reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
To i ja dolaczam w koncu zdjecia do albumu naszych dzieciaczkow!!

USG mialam wczoraj, dziecie troszke starsze, suwaczki zmienione :) Nasze szczescie ma 7,2 mm :D chyba odpoczywalo jak lekarz mierzyl przeziernosc karku (1.8) a pozniej przewrocilo sie na plecki i sie rozbrykalo, lekarz smial sie, ze juz jezdzi na rowerze ;) Jakie to szczescie zobaczyc swojego maluszka! oboje bardzo sie zruszylismy, kilka lez polecialo..

aha, lekarz powiedzial tez, ze przeziernosc ponizej 3.5 jest w normie :)Zobacz załącznik 567171Zobacz załącznik 567172

dziub super foto, w pierwszej chwili, mowie co trojaczki
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Szyszunia bo jak zwykle za szybko chcialam sie pochwalic i cos namieszalam ;) no i mialo byc 7.2 cm a nie mm rzecz jasna ;D

aha, lekarz powiedzial tez, ze przeziernosc ponizej 3.5 jest w normie :)

jestem zdania nie ma na sensu porównywać między soba wyników z usg, bo każdy będzie inny. Poza tym wraz ze wzrostem CRL rośnie NT więc przyzierność zmienia się wraz z terminem wykonania usg. Dlatego uważam, że zestawienie jednego wyniku z innymi może tylko wywoływać niepotrzebny stres i obawy o zdrowie dziecka. Ja sama miałam 2,5 (!) ale badanie robiłam tuż przed 14tc. W polsce przyjmuje się granice NT do 2,5mm, ale jeżeli wykonany badanie w 14tc może ono wynosić nawet 3,0mm. W innych krajach, tak jak pisze Dziub zakres jest większy i wcale nie oznacza, że dziecko jest chore

reklama
jestem zdania nie ma na sensu porównywać między soba wyników z usg, bo każdy będzie inny. Poza tym wraz ze wzrostem CRL rośnie NT więc przyzierność zmienia się wraz z terminem wykonania usg. Dlatego uważam, że zestawienie jednego wyniku z innymi może tylko wywoływać niepotrzebny stres i obawy o zdrowie dziecka. Ja sama miałam 2,5 (!) ale badanie robiłam tuż przed 14tc. W polsce przyjmuje się granice NT do 2,5mm, ale jeżeli wykonany badanie w 14tc może ono wynosić nawet 3,0mm. W innych krajach, tak jak pisze Dziub zakres jest większy i wcale nie oznacza, że dziecko jest chore

dokładnie, + każdy sprzęt jest inny i inne wartości są, zresztą na moim wyniku jest ze wynik zależy od sprzętu
ja na NFZ marnym sprzęcie miałam jakoś 1.1, a prywatnie, najlepszy sprzęt we wro 1.5, wiec?? nie ma co porównywac;-)

Do góry