reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Laila czesto ma zatkany nosek, duzo kicha i czasem sie zasapie. obawialam sie infekcji i poszlam dzis do lekarza. juz na wizus stwierdzil ze dzieckpo nie jest przeziebione. okazuje sie ze jest to normalne a przez kichanie drogi oddechowe sie udrazniaja. zapisalmi roztwor z soli fizjologicznej z pipetka do zakrapiania.

przy okazji zapytalam o ta wysypke na buzi (pare dni temu o tym zywo dyskutowalysmy bo duzo dzieciaczkow cos takiego ma,pamietacie?). powiedzial ze jest to tez normalna sprawa dla tego wieku wywolana hormonami wzrostu, oznacza ze dzieci przybywaja ladnie na wadze. nalezy smarowac kremikiem aby buzka nie byla sucha i kiedys zejdzie. ale skaza bialkowa to raczej nie jest. mam nadzieje ze tym postemi Was Mamuski kochane pocieszylam:-D . a na opinii tego lekarza mozna sie opierac bo jest tez alergologiem wiec cos zlego umialby wylapac. mam taka nadzieje.

reklama
Ja pytałam też o tą wysypkę wczoraj na szczepieniach, pani doktor powiedziała,ze to potóweczki, ale jakbym zauważyła jeszcze jakieś zmiany(typu szorstka, sucha, chropowata skóra w krosteczkach) to lepiej sie skonsultować z lekarzem:tak::tak:

Byłam dziś ze starszą córką na bilansie 16-latka i zapytałam przy okazji o Cebion Multi, bo nikt mi go nie kazał stosowac. Powiedziała, że w sumie nie muszę dawac małej jak karmię piersią, ale skoro przybrała ostatnio mało to mogę podawac. Ale nie zapytałam ile, a nie chciałabym przedobrzyc. W związku z tym mam pytanie do mam karmiących piersią: po ile kropli dziennie dajecie Cebionu Multi i Vigantolu?

Kasiad: ja podaję Milence, oprócz witaminki D3, Cebion i Cebion Multi - te dwa ostatnie po 3 kropelki dziennie rozpuszczone w herbatce.

Nie mam bladego pojęcia, może ma jej za mało :confused: Musze zapytać lekarkę na następnej wizycie dlaczego nam tak przepisała.

Ja podaję tylko wit D, nic innego mi nie kazali. Tylko ja sama łykam prenatal, to i mały z tego korzysta:-)

Zapomniałam napisac, że byłyśmy wczoraj na rehabilitacji metodą Vojta. Nie było tak źle. Rehabilitantka bardzo młoda i delikatna, najpierw robiła z małą cwiczenia rozciągające, Oliwka się wtedy do niej śmiała od ucha do ucha. Traktowała to jako zabawę. A gdy przystąpiła juz do konkretnych zabiegów, to mała wcale się nie darła jak inne dzieci, tylko trochę popłakiwała z przerwami,widac było, że to nie z bólu, tylko z powodu, że pani przytrzymywała na siłę główkę, jednocześnie masując taki punkt, żeby dziecko tą główkę podnosiło. Nie było w sumie źle, dziś idę znowu na 13,30. Zobaczymy, może dziś będą bardziej drastyczne cwiczenia, ale mam nadzieję, że nie.

reklama
Do góry