reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

A mi ten sam lekarz powiedział, że przez kolejne 2 tyg. mamy być tylko na cycu :eek:

Nie wytrzymałam z tymi odparzeniami i poszłam do lekarza - wietrzenie pupy i tetra :-( jak jest podraznienie. Potem mozna wrocic do pampkow.

A co do wymiotów i ulewania - to ja mam wykluczyć mleczko z diety :-(
a przemywasz brodawki przed karmieniem ,jeśli nie to zostaje na nich troszke mleka i powstaje przykry zapach jak wymioty właśnie ostatnio zorientowałam się że w staniku tak śmierdzą miseczki:szok::zawstydzona/y:

reklama
Ważymy już 5800 w 6 dni 180 gram przytyła.
Było szczepienie, 2 strzały w uda trochę łez ale później jeszcze pogadała z panią doktor ;-)
Nie ma jeszcze wyników tej wit.d czeka się aż do 30 dni:szok: Kinga za to się troszkę pokłóciła z paniami w rejestracji. Pani musiała tłumaczyć- "Kinguniu no jeszcze nie ma" ;-);-);-)
Możemy dawać soczek jabłkowo-marchewkowy, jabłuszko, dynię, pietruszkę itd. a za 2 tygodnie podajemy kaszkę pszenną i kukurydzianą.
Teraz mała śpi zawsze jest senna po szczepieniu.
progress.gif

Witam dziewczynki, jestem mamusią listopadową i zastanawiam się nad szczepionką na rotawirusa bo lekarz zasiał we mnie niepewnośc. Mój mały jest na cycku i mleczku modyfikowanym i robi kupki co 6-7-4 dni i lekarz powiedział, że jeżeli ma taką perystaltykę jelit i żadko robi kupki żeby nie szczepić bo mogą być skutki uboczne. Neurolog także powiedziała, że dziecko musi mieć idealnie zdrowy brzuszek. Kolejny pediatra mówi, że nic takiego nie słyszał i przecież każde dziecko ma problemy z brzuszkiem mniejsze lub większe.
Co Wam lekarze mówili? Jak Wasze dzieciaczki zniosły szczepionki?

Uleńka my podaliśmy pierwszą dawkę rotatequ, ale później okazało się, że nasz mały ma refluks i to bardzo silny i nasza gastrolog- zakazała podawać małemu szczepionki na rota, ponieważ zawiera ona żywe wirusy i u dziecka z problemami brzusznymi może wyrządzić więcej szkód niż pożytku

Uleńka moja miała już 2 dawki tej szczepionki na rotawirusa i nie było żadnych efektów ubocznych. Julka robi kupke co 1-2 dni, też jest w przeważającej mierze na modyfikowanym , czasem troche ulewa. Ale szczepionke ładnie wypiła, nie było wymiotów ani ulewań po niej. Moja pediatra poradziła żeby zaszczepić jak mamy możliwość finansową , nie mówiła o przeciwskazaniach.:tak:

Kinguś to malutka szybko rośnie, świetnie:-)

Ważymy już 5800 w 6 dni 180 gram przytyła.
Było szczepienie, 2 strzały w uda trochę łez ale później jeszcze pogadała z panią doktor ;-)
Nie ma jeszcze wyników tej wit.d czeka się aż do 30 dni:szok: Kinga za to się troszkę pokłóciła z paniami w rejestracji. Pani musiała tłumaczyć- "Kinguniu no jeszcze nie ma" ;-);-);-)
Możemy dawać soczek jabłkowo-marchewkowy, jabłuszko, dynię, pietruszkę itd. a za 2 tygodnie podajemy kaszkę pszenną i kukurydzianą.
Teraz mała śpi zawsze jest senna po szczepieniu.
progress.gif

Kinguś no to pięknie mała rośnie:-)

A mi ten sam lekarz powiedział, że przez kolejne 2 tyg. mamy być tylko na cycu :eek:

Nie wytrzymałam z tymi odparzeniami i poszłam do lekarza - wietrzenie pupy i tetra :-( jak jest podraznienie. Potem mozna wrocic do pampkow.

A co do wymiotów i ulewania - to ja mam wykluczyć mleczko z diety :-(

Iza bo u mnie jest inna sytuacja bo Zosia jest w żłobku więc u niej mam podawać pokarmy stałe zamiast mleka modyfikowanego jak jest w żłobku:sorry:

a przemywasz brodawki przed karmieniem ,jeśli nie to zostaje na nich troszke mleka i powstaje przykry zapach jak wymioty właśnie ostatnio zorientowałam się że w staniku tak śmierdzą miseczki:szok::zawstydzona/y:

U mnie tego nie ma:no::no: raczej rzadko przemywam brodawki po karmieniu bo zapominam :sorry2: ale zapachów takich żadnych...
A popuszczasz mleko? Bo ja nie muszę nosić wkładek laktacyjnych, mleko mi nie wycieka...

reklama
U mnie tego nie ma:no::no: raczej rzadko przemywam brodawki po karmieniu bo zapominam :sorry2: ale zapachów takich żadnych...
A popuszczasz mleko? Bo ja nie muszę nosić wkładek laktacyjnych, mleko mi nie wycieka...
przez to że piję dużo wody mam sporo pokarmu ,po 3h mam mokrą bluzkę:zawstydzona/y:

Do góry