reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
To była zima i moj synek dostal zaplenia oskrzeli.Mala sie zarazila.Jak tylko uslyszalam,ze kaszle pobieglam prywatnie do lekarza,ale dostala za slaby antybiotyk i przeszlo jej na pluca...:baffled: :no:

Jeszcze jak leżalam po porodzie w szpitalu zrobili mojemu Kubusiowi USG główki bo zauważyli drgania kończyn. USG nie wszyszło najlepiej i za miesiąc mamy powórzyc czyli okolo 2 kwietnia. 27 marca ide z Jakubem do neurologa-mam nadzieje że wsystko juz bedzie wporzadku, Dzisiaj bylismy u pediatry tak z marszu bo maly jakos charczał, a ta lekarka uznala ze Kuba ma zwiekszone napiecie miesniowe:szok: rany w szpitalu nic o tym nie mowili ani nie pisali-rany komu wierzyc????Bardzo sie boje co bedzie dalej:-(

a co to jest zwiekszone napiecie miesniowe? mam nadzieje ze nie tak grozne jak nazwa. Stanki3 nie martw sie, bedzie wszytko dobrze tylko choc do dobrych lekarzy i badaj badaj!!!! Mysle o Was!!!

dzieki dziewczyny że potraficie wspierac chyba tego mi było trzeba. A metoda Vojty nie jest mila dla dzieci:-( jestem fizjoterapeutą(ale ja pracuje tylko z dorosłymi)a teraz wyjdzie na to że zaczne cwiczyc z moim małym synkiem.
mam nadzieje że i u Ciebie Kasiad i u mnie wszystko dobrze sie uloży.

moja mala za napiecie miesni dostał a raczej jej odjeli punkty APGAR po porodzie i mam wrazenie ze jej to nie mineło
jak bede w poniedziałek u pediatry musze zapytac o to jak i o krecz szyjny bo przegina w jedna strone głowe
musze sie zapisac na USG bioderek bo jeszcze nie bylismy

Stanki, skoro jesteś fizjoterapeutą, to powiedz mi, czy lekarz rehabilitant powiedział mi prawdę, że metoda Vojty nie jest bolesna dla dzieci, tylko dzieci się złoszczą, że robi im się coś na siłę?

Tak to prawda że dzieci to nie boli ale muszą robic cos co nie jest po ich mysli i sie denerwują i łaczą krzyczą. Bo w tych cwiczeniach chodzi o to aby uaktywnic miesnie ktore są "leniwe". Ale ja wiem że przykro jest jak dziecko krzyczy. Trzymaj się, powodzenia i oby mało bylo wizyt u rehabilitanta.

reklama
Wczoraj i dzisiaj bylam z mala w klinice bo dostala katarku i goraczki , jedna apteka czynna w ktorej i tak nie ma Fridy:baffled: takze glupia gruszka mi zostala ktora sobie nieradzi z tak gestym katarem:-(

Do góry