reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

co do glukozy to mnie też chyba to czeka niedługo...jedna wielka masakra :-Dmusiałam głowę wystawić przez okno ,a pamiętam że robiłam chyba w marcu lub w kwietniu ( w 1 ciązy) popijałam sokiem z cytryną ale nie wszędzie pozwalają:wściekła/y:

a co do usg co ma być to będzi aby zdrowe :-)

reklama
Pauletta masz racje ze w 13tc malo co widac, sam lekarz mowil ze to bedzie małowiarygodne i zeby sie nie nastawiac.:tak:
Ja za 10 dni lecę poszukać co tam we mnie siedzi, bo ostatnio to dupka była:-D

Ja juz termin na glukoze mam na 6 wrrrr trzebabedzie przezyc nie da sie inaczej :-D
Co do 3d to mysle ,ze teraz jest optymalnie bo jeszcze calego dzieciaka mozna zobaczyc a nie wszystko osobno.Siostra byla bardzo pozno i juz partiami widziala.
Ja na usg u Victora widzialam klejnoty w 23 tyg a teraz w piatek i prawie identyczne ujecie wiec male szanse aby "odpadlo":rofl2: Dla chlopca mam wiele rzeczy wiec i tak drobnostki zostaly do kupienia a jak by jednak Raphael okazal sie Yasmine to dopiero poszaleje po porodzie :-D

ananaska dokładnie :tak: Ja mam mieć chłopca, ale uwierzę dopiero, jak mi na następnym usg lekarz potwierdzi. A w sumie, to wszystko mi jedno, byle ładnie dzidzia rosła i była zdrowa :-D

No ja nie znam żadnej znajomej mi kobiety, której nic po tym badaniu nie było (każda mi mówi, że powtarzała badanie), a nie wiem jak u nas z tą cytryną, ale wezmę, może pozwolą :tak:

vici trzymam kciuki za badanie i zazdroszczę troszkę, że masz już rzeczy dla chłopca, bo zawsze to trochę mniejszy wydatek, a w razie czego już są ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny a tą glukozę to każda musi przyjąć, jak to jest?

to chyba jedno z podstawowych badań...módl się żebyś powtarzać nie musiała
:-D

pauletta też jestem ciekawa co tam sie u mnie kokosi...podziwiam te co nie chcą wiedzieć aż do porodu...znajome też sie pytają bo maja ciuszki do oddania i jedne na dziwczynki inne na chłopców także wiedza się przydaje :-)

ok zmykam do doktorka...oko umalowane może okaże litość:-D

To USG mojego pierwszego syna. Uważam że nie można tego pomylić z niczym innym, więc jak lekarz w 13tc widzi coś takiego to chyba nie ma złudzeń :-D

siusiak 001.jpg

Załączniki

• siusiak 001.jpg
    siusiak 001.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 54
reklama
ja też dostałam już skierowanie na glukozę, czyli test obciążenia. Idę w połowie sierpnia z małżonkiem, żebym nie oszukiwała :-D to się chyba robi po 24 tc.
Koleżanka na badaniu wszystko zwróciła i w końcu zrobili jej badanie z krwi.

Do góry