reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

marka mi właśnie dopisali do tego Fenoterolu Isoptin podobno działa też rozkurczowo na macicę i na zwiększone kołatanie serca.
Pauletta w szpitalu brałam co 3h po całej tabletce a w domu kazali brac 4 razy po pół ale ja także ze względu na astmę to biorę bo działa rozkurczowo na oskrzela.Bo skurcze mam z powodu duszności więc pomagają przy okazji na dwie dolegliwości.

reklama
dzięki dziewczyny :) wiadomo ze obrys zrobiony troche malo starannie bo w paintcie ale najwazniejsze ze pomoglam mezowi dostrzec chociazby raczke na buzi ;))

oregano - niestety moja lekarka ma taki ciulowy sprzet ;( ale jest naprawde porzadna lekarka...na usg polowkowe 3d pojde na taki super sprzecior - 190 zl kosztuje taka przyjemnosc :(

baśka ja tez astmowa, ale spirometrie jak robilam na poczatku ciazy to lekarka az w szoku byla bo lepsza o wiele niz przed ciaza no i mam lek w razie W i poki co to mam naprawde spokoj :tak:
ja usg polowkowe w sumie 2 juz mam w srode :-D ale juz spokojniejsza o wiele bo maluch sie wierci :-D

laperedhil ja w pierwszej ciąży żadnych leków nie brałam nawet tych w razie W nie było mi nic a teraz jak no jakieś fatum jak nie duszności to skurcze:baffled:
Widzę ze my jedziemy na tym samym tygodniu ciekawe która pierwsza się rozpakuje;-)

witam powizytowo :-) na poczatek
oregano,agusia,michalina,marka gratki dziewczyn
Baska,Anneeczka,awunia gratki chlopakow

Ja bylam na podgladaniu z Victorem mlody jak sie dowiedzial,ze bezie brat to prawie gabinet rozniosl.Badania sa oki ,wszystko w najlepszym porzadeczku a fasol ma niecale 400g.Na plusie ja mam 5 kg i narazie tragedii nie ma.Co do imienia to po calym weeckendzie dyskusji obsatlo Raphael i raczej nie ulegnie to zmianie.

oregano Sara bardzo ladne imie :-)

vici gratki! No na razie chłopcy górą ;-) Ale dziewuszki widząc po liście doganiają liczbą chłopców :-)

Dziewczyny współczuję tej astmy, ja na szczęście nie mam, ale za to alergiczką jestem :no: W ciąży o dziwo nie mam objawów typu: katar, łzawienie i kichanie, ale za to wszystkie alergie skórne mnie łapią :wściekła/y:

vici gratulacje :)
Ja dziś byłam na dodatkowym USG z NFZ ( u innego lekarza niż poprzednio) i też powiedział, że raczej widzi cipkę :) I nawet zdjęcie zrobił, żebym mężowi dała bo dziś ma urodziny.
WIęc mi dwóch lekarzy powiedziało, że córa :)

reklama
Do góry