reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ewa dobrze ze sie wyjaśniło , gratulacje pomyslnych wizyt .
ale jestem w ciężkim szoku co sie dzieje w polskiej służbie zdrowia... I jeszcze ze by mąż mógł wejść to dopłacać???? Tu możesz pól rodziny ze sobą wziąć i dzieci zeby nowego członka rodziny zobaczyly... Nie rozumiem tego , komplikują wszystko do granic możliwości , polityka prorodzinna wlasciwie nie istnieje ....a pózniej sie dziwią ze ujemny przyrost naturalny....:mad::mad::mad:

reklama
Ewa - super!!! Szkoda tylko, że się musiałaś najeść tyle strachu.
A z tą dopłatą to szczyt wszystkiego! Ja bym to gdzieś zgłosiła, gdyby każdy zgłaszał to z pewnością baliby się tak robić. Na 100% nigdzie nie jest napisane, że tylko kobieta w ciąży może zobaczyć USG nieodpłatnie. Ojciec jest ojcem i jest tak samo ważny jak matka!

U mnie tak samo można wejść z tatusiem, bez żadnych problemów. Nie wiem, co to dla nich za problem, czy tylko mama, czy również z tatą, żadna różnica..

My dziś po wizycie. Wszystko dobrze, ale mam hemoglobine na dolnej granicy.. Lekarz przepisał mi tabl, ale dopiero później przeczytałam w internecie co to jest.. Są to tabl z oleju z rekina i innych ryb, kosztują ok 70zł i można je dostać w sklepie zielarskim. A myślałam, że przepisał mi żelazo.. :sorry2: I mam również zrobić EKG, bo szybko łapie zadyszkę. :zawstydzona/y: Powiedział, żebym się na martwić na zapas, bo to nie musi nic oznaczać, ale lepiej, żeby wszystko sprawdzić, czy nie mam np. kłopotów z sercem :-(

Ewa to dziwne, ja też chodzę na NFZ, a przy każdej wizycie może mi towarzyszyć mąż. Powinno się takie traktowanie zgłosić do odpowiednich władz i może lepiej by traktowali kobiety w ciąży :angry:

A ja odebrałam dziś wyniki krwi krwi z testu papa i podsumowując:
ryzyko zespołu downa (tristomia 21) 1:9587 - podobno genialny wynik!!!
zespołu ewdardsa ryzyko <1:20000 :D
zespołu patatua <1:20000 :D

dzidzia zdrowa!!!!!!!!

A ja odebrałam dziś wyniki krwi krwi z testu papa i podsumowując:
ryzyko zespołu downa (tristomia 21) 1:9587 - podobno genialny wynik!!!
zespołu ewdardsa ryzyko <1:20000 :D
zespołu patatua <1:20000 :D

dzidzia zdrowa!!!!!!!!

super wiesci! :tak:
ja swoich jeszczenie mam ale rozmawialam z polozna , wyniki bardzo dobre, male ryzyko. wizyte mam przed wyjazdem 02.07 to dostane do ksiazeki :) wtedy sie podziele cyferkami

jestem zdecydowanie spokojniejsza.... po samym usg było ryzyko ok. 1:5500, a po krwi ryzyko spadło do 1:9500.... jutro idę pochwalić się do gin!!!
Dawajcie znaka jak będziecie miały wyniki - ja wreszcie jestem spokojna :)

reklama
Do góry