reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Karola, chyba każde dziecko ma choć raz w życiu zapalenie płuc.
A jak kaszel jest bardziej mokry, to dobrze. Musi odkasływać wydzielinę z płuc.

Oj Karola...:-( przyskro mi bardzo, teraz sie nie zamartwiaj juz tak....to nie Twoja wina......duzo zdrowka dla Bąbelka......usciskaj go mocno....:tak:

a czy jesli nie podałam mu na noc dipherganu to źle ale bałam sie że przesadzę z tym wszystkim i zwróci antybiotyk no i tak szybciutko zasnął.:baffled::confused:

po dipherganie sie lepiej spi:sorry2:
wycisza i zmniejsza obrzeki
jest polecany na nagłe napady kaszlu
sama zdecyduj:zawstydzona/y:
mozesz podac (jak juz spi) w nocy

Oj ja przy braniu przez 5 dni dipherganu w ciazy z Chrisem niewiedzialam co sie ze mna dzieje pamietam tyle ze mama mnie budzila na leki i ze corka wlala mi do ucha perfum a tak to nic:szok: nawet niepamietam czy jadlam ale wszyscy twierdza ze jadlam:-D a lekarz pozniej mi powiedzial ze o to mu chodzilo :baffled: bo mialam skurcze w 22 tc

Karola,nie martw sie.Zinnat,to mocny antybiotyk.Czy Szymus ma ataki kaszlu w nocy?jesli ma,to moze mu sie uda podac przez sen?Jesli spi spokojnie,to ja bym go nie budzila.
Moja corcia jak miala 6 tygodni chorowala na zapalenie pluc.I tez nie chcialam isc do szpitala.Dostawala co 8 godzin zastrzyk dozylnie+cos na dusznosci(bo sie niestety pojawily).Musielismy przywozic pielegniarke z sasiedniej miejscowosci .Serce mi sie krajalo,bo corcia miala zalozony welfron przy dloni:baffled:.pamietam,ze pokupowalam jej body tup-tup z kolekcji "Mamo,to ja" i musialam wszystkie pociac ,zeby jej raczka z welfronem sie miesila przy zdejmowaniu...Trwalo to prawie 2 tygodn:baffled:e,spalismy doslownie po kilka godzin:no:.

U nas wszystko oki, byliśmy dziś na szczepieniach...Filip zdrowy - nareszcie.....czas zacząć wychodzić na dwór...
dostał maść na plamki które robią mu sie na nogach...takie dziwne - od jakiegoś czasu - ze 3 miesiące - czasem sie pojawiały, później ślad zostawał...ale ostatni zwiększyła sie liczba i coraz wyżej na ciałko wchodziły...zobaczymy, a jak mas nie pomoże to dermatolog...
Wit.D w odstawkę poszła...

reklama
Karola trzymaj się, mały na pewno szybko wyzdrowieje:tak:. Na niektóre rzeczy , a przede wszystkim na choroby nie mamy wpływu, choćbyśmy nie wiem co robiły nie ustrzeżemy naszych dzieci przed nimi. Chociaż nie zgadzam się z Kasiąd, ze wszystkie dzieci muszą przechodzić zapalenie płuc. U nas w rodzinie ani ja, ani mój brat, no i moje dzieci dotąd nie mieliśmy i mam nadzieję, że mieć nie będziemy:angry:

Do góry