reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Ojej, Rozalka współczuję :-( A już się cieszyłam, że Kubuś po rybie nie dostał żadnych zmian. Ale to trochę późna reakcja jak na strząs alergiczny :confused: tak po 2 dniach :confused: Te luźne kupki to też pewnie reakcja alergiczna przewodu pokarmowego.
moje starsze dziecko po ugryzieniu komara dostaje wstrzasu po 2 dniach i wtedy tylko zastrzyk pomaga .....wyglada jak ufoludek ...ma zamiast głowy ...baniak
za pierwszym razem zauwazyłam jak zaczeła mu czapka z głowy spadac a potem juz sie nie miesciła

reklama
Szkoda,ze nie wiadomo po czym Kubus dostał tego wstrzasu.Cos go tak silnie uczuliło?
Rozalka,przytulam Was mocno:-(.
Moj Bartek tez puchnie po ukaszeniu komara w miejscu ugryzienia.Pomaga jednak Claritine.

rozalka, moja Wikusia też dostała podobnej wysypki przed feriami, no może nie aż takie placki czerwone jak piszesz, ale było tego sporo i też się przeraziłam, wszystko potoczyło się jak u was zastrzyk domięśniowy, zyrtec i krem elobaza, gdyby jeden zastrzyk nie pomógł i pojawiły się duszności, miałyśmy przyjśc na dugi dzień po drugą dawkę, na szczęście, wystarczył ten jeden i oby tak było u Kuby. U nas podejrzenie padło na jajka z innego źródła niż zawsze lub czekolada:baffled:, ale szczerze mówiąc nie wiem co to było do dziś, bo teraz je i jedno i drugie i nic się nie dzieje.

Dzięki dziewczyny za wsparcie.Nawet nie wiecie jak mi pomogło takie podtrzymanie na duchu.Sama bym tu zwariowała chyba.

Agusia Kuba dostał Dexawen domieśniowo,a on działa podobno 12 godzin,więc juz sie boje co dalej...Sam Zyrtec i Clemastinum może nie wystarczyć..
Też mi sie wydaje(choć lekarka twierdzi że nie),że nawet po 24 godzinach mozna sie spodziewać wysypki...ale cóż...
Przypomniało mi sie też,że dałam Kubie do placków olej sojowy przez przypadek...więc to też podejrzany produkt(oprócz łyczka Pepsi i ryby).
Najbardziej sie zdziwiłam,bo mogłam spodziewac sie właśnie pokrzywki,a tu takie rozlane plamy czerwone:baffled::crazy::baffled:.Tułów był cały(jedynie bez nóżek od kolan w dół)czerwony,aż fioletowy.

Nienawidze bezradności...
Ale nic zaraz ide na kontrol do pediatry.No miejmy nadzieje,że skierowanie do szpitala nie bedzie już potrzebne,a wysypka,a właściwie plamy nie wrócą.:baffled:

No i prześladuje mnie mysl,ze mogłam (wiadomo nieświadomie)doprowadzić do najgorszego...wiadomo czym wstrząs może sie skończyć....:baffled:

Teraz ładnie zeszło,zostało na rączkach troche i na uszach.

oj rozalka nawet nie próbuj sie obwiniać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam nadzieję że jak wrócisz od pediatry to z samymi dobrymi wieściami
Szkoda,ze nie wiadomo po czym Kubus dostał tego wstrzasu.Cos go tak silnie uczuliło?
Rozalka,przytulam Was mocno:-(.
Moj Bartek tez puchnie po ukaszeniu komara w miejscu ugryzienia.Pomaga jednak Claritine.
Patryk też ma odrazu wielkie napuchnięte czerwone place jak go coś ukąszę a nam pomoga Fenistil

rozalka nie mozesz sie obwiniac , to napewno nie twoja wina ....nie mozesz tak myslec
ty dbasz o niego jak tylko mozesz , pilnujesz, pielegnujesz a co do diety to sama wiesz jaki Kubus jest ''ciezkim przypadkiem'' i gdybys robiła cos bezmysle nie wygladałby jak wyglada ..........bez zmian skórnych ropiejacych
współczuje przezyc .......wiem ze dalsze podawanie nowych w nawet starych produktów bedziesz drzała (jak ja ......pamietasz jak mowiłam ,ze boje sie dac małej cokolwiek ?)
no ale mysle ,ze byłoby duzo gorzej gdybysmy bezmysle podchodziła do ich diety . Naprawde podziwiam cie jak dbasz o Kube a jesli chodzi o AZS to chyba nie ma lepszego specjalisty''teretyka jak i praktyka'' jak TY:tak:na BB:blink:

znalazłam informacje jaka jest dawka dzienna
1.-12. rż.: do 2 mg/d.
i to
:sorry2:przeciwhistaminowe, ................osłabiają działanie :baffled:deksametazonu, a estrogeny je nasilają.

napisz rozalka jak Kubus?

ja mam stresa przed jutrem:baffled::-(tak na marginesie ....mało istotne przy Anity przezyciach:-(

reklama
Do góry