko ze 150 ml). Potem skarżyła się, co mnie martwi, że bolą ją nogi. Jak wychodziłam do pracy była jeszcze mocno ciepła, ale już nie tak jak po obudzeniu.
Kurcze, czemu ją te nogi bolą, w anginie to chyba nie powinny :eek:
Nogi moze ja bola przez goraczke moj Chris teraz tez sie uskarzal na bole w nogach

Kurcze, czemu ją te nogi bolą, w anginie to chyba nie powinny :eek:

Kuba zawsze przy anginie skarży sie na nóżki i brzuch.Stawy bolą przy anginie.
z portalu medycznegp
" Głównym objawem jest gorączka, zwykle bardzo wysoka, wymioty (tylko u małych dzieci do 7 lat), poczucie rozbicia, bóle kostno-stawowe i oczywiście zmiany miejscowe na migdałkach: początkowo ból (często bardzo silny, utrudniający mowę, a nawet połykanie) zaczerwienienie, rozpulchnienie (w skrajnych przypadkach prowadzące do mechanicznej niedrożności gardła) a do ok 48h od początku objawów bólowych pojawiają się masywne śluzowo-ropne naloty."

No właśnie Rozalka dotarłam do tego samego tekstu.
Oliwkę zresztą do południa oprócz nóg bolał jeszcze brzuch i plecy i co chwilę mówiła, że będzie wymiotować, na szczęście skończyło się tylko na mówieniu.
Oli obecnie nie leży tylko chodzi po mieszkaniu i tylko po głosie słychać, że jest chora i po oczach widać, gorączka jest niewielka. Ale koło 1wszej to podobno skoczyła jej znów tak temperatura, że padła i długo nie wstawała, dopiero po lekach spadła.

reklama
Biedna Oliwka :-:)-:)-(
Tak na szybko przeleciałam ten wątek, ale chciałam tylko napisać, że jak Milenka miała ponad 39 stopni gorączki to lekarz zalecił nam zapodawać równocześnie nurofen i paracetamol - jeden w czopku, drugi doustnie i rzeczywiście bardzo szybko jej to pomogło.

Do góry