reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Dzień dobry :) my dziś mamy połówkowe o 20.00 już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że maluch nie zrobi niespodzianki i pozostał chłopcem bo już się przyzwyczaiłam do tej myśli.

reklama
gratulacje dla wszystkich które już znają płeć :-) czy każda z Was miała usg 3D przy rozpoznawaniu czy to zwykłe szpitalne chyba 2D (jakoś tak)

bo ja miałam w 25 tc ( jakoś tak) zwykłe to 2D i lekarz mówi ze dziewczynka a w 32 tc że jednak chłopak :-D

ja dziś wizyta na 12:30 ale taka kontrolna bez usg ,mozliwe ze da mi skierowanie na połowkowe ale idę tez na 3 D po 20 tc prywatnie.

już mam stres bo marudny ten lekarz i nie wiem czy mi zwolnienie przedłuzy zrzęda z niego okropna...

Mi lekarz płeć określił na prenatalnym w 13 tygodniu, to było zwykłe usg, nie 3d. Chyba prędzej dziewczynka może okazać się chłopcem niż odwrotnie, jak siusiak jest widoczny to już raczej nie ma opcji żeby się coś zmieniło :rofl2:
ananaska nastaw się pozytywnie i oby wizyta przebiegła pomyślnie . Ja też nie lubię chodzić do swojej lekarki do przychodni. Na wizytach prywatnych była taka miła, a jak przeniosłam się do niej na nfz to zrobiła się jakaś taka oschła, nagle zaczęła mi mówić na 'pani'. Jak jej dałam w łapę to znowu jest miła, ech, chodzę tam bo muszę, a wizyty niestety co 2 tygodnie.

gabiczek to masz racje jak siusiak widoczny to w druga strone sie pomylić nie da hehe

zmarzłam trochę dziś,zakatarzona siedze więc moze ten mój lekarz sie zlituje i da to L4

ale pytałam kolezanki w pracy co w przypadku jak nie da...wtedy mnie wysyłają do lek med pracy on wydaje zaświadczenie ze na danym stanowisku pracowac nie mogę i po sprawie...tylko to takie ceregiele wtedy ech...

Sąsiadka się mnie ostatnio pyta czy znam płeć. Na co ja że chłopak. Zaczęła się śmiać i mówi moja Ola też miała być chłopcem. w 13 tyg powiedzieli jej że chłopak, więc nic nie kupiła dla dziewczynki bo i po co. w 36 tyg miała jakieś problemy i trafiła do szpitala i tam jej zrobili usg i mówią czy wybrała juz imię dla dziecka, ona że Jan a oni do niej chyba Janina. I tak oto w 36 tc dowiedziała się że jednak córa. Była mile zaskoczona bo zawsze marzyła o dziewczynce. Tak więc mogą się pomylić i w jedną i w druga stronę. Ale szczerze mówiąc chyba trudniej w tą stronę :-D

gabiczek, ananaska trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Moja znajoma całą ciążę wiedziała, że będzie dziewczynka i żaden lekarz sie nawet nie zająknął, a urodził się chłopak :-D Przy drugim dziecku już się nie pomylili i wyszła jej dziewczynka;-)

Ja mam wizytę za tydzień i pewnie dostanę full zestaw skierowań, w tym na glukozę...trochę się boję, że nie wytrzymam tego badania :-D Teraz mam odruch wymiotny z byle czego, nawet jak myję zęby, więc taki roztwór na pewno mi nie pomoże wytrwać 2 godz. ;-)

reklama
Dziewczyny,
Wcale mnie nie dziwi, że w 13 tygodniu 'diagnoza płciowa' była nietrafiona...na tym etapie nie widać i to jest moim zdaniem strzelanie bardziej...w końcu 50/50 to duże prawdopodobieństwo,że jednak się trafi:p

Ja miałam w pierwszej ciazy usg w 24 tyg. lekarz na beznadziejnym sprzęcie w NFZ powiedział mi, że jest rakietka. Następnie ok 30 tyg. byłam prywatnie na usg, bo mnie męczyły twardnienia brzucha i lekarz zrobił takie zbliżenie pisiorka, że nie sposób się było pomylić. Także nie do końca rozumiem pomyłki na późnym etapie ciąży;P

P.S. Kiedy jest optymalny moment na usg 3d, nie mogę już wytrzymać, chce wiedzieć kto u mnie siedzi! I ledwo wytrzymuję z tej niewiedzy:p

Ostatnia edycja:
Do góry