reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

U nas to bylo tak, ze maz zawsze marzyl o tym, aby miec pierwszego synka i jak w ciazy z pierworodnym bylam to czulam od samego poczatku, ze bedzie chlopiec i jak lekarz powiedzial na usg, ze jest siusiak to moj maz oszalal ze szczescia, ucalowal i mnie i brzucha i lekarza uscisnal :). Pierworodny na kazdym usg swiecil klejnotami i to na pierwszym planie :). W ciazy z drugim synkiem czulam, ze dziewczynka i tak sie nastawialam, a potem lekarz, ze bedzie kolejny chlopczyk, maz oczywiscie mega dumny i muskuly naprezyl hehe :). A w ciazy z trzecim to oboje marzylsimy o coreczce i nastawialismy sie, a jak lekarz na usg sie usmiechnal i powiedzialal do meza mego ze splodzil kolejnego chlopca i z emu gratuluje to smialismy sie oboje, a moj maz stwierdzil wtedy, ze powinien chyba otworzyc poradnie i udzielac porad co robic, aby byly same chlopaki :). Teraz mamy cicha nadzieje na dziewczynke, przeczucia sa i mowie do brzucha jak do dziewczynki. Ale staram sie nie nastawiac :). Ale marzy nam sie corcia, maz marzy o coruni tatunia :).

reklama
i po wizycie

dzidzia ma 1,9cm i tyle wiem

...jestem niezadowolona z wizyty...lekarz nie sprawdził serduszka tylko szybko usg zatrzymał i koniec...mało tego nie drukował tylko zrobił zdjęcie swoim telefonem i mi wysłał na telefon ...takiego czegoś w życiu nie widziałam...zwolnienie na 2 tygodnie...ta wizyta była bezpłatna i nie wiem czy dlatego tak sie spieszył...powiedział ze wszystko jest w porządku...

jutro chyba z rana ide ale to na pewno zapisac sie do nfz na badania i nie wiem czy tam bede do tego prywatnie chodzić...

ale sie ciesze ze maluszek jest spory
termin teraz wypadł na 17 grudnia ;-) DSC02972.jpg

Załączniki

• DSC02972.jpg
    DSC02972.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 39
ananaska w szoku jestem, tez nigdy wcześniej nie słyszałam o takim traktowaniu i jeszcze foto tel. bo co bo taniej:baffled: szok
ale na pocieszenie dzidzia jest i ma sie dobrze! oby tak dalej:-)

Ananaska super, że u dzidzi wszystko ok. Ja ostatnio nie dostałam zdjęcia, ale to było spowodowane tym, że idę do niego w piątek prywatnie i dlatego z nfz mi nie dał. Każdy lekarz jest inny, ale przynajmniej wysłał Ci zdjęcie;) Szkrabuś jest duży i niech rosnie;)

Ananaska czekalam na wieści z wizyty. jak masz termin na 17 grudnia to u Ciebie już 9 tydzien wychodzi, ja mam termin na 20.12.
Najważniejsze że z dzidzią ok, szkoda że nie dał Ci serduszka posluchać, może na NFZ trafi Ci sie lepszy lekarz, a jeśli chodzi o te zdjęcie to moze tusz mu się skończył w drukarce :rofl2:. Kartę ciąży Ci zakładał?

Ananaska że co,że wysłał Ci przez tel fotkę a to trudno mu było wydrukować i nie szybciej i łatwiej?:szok::eek:
No a może chciał Twój nr żeby Cię podrywać?:-) Nie no żartuje przepraszam ale jeszcze nigdy takie czegoś nie słyszałam.
Super że z dzidzią jest wszystko ok i ładnie rośnie.Gratulacje ślicznego Szkrabka!!

Buahaha jaki gość, zdjęcie usg telefonem zrobił. Porażka. Ale dobrze, że maleństwo ma się dobrze i rośnie :-) Gratuluję :tak:
Ja idę do lekarza w poniedziałek. Nie jestem jeszcze zdecydowana czy do tego gina będę chodziła. Zobaczę jak przebiegnie wizyta i w razie czego do drugiego się umówię. W poprzedniej ciąży chodziłam jeszcze do innego ale tamten ganiał mnie co 2 tygodnie (zwolnienie od początku ciąży miałam), kasował za każdym razem 100-150, pod koniec ciąży co tydzień i dalej kasował, a w szpitalu udawał że mnie nie zna :-) Fajny, nie?

kartę ciązy ma mi załozyc za 2 tygodnie,nie mógł sie zdecydowac teraz czy za 2 tygodnie..pojde na nfz to lekarz tez mi załozy na pewno i co mam miec 2??

Ananaska może się zdecyduj na jednego gina.I wiecie co ja coraz bardziej się przekonuję że prywatnie nie znaczy wcale dobrze:no: Wiadomo nie każdy lekarz jest zły ale większość nie dość że kasują sporo kasy to potem udają że wcale ludzi nie znają.Ja chodzę od 3lat do jednego i przy nim zostaję.

reklama
no wiem własnie..zobacze co to za gin w nfz bedzie a ja poszłam głownie do prywatnego bo zalezało mi na zwolnieniu od razu..a w nfz tak nie chca dawac od razu w 5tc

Do góry