reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

agusiakemisia- na kwietniówkach były trzy pary bliźniąt, więc tutaj na pewno też jakieś sie zdarzą
:-Dnajgorsze jest jednak to, ze o ile wcześniej sobie pod nosem gadałam, że jakoś bardzo źle się czuje w porównaniu do pierwszej ciąży i oby to nie były bliżnięta o tyle teraz boję sie bardziej, bo moja mama mi to zainsynuowała niezależnie:confused: Zwłaszcza, że moja prababcia była bliźniaczką i jej mama tak samo- także boję sie strasznie
:szok:

reklama
Ja miałam już jedno USG a w sobotę mam kolejne :)
Pierwsze niestety dopochwowo ale zabrałam mojego "męża".
Siedział za zasłonką a jak usłyszał -Widzi Pani tu jest serduszko i jak bije" to wstał i głowe przez zasłonkę wstawił i patrzył i patrzył i się uśmiechał :)
Dla mnie niesamowite uczucie zobaczyć na usg ,że żyje w nas mała "fasolka" :)
Teraz będzie już 12 tydzień w sobotę więc już dziecko jest spore ;D przynajmniej jak dla mnie :)

Pewnie znów dostanę foto i mam nagrane też na płycie moje maleństwo :)

Właśnie wróciliśmy z wizyty. Dzidziuś ma już 5cm, przezierność i nosek ok. Wierzgał podczas badania i wypinał się pupcią do pani doktor.
Jedynie serduszko mu szybko bije :-( FHR 179 i z tego powodu powinnam zrobić test Pappa (szalenie drogi) ale to da nam wiadomość o zdrowiu dziecka
IMAG0292.jpgIMAG0293.jpgIMAG0295.jpg

Załączniki

• IMAG0292.jpg
    IMAG0292.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 54
  • IMAG0293.jpg
    IMAG0293.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 56
  • IMAG0295.jpg
    IMAG0295.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 62
tak, w prywatnej przychodni. Na ekranie dzidziuś prezentował się jeszcze lepiej, ale zdjęcia są takie żeby dr mogła wykonać odpowiednie pomiary

Też wróciliśmy z usg. Jak dam radę to wieczorem wkleję zdjęcie :-) Wg badania dzidziuś jest starszy o tydzień :-) Niestety jednak jest jeszcze za wcześnie aby zrobić inne pomiary. Dlatego mam następne usg za 2 tyg, to będzie wtedy 12 tydz :-) Ale i tak się cieszę z dzisiejszego widoku :-)

Oregano dzidziuś przepiękny :-)

reklama
Do góry