a przemywasz brodawki przed karmieniem ,jeśli nie to zostaje na nich troszke mleka i powstaje przykry zapach jak wymioty właśnie ostatnio zorientowałam się że w staniku tak śmierdzą miseczkiA mi ten sam lekarz powiedział, że przez kolejne 2 tyg. mamy być tylko na cycu
Nie wytrzymałam z tymi odparzeniami i poszłam do lekarza - wietrzenie pupy i tetra :-( jak jest podraznienie. Potem mozna wrocic do pampkow.
A co do wymiotów i ulewania - to ja mam wykluczyć mleczko z diety :-(
reklama
kinguś
Nie poddam się
Ważymy już 5800 w 6 dni 180 gram przytyła.
Było szczepienie, 2 strzały w uda trochę łez ale później jeszcze pogadała z panią doktor ;-)
Nie ma jeszcze wyników tej wit.d czeka się aż do 30 dni Kinga za to się troszkę pokłóciła z paniami w rejestracji. Pani musiała tłumaczyć- "Kinguniu no jeszcze nie ma" ;-);-);-)
Możemy dawać soczek jabłkowo-marchewkowy, jabłuszko, dynię, pietruszkę itd. a za 2 tygodnie podajemy kaszkę pszenną i kukurydzianą.
Teraz mała śpi zawsze jest senna po szczepieniu.
Było szczepienie, 2 strzały w uda trochę łez ale później jeszcze pogadała z panią doktor ;-)
Nie ma jeszcze wyników tej wit.d czeka się aż do 30 dni Kinga za to się troszkę pokłóciła z paniami w rejestracji. Pani musiała tłumaczyć- "Kinguniu no jeszcze nie ma" ;-);-);-)
Możemy dawać soczek jabłkowo-marchewkowy, jabłuszko, dynię, pietruszkę itd. a za 2 tygodnie podajemy kaszkę pszenną i kukurydzianą.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Witam dziewczynki, jestem mamusią listopadową i zastanawiam się nad szczepionką na rotawirusa bo lekarz zasiał we mnie niepewnośc. Mój mały jest na cycku i mleczku modyfikowanym i robi kupki co 6-7-4 dni i lekarz powiedział, że jeżeli ma taką perystaltykę jelit i żadko robi kupki żeby nie szczepić bo mogą być skutki uboczne. Neurolog także powiedziała, że dziecko musi mieć idealnie zdrowy brzuszek. Kolejny pediatra mówi, że nic takiego nie słyszał i przecież każde dziecko ma problemy z brzuszkiem mniejsze lub większe.
Co Wam lekarze mówili? Jak Wasze dzieciaczki zniosły szczepionki?
Co Wam lekarze mówili? Jak Wasze dzieciaczki zniosły szczepionki?
czarodziejka87
Fanka BB :)
Uleńka my podaliśmy pierwszą dawkę rotatequ, ale później okazało się, że nasz mały ma refluks i to bardzo silny i nasza gastrolog- zakazała podawać małemu szczepionki na rota, ponieważ zawiera ona żywe wirusy i u dziecka z problemami brzusznymi może wyrządzić więcej szkód niż pożytku
Uleńka moja miała już 2 dawki tej szczepionki na rotawirusa i nie było żadnych efektów ubocznych. Julka robi kupke co 1-2 dni, też jest w przeważającej mierze na modyfikowanym , czasem troche ulewa. Ale szczepionke ładnie wypiła, nie było wymiotów ani ulewań po niej. Moja pediatra poradziła żeby zaszczepić jak mamy możliwość finansową , nie mówiła o przeciwskazaniach.
Kinguś to malutka szybko rośnie, świetnie:-)
Kinguś to malutka szybko rośnie, świetnie:-)
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ważymy już 5800 w 6 dni 180 gram przytyła.
Kinguś no to pięknie mała rośnie:-)
a przemywasz brodawki przed karmieniem ,jeśli nie to zostaje na nich troszke mleka i powstaje przykry zapach jak wymioty właśnie ostatnio zorientowałam się że w staniku tak śmierdzą miseczki
W nocy nie, myślisz, że od tego mogą być wymioty?
catedra
A mi ten sam lekarz powiedział, że przez kolejne 2 tyg. mamy być tylko na cycu
Nie wytrzymałam z tymi odparzeniami i poszłam do lekarza - wietrzenie pupy i tetra :-( jak jest podraznienie. Potem mozna wrocic do pampkow.
A co do wymiotów i ulewania - to ja mam wykluczyć mleczko z diety :-(
Iza bo u mnie jest inna sytuacja bo Zosia jest w żłobku więc u niej mam podawać pokarmy stałe zamiast mleka modyfikowanego jak jest w żłobku
Amelkowa
a przemywasz brodawki przed karmieniem ,jeśli nie to zostaje na nich troszke mleka i powstaje przykry zapach jak wymioty właśnie ostatnio zorientowałam się że w staniku tak śmierdzą miseczki
U mnie tego nie ma raczej rzadko przemywam brodawki po karmieniu bo zapominam ale zapachów takich żadnych...
A popuszczasz mleko? Bo ja nie muszę nosić wkładek laktacyjnych, mleko mi nie wycieka...
reklama
przez to że piję dużo wody mam sporo pokarmu ,po 3h mam mokrą bluzkęU mnie tego nie ma raczej rzadko przemywam brodawki po karmieniu bo zapominam ale zapachów takich żadnych...
A popuszczasz mleko? Bo ja nie muszę nosić wkładek laktacyjnych, mleko mi nie wycieka...
Podziel się: