reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Joasiek napewno bedzie wszystko dobrze z serduszkiem MIlenki ale oczywiście tez trzymamy kciuki mocno zaciśniętę:tak:

reklama
Majeczka też ma szmery w serduszku. Ma tam taką maleńką żyłkę, która nazywa się struną. Przepływająca krew ją potrąca i na niej sobie szumi. Wykryta została już w połowie ciąży, gdy miałam robione echo serca dzidzi. Teraz się już nie martwie, jak ktoś mi mówi o szmerach.

a u nas poprawa :tak::-):-)zostalismy na antybiotyku i zastrzyki poszły w las kaszel mniejszy i już nie świszczy tylko motorek warczy i pani doktor powiedziala to znaczy ze wszystko sie odrywa i pracuje
tylko apetyt Szymek troszke starcil na na moj widok z miseczką to ucieka bo myśli pewnie ze znów mu cos "pysznego" z apteki podam.
do środy jestesmy na antybiotyku i do kontroli oby było już ok

Teraz karola to juz będzie lepiej.Zobaczysz.A normalne jest,że przy infekcjach dziei tracą apetyt.Nie martw sie,bo nadrobi to jak wyzdrowieje.:tak:

oby bo teraz to cyrki robimy aby cos zjadł :szok::eek::rofl2::errr:
Tylko nie przesadzajcie,bo jak to będzie trwało dłużej,to pierwszy krok do problemów z jedzeniem.Mały będzie sie domagał,byscie zawsze go zabawiali przy jedzeniu.A nie ma mu sie kojarzyć z zabawą,bo dopiero będa cyrki.

A bym zapomniała.Dajecie jakieś preparaty witaminowe Waszym maluchom?Bo coś Kubulkowi chce kupić.Co polecacie?:tak:

rozalka Milutek wciąż dostawać ma na przemian wit. D a drugiego dnia 5 kropelek CebionMulti :tak:

a ja dokładnie to samo daję tylko że codziennie witaminkę cebion multi ( pamiętaj trzymać ja w lodówce) z co drugi dzień po 2 krople wit. D

reklama
Ja już wit D3 nie mam podawać. Podaję codziennie 4 krople Juvitu Multi (skład identyczny jak CebionMulti).
Ale lekarka mi w sumie nie narzuciła tego Juvitu, powiedziała, że mam kupić "jakiś preparat multiwitaminowy, np Vibovit Bobas". I tak się zastanawiam, dlaczego ten wibovit różni się składem od Juvitu czy Cebionu. Np ma wit D3 znacznie więcej, a innych witamin mniej. Może faktycznie powinnam podawać przy tym Juvicie z 1 kroplę Vigantolu?

Do góry