reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

marka mi właśnie dopisali do tego Fenoterolu Isoptin podobno działa też rozkurczowo na macicę i na zwiększone kołatanie serca.
Pauletta w szpitalu brałam co 3h po całej tabletce a w domu kazali brac 4 razy po pół ale ja także ze względu na astmę to biorę bo działa rozkurczowo na oskrzela.Bo skurcze mam z powodu duszności więc pomagają przy okazji na dwie dolegliwości.

reklama
dzięki dziewczyny :) wiadomo ze obrys zrobiony troche malo starannie bo w paintcie ale najwazniejsze ze pomoglam mezowi dostrzec chociazby raczke na buzi ;))

oregano - niestety moja lekarka ma taki ciulowy sprzet ;( ale jest naprawde porzadna lekarka...na usg polowkowe 3d pojde na taki super sprzecior - 190 zl kosztuje taka przyjemnosc :(

baśka ja tez astmowa, ale spirometrie jak robilam na poczatku ciazy to lekarka az w szoku byla bo lepsza o wiele niz przed ciaza no i mam lek w razie W i poki co to mam naprawde spokoj :tak:
ja usg polowkowe w sumie 2 juz mam w srode :-D ale juz spokojniejsza o wiele bo maluch sie wierci :-D

laperedhil ja w pierwszej ciąży żadnych leków nie brałam nawet tych w razie W nie było mi nic a teraz jak no jakieś fatum jak nie duszności to skurcze:baffled:
Widzę ze my jedziemy na tym samym tygodniu ciekawe która pierwsza się rozpakuje;-)

witam powizytowo :-) na poczatek
oregano,agusia,michalina,marka gratki dziewczyn
Baska,Anneeczka,awunia gratki chlopakow

Ja bylam na podgladaniu z Victorem mlody jak sie dowiedzial,ze bezie brat to prawie gabinet rozniosl.Badania sa oki ,wszystko w najlepszym porzadeczku a fasol ma niecale 400g.Na plusie ja mam 5 kg i narazie tragedii nie ma.Co do imienia to po calym weeckendzie dyskusji obsatlo Raphael i raczej nie ulegnie to zmianie.

oregano Sara bardzo ladne imie :-)

vici gratki! No na razie chłopcy górą ;-) Ale dziewuszki widząc po liście doganiają liczbą chłopców :-)

Dziewczyny współczuję tej astmy, ja na szczęście nie mam, ale za to alergiczką jestem :no: W ciąży o dziwo nie mam objawów typu: katar, łzawienie i kichanie, ale za to wszystkie alergie skórne mnie łapią :wściekła/y:

vici gratulacje :)
Ja dziś byłam na dodatkowym USG z NFZ ( u innego lekarza niż poprzednio) i też powiedział, że raczej widzi cipkę :) I nawet zdjęcie zrobił, żebym mężowi dała bo dziś ma urodziny.
WIęc mi dwóch lekarzy powiedziało, że córa :)

reklama
Do góry