reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

agusiakemisia- na kwietniówkach były trzy pary bliźniąt, więc tutaj na pewno też jakieś sie zdarzą
:-Dnajgorsze jest jednak to, ze o ile wcześniej sobie pod nosem gadałam, że jakoś bardzo źle się czuje w porównaniu do pierwszej ciąży i oby to nie były bliżnięta o tyle teraz boję sie bardziej, bo moja mama mi to zainsynuowała niezależnie:confused: Zwłaszcza, że moja prababcia była bliźniaczką i jej mama tak samo- także boję sie strasznie
:szok:

reklama
Ja miałam już jedno USG a w sobotę mam kolejne :)
Pierwsze niestety dopochwowo ale zabrałam mojego "męża".
Siedział za zasłonką a jak usłyszał -Widzi Pani tu jest serduszko i jak bije" to wstał i głowe przez zasłonkę wstawił i patrzył i patrzył i się uśmiechał :)
Dla mnie niesamowite uczucie zobaczyć na usg ,że żyje w nas mała "fasolka" :)
Teraz będzie już 12 tydzień w sobotę więc już dziecko jest spore ;D przynajmniej jak dla mnie :)

Pewnie znów dostanę foto i mam nagrane też na płycie moje maleństwo :)

Właśnie wróciliśmy z wizyty. Dzidziuś ma już 5cm, przezierność i nosek ok. Wierzgał podczas badania i wypinał się pupcią do pani doktor.
Jedynie serduszko mu szybko bije :-( FHR 179 i z tego powodu powinnam zrobić test Pappa (szalenie drogi) ale to da nam wiadomość o zdrowiu dziecka
IMAG0292.jpgIMAG0293.jpgIMAG0295.jpg

Załączniki

• IMAG0292.jpg
    IMAG0292.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 50
  • IMAG0293.jpg
    IMAG0293.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 54
  • IMAG0295.jpg
    IMAG0295.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 59
tak, w prywatnej przychodni. Na ekranie dzidziuś prezentował się jeszcze lepiej, ale zdjęcia są takie żeby dr mogła wykonać odpowiednie pomiary

Też wróciliśmy z usg. Jak dam radę to wieczorem wkleję zdjęcie :-) Wg badania dzidziuś jest starszy o tydzień :-) Niestety jednak jest jeszcze za wcześnie aby zrobić inne pomiary. Dlatego mam następne usg za 2 tyg, to będzie wtedy 12 tydz :-) Ale i tak się cieszę z dzisiejszego widoku :-)

Oregano dzidziuś przepiękny :-)

reklama
Do góry